19e december 2023

Oj… hej, eller hur man nu än börjar sitt första blogginlägg på flera år.

Jag skrev mitt sista inlägg i bloggens ”era” för över 3 år sedan. Jag bestämde mig redan flera år innan det att ge upp bloggen. Det sociala livet, att aldrig få vara privat, pressen utifrån.. det tog kål på mig. Jag tappade allt som var syftet med min blogg från början. Jag kunde längre inte identifiera mig med bloggen och det ytliga livet som tillförde. Jag har aldrig varit en sån tjej även om man kanske alltid har trott det bakom det blonda håret och allt glam som jag var ”tvungen” att visa upp. Men så var ju inte min blogg  från början. Syftet med min blogg var att få skriva främst. Jag älskar ju att skriva av mig, det har alltid varit en form av terapi för mig. Att få skriva ner sina känslor och kunna förstå mig själv bättre.

Med tiden började jag allt mer dela med mig av min vardag. Jag såg hur siffrorna skiftade och pengarna trillade in i mängder utefter siffrorna. Pengarna jagade mig på ett sätt. Såklart att jag älskade att få pengar för något jag tyckte om att göra. Det var ju det bästa som hänt mig?! Men tillslut började jag tappa bort syftet med min blogg och följde efter siffrorna. Skrev utifrån det folk gillade att läsa. Formade om mig själv efter det.. Jag som vann pris för ”årets mest personliga blogg” hade helt plötsligt blivit en sån där ytlig tjej som gjorde saker jag inte tyckte om bara för siffror & pengarnas skull. Fyfan!

Jag som aldrig gillat det, jag som aldrig följt med i skvaller och alla reality dokusåpor och youtubers. Jag kunde verkligen inte idenfiera mig med det längre. Så jag tog ett val, jag stängde av allt och sadlade om till fastighetsmäklare. Äntligen kunde jag hälsa på folk och känna mig stolt över mig själv.

Nu har åren gått och bloggen är bortglömd. Det känns nästan som att jag tagit upp en gammal bok och blåser bort gammalt damm från den.

Nu skriver jag inte här igen för att bygga upp ”bloggens era” igen. Jag är mycket välmedveten om att bloggar inte längre är något av dagens generation. Varför läsa när vi kan se och höra allt? Men jag skriver igen faktiskt för min egen skull nu. Det har alltid känts som att något har fattats sen jag avslutade bloggen. Jag slutade ju skriva! Helt plötsligt blev det mycket svårare för mig att ”copa” med mina känslor som är överallt och ingenstans.. Jag måste få skriva av mig. Men jag får ta det lugnt.. Det känns ändå läskigt att skriva här igen, att dela med sig av tankar och känslor även om det kanske ingen här inne som kikar längre. Så känns det ändå exponerande på något vis.. Men jag måste göra det här för min egen skull nu. Så jag tar det i min takt.

Så.. nu kör vi. ”publicera” och så hörs vi snart igen.

5 kommentarer

 1. Alltså så sjukt. Såg ett inlägg på Instagram och tänkte bara kolla in sin blogg för skojs skull, fast jag vet att du slutat. Så har du lagt upp IDAG?? hur märkligt 😂 saknar dina uppdateringar!!

  1. Omg vad kul!!!!

 2. Vad kul, gillar att läsa… så win win på den. 😊

 3. Halloj
  Jag började blogga för att folk tjatade på mig att göra det. Då bloggade alla men det kändes inte som min grej. Men jag gjorde det iallafall, så i september 2008 tror jag det var så skrev jag mitt första inlägg. Och sen dess har jag bloggat, i början lite sporadiskt men sen blev det som mitt liv, mitt minne, mina minnen. Jag har en pytteliten blogg men alltid lite då och då säger folk, jag läser din blogg. Men för mig är det inte att jaga läsare, jag är jätte glad om någon läser men jag gör det för mig själv. Som nån dokumentation eller nått.

  Ett tag kändes det som jag var ensam i norrbotten om att blogga, alla slutade men nu känns det som ett litet uppsving igen.

  Så om du känner att du saknat att skriva av dig, börja, du har barn? Det blir dina minnen som du kan gå tillbaka och läsa. Min yngsta dotter var då 3 år, idag är hon 18 och hon brukar gå in och läsa om hur det var då när hon var liten <3

 4. Tjata inte och upprepa inte samma sak om och om igen. I fyra veckor har du ännu inte gjort som du sagt att du skall göra.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *