Att bli mer hälsosam!

Jag skrev tidigare på min instagram att jag kände att jag har festat lite för mycket sista tiden vilket jag inte alls egebtligen är bekväm vid. Det är kul någon gång ibland, men när det blir för mycket känner jag mig bara äcklig och min kropp känns smutsig inombords. Jag mår verkligen inte bra av det! Men det har varit mycket inflyttningsfester, födelsedagsfester, jobb relaterade evenemang osv. och jag är verkligen en sådan människa som har så svårt att komma till en fest och ta ett glas, säga hej och sen åka hem. Jag har försökt haha, men då försöker alltid alla tagga igång mig och sen står man där med ett glas och dansar 01:30 ändå haha.

Men balans!! Jag säger inte att jag aldrig ska äta onyttigt eller aldrig mer festa, men balansen är viktig. Den försöker jag kombinera mer genom att äta mer hälsosam mat, försöka festa mindre etc. Först och främst så har jag och en tjejkompis bestämt att vi ska försöka ha en vit månad. Vilket kanske egentligen är så jättesvårt, men jag tycker det är svårt nu när det börjar bli sommar, det händer massa roliga saker osv! Speciellt också när jag till exempel är i en ”tenta dvala” för då sitter jag hemma och pluggar från 08-22.00 varje dag, så man har liksom inget liv alls – överhuvudtaget! Så då har det blivit att jag gått ut och socialiserat på kvällar då istället – vilket oftast blir att man träffat upp folk ute då!

Nu ska det bli mindre fest och mer träning samt mer hälsosam kost! Jag har bland annat beställt hem massor med mat (hemleverans är det bästa som finns! 1. Man planerar sin mat mycket mer och handlar ej i onödan och 2. det är så bekvämt!) så jag har bara beställt utifrån recept. Jag känner att jag är mer ekonomisk på det sättet + att det blir ju roligare att laga mat eftersom att allt är redan förutbestämt med varor + recept! Jag har beställt mycket couscous, qinoua, halloumi, kyckling, massvis med grönsaker etc. Så gott! Jag har dessutom typ bara börjat laga sådan mat hemma, innan åt jag myyyyycket potatis, ris, pasta, och mer ”vanlig kost” men jag har faktiskt tröttnat på sån mat och tycker dessutom när det är varmt att det är så himla svårt att få i mig sådan mat. Det känns roligare + godare att äta mer fräsch mat. Dessutom har jag typ mer eller mindre bytt ut sötsaker mot annat gott, till exempel att steka päron med kanel. Folk tycker jag är knäpp som steker päron men allvarligt, sååå gott. Eller lägga i ugn!

Ser inte gott ut men vill visa exempel på vad jag äter nu! Det är snabbt, nyttigt och gott! Då kokade jag couscousen med buljong först, sedan stekte jag ihop med grönkål, morötter och broccoli och sedan massa kryddor. Sen en yoghurt sås med chili & vitlök till! Har inte fått hem alla varor till goda recpet ännu utan detta har fått vara sånt man slänger på när man rotat runt i kylen efter vad man har. Men ändå gott, nyttigt, billigt och enkelt att göra! 

Utöver det så har jag även börjat ”träna” mer. Jag gillar inte gym egentligen. Så det jag har gjort är att gå mycket powerwalks på kvällarna. Sedan har jag börjat träna hemma med hjälp utav träningsvideos på youtube. Exemeplvis ida Wargs träningsvideos som jag tycker är jättteeeebra!!! Jag har verkligen velat komma igång med träningen men fastnat eftersom att jag inte gillar gym. Men att köra med dessa träningsvideos har verkligen gjort att jag kommit igång. Det känns som om man har en PT bredvid sig faktiskt.

Här nedan har ni några tränings-videos med Ida som jag brukar köra som faktiskt är riktigt bra! Alltså butt-workouten, woooow. Jag var helt förstörd i typ tre dagar efteråt haha. Sick träningsvärk efteråt!

Har ni några träningsrutiner/kost tips att ge?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *