Some days may fill the work bucket more while others fill the life bucket. And that’s ok.

Bättre dagar den sista tiden. Det känns som om jag kommit tillbaka till min balans och blivit mer motiverad igen. Jag hade min lilla period där när allt var så rörigt med min familjemedlem och allt. Min kropp sa helt enkelt stopp då och jag förlorade lite motivation för att det blev för stressigt och det kändes som att jag inte hade kontroll men nu känns det som att jag är tillbaka igen och det glädjer mig. ♥

Jag är en sådan människa som mår extremt dåligt när jag inte är i mitt produktiva-jag. Med mitt produktiva jag så menar jag alltså, mitt vanliga jag. Jag är en väldigt energisk, social och produktiv tjej i vanliga fall, jag får oftast väldigt mycket gjort och har alltid roliga, kreativa äventyr som motiverar mig. När jag är stressad/ledsen så sjunker det och när det gör det så blir jag så himla påverkad eftersom att jag glädjs åt att få saker gjort konstant. Även när jag är ”klar för dagen” med det produktiva inom att bygga på min karriär, min familj, mig själv osv. Så är jag även så himla social så när jag är klar med det vill jag gärna socialisera mig i nätverk som ger mig energi. Jag är ingen människa som tycker om att ”koppla av” egentligen eller ”stänga av” från det sociala, vilket jag ibland måste göra när jag då behöver lyssna på min kropp. Som nu den sista tiden då jag stängde av mig från det mesta och tappade motivationen lite.

När jag äntligen hittat balansen igen så känns det så bra igen och nu är jag äntligen där igen. ♥ Angående att hitta balansen, för att hitta den så måste du förstå vad det är som sätter obalansen (dvs komma till grund till problemet. Är det att man har mycket på jobbet, missat en deadline? Eller mycket hemma?) Därefter när du gjort det så måste man ibland lägga ned lite mer tid just det som gör obalansen. För mig var det just att livet kom emellan nu – vilket gjorde att jag behövde mer eller mindre släppa allt annat ett tag och fokusera på det. När du hittat obalansen och lagt ned tid där så kommer du oftast till en jämn punkt sen igen där du kan balansera både arbete & livet igen.


 

“Work life balance means setting commitments (both for work and home) and sticking to them. It’s about not overcommitting so there’s always time to be guided in the direction that feels most alive and necessary on any given day. Some days may fill the work bucket more while others fill the life bucket. And that’s ok.”

2 kommentarer

  1. Eller kan det vara så att du har dålig självkänsla och kompenserar detta genom att prestera?

  2. The real hmm

    Kan inte fatta att du får din familjemedlems situation att handla bara om dig själv. ”Jag är inte mitt rätta jag, jag är inte produktiv blabla”. Det är ju fan synd om familjemedlemen? Tänk på dom istället för dig själv!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *