Betingat beteende/idiotiska saker jag gör!

Har ni också vissa saker som ni gör, som ni inte alls egentligen förstår er på varför ni gör dom sakerna? Eller att ni till och med kan störa er på er själva för att ni gör dom här sakerna? Haha förstår ni vad jag menar? Alltså till exempel tvångssyndrom eller saker man liksom aldrig lär sig – typ att man gör om samma misstag om och om igen? Eller bara en dålig vana helt enkelt? Det finns nog tio tusen sådana betingade beteenden jag har hos mig själv och vissa av dom kan jag verkligen själv störa mig på att jag gör.. Jag tänkte rada upp några exempel på sådana betingade beteenden hos mig själv så får ni en liten bild av mig! Förresten, har ni några betingade beteenden ni stör er på?

1. Jag rollar ALLTID mina kläder innan jag går hemifrån. Det låter väl inte hur knäppt som helst egentligen, eller hur? Alltså att man använder en klädroller för att ta bort hår på kläderna. Men alltså även om jag tar upp en helt ny tröja ur en påse och klär på mig, som inte har ett enda hårstrå på sig så MÅSTE jag ändå rollar plagget. Hur min gärna tänker: ”Hmm.. Just det, jag har ju suttit på soffan tex.. det kaaaanske har fångats med något på tröjan” haha. Så jag använder upp flera rollers / månad.. miljövänligt? Nope. Irriterande beteende.

2. Jag stör mig på saker som inte ligger linjärt. Vi kan sitta på måndagsmötet på jobbet och diskuterar om marknaden. I mitten av bordet ligger en häftapparat, lite ljus, en burk med pennor och en liten bunt med små papper. Om till exempel pappersbunten ligger lite snett, eller att ljusen inte står fint eller att häftapparaten står lite snett så MÅSTE jag rätta till det. Jag kan inte släppa tanken. Det är så jäkla pinsamt när vi sitter där och diskuterar marknaden och jag försöker smyga in mina händer för att rätta till det. Vill bara banka in huvudet på mig själv haha..

3. Jag tror jag pratar för mycket när jag träffar nya människor. Haha jag vet inte om det är något dåligt, eller jo kanske det är ibland.. beroende på vem man träffar hehe. Eller så är det bra, I don’t know.. Jag låter ju det verkligen inte bli ”akward moments” iallafall , det är en sak som är säker! Men däremot så kan jag själv känna mig lite dum efteråt och tänka ”fan att jag babblar så mycket”, jag är ju en väldigt energisk pratglad person och jag är rädd ibland att jag ska skrämma bort folk efteråt för att jag varit ”för energisk och pratglad” haha.. Det är en del av min personlighet, visst! Men nya människor känner ju inte mig på det sättet, dom har liksom inte ”valt” mig (typ om jag träffar en kompis kompis för första gången) och dom är då inte vana och ja jag vet inte..

4. Jag stör mig på hur ler haha men ändå fortsätter jag le så. Jag ler oftast genom att jag drar ner överläppen över tänderna, det är lite svårt att förklara såhär men om ni kollar på bilden längst ned i inlägget så kanske ni förstår hur jag menar.. Saken är att jag ”spänner” läppen typ. Jag kan ju le ”normalt” eller vad man ska säga, alltså mer avslappnat – naturligt – men jag har lett sådär i flera år så det sker per automatik nu men jag tycker själv inte att det är fint så jag fattar inte varför jag gör så haha. Jag vet inte ens vart ifrån eller varför jag började le sådär jag vet bara att jag har gjort det sedan fleeeera år tillbaka. Men jag känner ingen annan som ler så. Något jag stör mig på enormt mycket på iallafall.

5. Jag har nästicks! Alltså detta är något jag har haft sedan jag var… 6-7 år? Och det är att jag först spänner in näsan (svårt att förklara) och sedan drar jag in ett djupt andetag med näsan typ som när man är förkyld. Det kan misstolkas så fel när man är ute på krogen typ, för jag har bokstavligen haft folk som frågat om jag har tagit knark pga det. Men jag har aldrig i mitt liv testat kokain och skulle ALDRIG! Men förstår ni varför jag hatar detta ticks? Jag fick det när jag var liten som sagt, för att jag har fobi för snor och jag minns att vissa i klassen kunde ha snor som syntes och jag blev så (förlåt) äcklad av det och fick det till ”min största rädsla” att jag skulle ha snor vid näsan utan att märka det så sen dess har det suttit i sig. Jag har dock såklart inte så hela tiden, men minst 4-5 ggr om dagen gör jag så även om det liksom inte finns något där så gör jag det. I samband med denna ”fobin” så började jag även rensa näsan med tops bokstavligen typ 3-4 ggr per dag vilket jag fortfarande gör idag. Finns typ ingen renare näsa än min, haha. Men jobbigt ticks, för det är något jag går runt och tänker på varje dag. ”Tänk om jag har snor?” haha. idioti.

Det var några få av dom tiotusen betingningarna jag har haha.. Som sagt, berätta gärna om ni själva har något sånt här. Kan vara rätt kul att veta om andras, för visst kan väl jag inte vara den enda som har dessa knäppa tvångssyndrom hehe…?

Förresten, här kan ni se hur jag menar med mitt leende. Ser ni att jag ”spänner” överläppen och gömmer tänderna med hjälp utav den? Ser sjukt underligt ut.

4 kommentarer

  1. Nadja Ek

    Alltså jag le PRECIS på det sättet med haha!! Vad kul att jag inte är den ända lol. Kram <3

  2. Det låter som lite autistiska drag. Har du funderat på det?

  3. Tycker det ser ut som ett vanligt leende med stängd mun…?

  4. Härligt inlägg, älskar att läsa om folks egenheter 🙂 du verkar härlig! Och jag gillar leendet

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *