SÅHÄR FÅR DU DITT HÅR ATT BLI FINT OCH VÄXA

Visste ni att vårt hår normalt sätt växer ca 0,35 mm PER dygn och ett normalt hårstrå växer i 2-6 år och blir mellan 22-75 cm långt innan det ”vilar” i 1-3 månader – för att falla av och lämna plats för ett nytt hårstrå. Sjukt!

För att hår ska bli starkt, tjockt och sitta kvar länge måste det finnas rätt förutsättningar som ger möjlighet för håret att växa sig starkt redan i roten. När hårroten har bästa möjliga förutsättningar näringsmässigt och omvårdnadsmässigt från roten och hela vägen ut, då sitter det kvar längre, är starkare och känns tjockare.

Vad är då bästa förutsättningarna? Jo, duscha håret varannan dag till att börja med. När du duschar, massera din hårbotten ordentligt för att öka blodcirkulationen, samtidigt som du får bort smuts. Använd balsam. Skölj av i kallt vatten. Använd värmeskydd innan du plattar håret. Använd återfuktande oljor till håret, jag använder mig exempelvis av Moroccan oil. Jag ska passa på att tipsa er om lite bra hårprodukter apropå om det.. Men använd ett bra schampoo och balsam också! Det är viktigt. Försök heller inte att föna håret eller använda så mycket värme generellt på det som locktång, plattång etc.. Jag fönar först med varmt, sedan kallt för att inte ”belasta” håret ännu mer.

Jag har faktiskt fått ganska fint hår i jämförelse med ett par år sedan. Dock klippte jag håret till axlarna nu nyligen, vilket var dumt så jag satte in löshår nu för tillfället.. Men mitt egna hår växer ändå så tanken är att ha löshår i ca 6 månader och sedan sluta använda det. Men det jag gjorde iallafall för att få tjockare, finare hår var egentligen att jag alltid köpte samma shampoo och balsam, jag tror att det gjorde en inverkan på mitt hår faktiskt haha. Sedan slutade jag platta håret, (fönade bara) och som sagt, använde bra oljor till håret.

Glöm inte bort att allt sånt där är superviktigt, men det absolut viktigaste är kosten! När mitt hår var tunt och kaos så var det när jag inte höll kosten ordentligt. Så ät ordentligt och ät det man bör få i sig. Vitaminer är A-O!

Och glöm inte att klippa håret så slitna toppar försvinner!

Jag kan rekommendera detta schampoo & balsam från ArganMidas som jag alltid använder. Dom är jättestora & dryga så dom håller länge.jag upplever att mitt hår blir ”flufffigare” och lenare av det. Dessutom innehåller dom en massa bra för håret. Man bör faktiskt vara noga med vilket shampoo man använder. HÄR kan ni köpa dom.

Sedan tog min Argan oil slut som jag använde för håret förut, så nu har jag börjat använda Moroccanoil treatment igen och den är verkligen bra, så jag rekommenderar den. Dessutom håller den i oändlighet typ. LÄNK.

Sedan såg jag att Lyko hade utförsäljning/rea så jag passade på att välja ut mina favoritprodukter överlag som inte bara handlade om håret ur det sortimentet – så att ni kan passa på nu när det är rea. 🙂

Macadamia Weightless Moisture Masque ordpris 349 kr, nu 219 kr LÄNK

e.l.f. Contouring Blush & Bronzing Powder Fiji

Elf contouring & brush , 39 kr, LÄNK

bareMinerals Blemish Remedy Foundation Clearly Nude 07
Bareminerals <3 Blemish remedy foundation. Viktlös mineralfoundation i pulverform som hjälper till att reducera uppkomst av acne samt förstorade porer. Ordpris 450 kr, nu 229 kr. LÄNK

Macadamia Natural Oil Moisturizing Rinse 300ml

Näst bästa balsamet efter Argan! Har även denna hemma nu. Älskar! LÄNK.

Lyko Haircolor C/17 White Platinum 200ml

Bästa grejen om man vill färga håret, men liksom ändå inte. Färgbomb! Sliter inte på håret, utan är mer som en hårinpackning men trots det ger den otroligt bra resultat! Finns för olika färger. LÄNK

4 kommentarer

  1. Glömde du helt av ”i samarbete med” eller?

  2. Du kanske skulle va noga med att reklammarkera
    alla dina reklaminlägg. Just nu är de så drygt med en massa såna. stön!

  3. Hur gör du när du stylar ditt hår? Du ser ut som du varit hos frissan varje dag ju, så snyggt!!

  4. Om det inte växter kan man testa en prp-hårbehandling, det är jätte effektivt!
    https://www.akaciamedical.com/platelet-rich-plasma/

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *