Negative energy

Har ni någon gång umgåtts med en person och lagt märke till att ni blir helt utmattade efteråt? Det känns som att man växlat från ett bra humör – till att man plötsligt är på allmänt dåligt. Eller så kanske den här personen alltid säger negativa saker eller klagar allmänt – och sedan helt plötsligt så hör man sig själv säga något negativt och tänka i samma tankebanor. Har ni märkt av något sådant förut? Försök tänka efter och se om ni kanske varit om det.

Man kanske inte medvetet tänker på det eller ser en koppling till personen, men man blir väldigt påverkad av varandra. Jag själv lägger märke till människors energier väldigt mycket och jag är en sådan människa som kan bli extremt påverkad av andras energier. Nu har jag möjligen blivit mer medveten och försöker att inte smittas av den negativa auran men det är inte alltid så lätt. Om man tycker om personen så kan det dessutom bli ännu svårare att inte ”dras med” i det. Dock så är det något som är oerhört ”smittsamt” (om man nu ska uttrycka sig så.) men det är faktiskt så. Vissa blir mer påverkade av andras energi, medans andra blir mindre – men på något sätt blir vi alltid påverkade. Därför är det så extremt viktigt att hålla sig borta från negativa energier. Antingen kan man försöka dra upp personen i fråga genom att inte bekräfta personens negativa tankar, och sedan att man själv försöker sprida positiv energi. Eftersom att det är även the other way around, du kan få en annan människa att bli positiv. Däremot kan vissa människor vara så långt inne i den negativa tankebanan att det kan vara svårt att få dom att ändra sitt mindset genom att sprida positiv energi tillbaka, personen i fråga är inte mottaglig. Jag hade då sagt till personen att jag blir påverkad av den negativa energin, vill personen i fråga inte tänka på att ändra sig så hade jag tagit avstånd – för min egen skull.

Nu säger jag inte att man ej får må dåligt, för det är absolut helt okej! Men det är en skillnad på att må dåligt, vara ledsen osv. och att ta ut den energin på en annan människa. När jag var deprimerad var jag nog inte världens roligaste att hänga med, så jag förstår att det kan vara svårt att sprida ”positiv energi” då. Däremot så syftar jag mer på personer som är negativa till vardags allmänt, det kan vara att dom är trötta på sina jobb – men varken har ork eller vilja till att ens försöka ändra deras livssituation.. Eller helt enkelt bara att personen i fråga är allmänt negativ – without no reason.

Därför är det så viktigt att man försöker bli mer medveten och lär känna sig själv för man kan se saker mycket mer tydligt. Man förstår sina känslor, andras känslor och man förstår varför man kan bli på ett visst sätt, negativt och det är det som är det vi vill jobba för att inte vara, eller hur?

Jag har blivit väldigt mån om vilka jag väljer att vara runt om. Jag kan verkligen inte ta emot negativ energi just nu, (undantag om personen i fråga faktiskt mår dåligt av en orsak, eller depression) men som sagt – vardagsnegativitet. Jag kan inte hantera att vara nära det nu när jag jobbar aktivt med att hitta mig själv och få tillbaka min positiva energi som jag alltid har haft. Jag är nog mer känslig nu också eftersom att jag precis tagit mig upp ur en depression, så jag är väldigt rädd att kunna hamna i en ond spiral igen. Men jag tycker verkligen att oavsett så är det så viktigt att själv försöka tänka på vad för energi man sprider, vad för tankesätt man väljer att ha. För som jag nämnde tidigare idag, små saker påverkar på ett större plan än vad man kanske tänker sig. Det är enkelt – klagar man jämt, det kan vara en så liten sak som vädret till exempel – så blir det per automatik att man betingar sin hjärna negativt och det blir som en ond spiral. Blir man dock mer medveten om det och försöker vända det till en positiv tanke istället så bli man faktiskt mer positiv. Det låter så enkelt, eller hur? Men det är klart att det är svårare än så, det går ju givetvis inte att bara; ”NU ÄR JAG EN POSITIV MÄNNISKA, WIIHO!” Men man kan öva på att börja bli mer medveten om sina tankar och känslor. Jag kan få någon negativ tanke då och då, men eftersom att jag blivit mer medveten så kan jag styra mina tankar mer. Nu tänker jag faktiskt aktivt på vad för energi jag sprider, och vad jag har för tankesätt. Man kan till exempel tänka –  ”Det är härligare när det är sol!” istället för ”Buu, jävla skit regn” förstår ni? Det är egentligen samma budskap – regnet är inte lika härligt som när det är sol. Men att man tänkte/förmedlade sin tanke utan att vara negativ. Sådana små saker försöker jag tänka på aktivt i min vardag faktiskt och tro det eller ej – men det funkar!

Välj noga vilken energi du omringas av och vad för energi du sprider. Du har faktiskt valmöjligheter i livet. Du behöver inte dras med sådant som inte ger dig något. Jag säger helt & hållet nej till negativ energi och det som får mig att må dåligt eller väcker negativa känslor/tankar hos mig. Jag har inte jobbat såhär jäkla hårt att ta mig ur depressionen för att låta en annan påverka mig. För påverkas jag och blir negativ, så blir världen inte lika rolig längre, eller hur? Motivationen försvinner då eftersom att du inte blir motiverad till något. Allt blir helt enkelt bara knasigt! Sedan så absolut – hjälp personen i fråga som är negativ. Men går det inte, då måste du tänka på dig själv och bryta dig loss från sådant som drar ner dig.

3 kommentarer

  1. bra inlägg! du är grym! <3
    Nu tänker jag på personer i mitt liv som har haft en riktig positiv energi! T. ex. min kusin, lite äldre än mig, som jag träffade varje sommar. Livet blir helt plötsligt magisk när man umgås med sådana personer. Glömmer aldrig när hon sa: "Jag tycker det är lite mysigt med regn och mulet väder". 🙂 Så hon fick mig att tänka om och tycka det med 😉

  2. Hjärnan är ju lite dum på det sättet, den tänker i gamla upptrampade spår. Därför är det ju viktigt att bryta det mönstret. Ett (något fåfängt) exempel är att jag själv haft extrema komplex för mina armar, kunde inte ha kortärmat osv (inga fel på mina armar, satt bara i hjärnan) och sen bestämde jag mig för att ändra på det. Varje gång jag tänkte nedvärderande om mina armar skulle jag sätta stopp för den tanken och istället tänka att jag var fin. Ville nästan kräkas i början för det kändes så fånigt på något vis? Men det hjälpte! Insåg att det bara satt i mitt eget huvud och jag har klätt mig i kortärmat sen dess 🙂 (kanske inte på vintern dårå)

  3. Min poäng var alltså att jag lyckades styra mina negativa tankar till något positivt och därmed trampa upp ett nytt spår i hjärnan 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *