Ska vi sätta ihop små mål tillsammans?

Startade min dag såhär, en latte med gott sällskap – drömmig morgon ♥

Jag hoppas att ni har haft en bra dag. Själv sitter jag på slutspurten på jobbet och snart åka hem från kontoret. Det har varit en bättre dag idag, det känns som om mitt fokus har varit rätt och jag har fått saker gjort. Ibland kan jag bli lite för hypad och vilja ta tag i allt på en och samma gång – vilket leder till att jag lätt kan stressa upp mig själv. Idag kändes det som att jag kunde bearbeta punkt efter punkt och fokusera här och nu på en sak i taget. Framsteg! Jag tycker att det är så roligt att utmana mig själv och se hur långt jag kan komma. Jag sätter upp mini-mål i mitt huvud vad jag vill klara av psykiskt – hur jag vill utvecklas inom mig. Typ som detta idag, att faktiskt andas – ta det lugnt – ta en sak i taget.

Något som jag också märker att jag har blivit bättre på är att strukturera och organisera. Det har varit en aspekt som har varit tuff för mig. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men jag är en människa som älskar struktur och ha saker och ting organiserat. Då mår jag bäst. Men, jag har varit extremt dålig på det just för att jag har fokus överallt hela tiden och inte riktigt haft lugnet att ta en sak i taget. Nu lägger jag in allt direkt i min kalender, istället för att tänka ”Jag lägger in det sen” och sedan finns det en risk att man glömmer bort det. Jag lägger in även små saker som att tvätta en viss tid. Jag planerar väldigt mycket bättre idag gentemot några år sedan och gör saker för att underlätta min vardag. Exempelvis så har jag alltid samma rutiner på morgonen, vilket iof brukar vara ganska vanligt att man har – men jag är väldigt noga med att utföra allt samma tid, att saker och ting ligger exakt på sin plats. Jag lägger även upp kläder, trosor och allt dagen innan, jag lägger alltid fram de viktiga saker jag behöver ha med mig för morgon dagen på nattduksbordet. Rutiner är verkligen viktigt!

Jag tog även ett steg i ”säga nej” processen idag. Jag hade en vän som hörde av sig och ville ses. Jag vet att jag har saker som jag vill ta tag i, som att sätta upp en detaljerad plan för en affärsidé som jag slipat lite smått på. Lite såna saker, som egentligen skulle kunna vänta – men då är risken att det inte blir gjort. Det var svårt att säga nej, det kliade i hela kroppen och egentligen ville jag säga ja för att inte vara elak. Men sedan bestämde jag mig bara för att vara rak och ärlig – ”Jag VILL ta tag i dom här sakerna ikväll, och jag kommer att göra det så därför kan jag inte ses idag.” Alltså att jag vågade säga nej sådär kändes stort för mig. Jag vill göra alla ”till lagts” och får skuldkänslor om jag inte kan, men idag fick jag faktiskt inga skuldkänslor. Jag vill fokusera på mina saker och det finns så många gånger som jag prioriterat bort mig själv – och vad blev slutresultatet av det? Absolut ingenting. Det är inte resultatet jag söker, jag vill få saker att hända. Jag är helt enkelt inne i en ”me” period just nu och det är okej!

Nu ska jag hem och ta hand om min son, därefter blir det fokus på annat. Hoppas att ni har haft en bra dag och att ni fått de saker som är viktiga – gjort! Om inte, do it nu. Varför vänta och lägga på en stresshög till dig själv? Kan jag, så kan du! Ska vi sätta ihop små mål tillsammans? Vi bestämmer att vi tar tag i en varsin sak idag som har legat på ”kan vänta” listan, eller ”skjutit upp” listan. Just do it! Och imorgon tar vi tag i två saker som ligger på en sådan lista. Det kan vara något så enkelt som att sortera garderoben, eller skicka iväg det där mailet. Vad som! Jag har min affärsidé där som skulle kunna vänta – men som jag vill ta tag idag för att inte riskera att det rinner ut i sanden. Sedan skulle jag behöva sortera min garderob faktiskt, vika ihop det på nytt. Det har jag skjutit upp, let’s do it. Jag gör det ikväll! Det är så jäkla skönt när man absolut inte har något som man ligger efter med, vilken känsla!

2 kommentarer

  1. Det skulle vara enklare att läsa om du hade lite större font.

  2. Cecilia: Jag vet inte vad du har för dator. Om du har MAC, håll ned Äppletangenten och tryck därefter plusstangenten tills du är nöjd med storleken.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *