Law of attraction

Något som motiverar mig mer till att skriva är när jag får positiv respons i mina inlägg. Det ger mig drivkraft till att vilja men framförallt våga fortsätta skriva. Jag blir oerhört glad när jag får kommentarer, mail och meddelanden på instagram där ni visar uppskattning för mina inlägg. Jag mår bra av att kunna dela med mig, att skriva har alltid legat mig varmt om hjärtat men jag har varit lite orolig för att dela med mig av mina tankar igen eftersom att det blev påfrestande förut när jag inte nådde fram det budskap jag ville förmedla i mina inlägg. När ni visar uppskattning så känner jag att den här pausen jag tog från min blogg i två år var bra för mig. Jag når ut till er på det sättet jag önskar idag och jag vågar dela med mig igen.

Jag behövde arbeta med mig själv och växa som person, vilket jag känner att jag har gjort under den här tiden. Jag arbetar successivt med att bygga upp mitt inre varje dag och jag förväntar mig inte att jag är en helt ny förbättrad version av mig själv än, men jag har blivit bättre. Jag har hittat mig själv på ett annat sätt. Jag vill bli bättre som människa och arbeta med mitt psyke för att kunna utvecklas. Jag har även kämpat för mina mål inom mäklarbranschen och hade jag inte tagit min paus från bloggen så hade jag aldrig hamnat i det lugn jag känner idag. Sedan har det varit en stormig väg, minst sagt. Som depressionen till exempel, men den hade jag nog aldrig tagit mig ur om jag inte hade tagit den här pausen, för då hade jag inte varit där jag är idag. Både mentalt, men även karriärsmässigt och socialt. Jag hade förmodligen varit på samma plats.

Jag får ofta frågor ”men hur kunde du bara säga upp dina kontrakt på bloggen sådär? Det var ju stora pengar det handlade om” och ja, absolut jag tjänade riktigt bra pengar. Men jag tog en chansning för att kunna komma dit jag vill vara. Jag kände på mig mentalt att jag verkligen var på väg i en dipp som skulle hålla långvarit. Depressionen var runt hörnet.

Mår du inte bra i ditt inre, så kommer du inte kunna prestera, varken i relationer eller i arbetet. Min blogg påfrestande mig psykiskt då och jag var inte mentalt rustad för att upprätthålla min blogg. Vilket ledde till att jag kunde inte handskas med påfrestningen och mina budskap blev helt enkelt bara fel. Allt hade fallerat om jag inte hade lyssnat på mig själv. Bloggen var en stor del av mitt liv och den tog mer energi än vad den gav mig.

Jag tog pausen, jag hittade mig själv, jag kämpade i hemlighet mot mina drömmar. Hade jag stått kvar där hade det aldrig hållit för mig långsiktigt. Min drivkraft där och då var från mina mål, inte till. Vilket jag kan säga att dom är nu, jag vill till mina mål. Jag kämpar varje dag för att nå dit.

Jag har absolut det 100 gånger kämpigare idag på andra plan, min blogg gav mig möjligheter till ett mer flexibelt arbete, min blogg var lite som en ”passiv” inkomst i jämförelse med det jag strävar efter idag. Jag studerar som säkerligen ni vet och jag tjänar absolut inte densamma pengar som tidigare, men detta är en långsiktig plan för att jag mår bra nu i mitt inre jag och det är nyckeln till allt. Mår du inte bra i en situation eller din position, ändra den för det är livsfarligt att sitta fast i en position där du inte trivs – då fallerar mycket runt om dig, tyvärr.

Har ni tidigare hört någon säga? – ”Om en dålig sak händer, så händer verkligen allt dåligt på samma gång” Jag har hört det massvis med gånger och det stämmer faktiskt, visserligen. Men det handlar inte om en ”ond kraft” som dras till dig, det handlar helt enkelt om ditt synsätt, ditt perspektiv och den energi du utsöndrar. Googla ”law of attraction” så förstår ni vad jag menar. Du attraherar det du känner.

Jag tog en ”risk” (eller chansning) dagen jag sa upp alla mina kontrakt, dagen jag valde att vara hundraprocentig digererad till mitt nya mål. Idag mår jag bättre mentalt, jag har lärt mig mycket under denna resa och nu är jag redo för att både kunna kämpa för att bli en framgångsrik trovärdig Fastighetsmäklare, men även kunna upprätthålla typ; bloggen igen (Fast denna gång på mina villkor, efter mitt välmående) samtidigt som jag kan bygga på allt annat jag strävar efter, som att lära mig mer om mig själv, bygga på bra relationer etc etc.. Långsiktigt kommer jag att kunna uppnå det jag vill, för nu har jag förstått konceptet till framgång på ett helt annat sätt. Framgång i relationer, arbete – allt – handlar egentligen bara om dig. Ditt inre. Ditt synsätt på saker och ting. Ditt välmående. Dina tankar. Ditt ego. Din känsla.

Med det sagt, tack för att ni skickar positiv respons – det glädjer mig! Det får mig att vilja fortsätta och efter att ha tagit pausen och varit rädd för att dela med mig igen så känns det genast mycket enklare att göra det. Jag mår bra av att skriva av mig och jag mår bra av att kunna ge er något. Jag fick massvis med mail på instagram från personer som skrev att mitt inlägg om depression var givande, en skrev bland annat ”jag behövde verkligen läsa det där idag. Tack!” och det gjorde mig så jäkla varm i hjärtat. Det var såhär jag skrev i min blogg när jag var yngre, öppet och klart om mina tankar – det känns bra att kunna göra det igen.

Dessutom är det väldigt kul att se att många har följt med mig i bloggen trots att jag inte har bloggat, lojalitet! ♥ Nu när jag börjat skriva igen så har statistiken ökat och det känns ännu mer motiverande och roligt. Kul att ni är här!

11 kommentarer

 1. Kul att du börjat blogga igen Dessie! Du låter sund och mer sansad denna gång, att blogga ska ju göras på ens egna villkor, annars kan det vara. Livet är för kort och svårt som det är, för att må dåligt.

  1. Desiree Nilsson

   Tack snälla du. De värmer att höra. ♥️ håller helt och hållet med dig! Annars blir det fel om man ska anpassa sig till något man inte är.

 2. ❤️?

  1. Desiree Nilsson

   ♥️♥️♥️♥️

 3. Du är grym tycker jag. Är så glad att du ”kommit igen”, jag har alltid känt på mig att det fanns mer bakom.. Även när det var mer ytliga inlägg under en period. Och trollen har varit jävligt vidriga mot dig. Fy fan. Inte konstigt alls att du inte orkat eller velat fortsätta. Det är inspirerande att du kommit igen. Tror att det finns en anledning till att troll blivit provocerade och velat knäcka dig, tror att det är för att du faktiskt har lite andra djupare tankar. SÅ många av den typen av människor vill alltid knäcka alla som är annorlunda, och blir provocerade av alla som inte är lika inskränkta som dom själva. Har varit med om, och är med om, det själv ofta. Det är viktigt att förstå att det beror på att man är annorlunda på ett sätt som hotar deras känsla av trygghet, de är så begränsade i sin syn på livet att de känner sig hotade av någon som utmanar den. Viktigt att förstå att det inte beror på att man är fel eller dålig, utan att det har att göra med deras egen osäkerhet. Fortsätta göra sin grej! Jag tror på dig och blir glad att det går framåt. Och även om trollen vaknar till liv igen, låt ingen av den typen av människor stoppa dig. Det är de inte värda! Kram

  1. Vad menar du Jos med ”Du är grym tycker jag”?
   Meningen är egentligen solklar. Synonymer till grym:
   elak, omänsklig, inhuman, hård, hjärtlös, obarmhärtig, skoningslös, brutal, barbarisk, tyrannisk, bestialisk, mordisk, blodig, hårdhjärtad, känslolös, känslokall, kall, rå.

   Men ibland vänder man ords betydelse, motsatsord:
   mycket skicklig, väldigt bra, enorm, barmhärtig, mild, human, kass, usel.

   Dessie, du har varit ”grym” på bloggen några gånger, men det är länge sedan. Du är bra och med känslosvall som ett Arabiskt fullblod ungefär om du vore en häst.

  2. Alltså du gjorde verkligen hela min dag. Jag vaknade och läste denna kommentar, fasiken vad fin du är som tog dig tiden att skriva det där och att du kunde göra mig så glad. Tack så hemskt mycket för dina ord. <3

 4. Law of attraction är en väldigt bra sak! Och glad att du mår bättre nu och att du kan komma igen starkare 🙂

  1. Håller med! Om man blir mer medveten om det så tror jag att man kan ändra en hel del dåliga vanor i sitt liv! Tack snälla du <3

 5. Älskar att du vågar lyssna på dig själv och köra det race som känns rätt för dig! Det märks så väl nu att du har ”landat” och att du dessutom verkar tycka att det är roligt att skriva igen! Tycker att du är helt fantastisk!
  Kraam

  1. Tack snälla du, vad glad jag blir av att höra de där =D <3 Bästa du, du gjorde min kväll!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *