”Försöka rationalisera en väldigt jobbig period i mitt liv”

Ikväll är en sådan kväll då jag inte kan sova. Tankarna fumlar omkring i hjärnan – så jag tog tillfället i akt genom att skriva i bloggen då istället. Perfekt tillfälle!

Jag pratade med en vän tidigare idag i telefon. Då kom vi in på min blogg, varpå jag förklarade varför jag ”tappade mitt blogg-intresse” Jag förklarade då att jag kom till en punkt där bloggen inte gav mig något till slut. Jag kände mig inte förstådd när jag skrev djupa texter om mina tankar. Det jag minns att jag oftast kände var att det var svårt att förklara mina tankebanor. Jag har ett (vad jag själv vill tycka) ett relativt öppet mind-set – vilket inte alla har. En del människor kan vara rätt instängda i det ”normala” och (förlåt) men ibland rätt inskränkta i deras verklighet, vilket leder till svårigheter att kunna se utifrån andra perspektiv. Eller helt enkelt bara kunna läsa objektivt.

När jag berättade detta till min vän så fick jag ett utomordentligt svar tillbaka som löd i liknelse: ”Men det är ju det som är så kul, att utmana sig själv till att förklara bättre och skapa förståelse.” Vilket jag nappade på. Istället för att sluta skriva om det jag faktiskt tillfredsställs av att skriva om så ska jag helt enkelt försöka förklara mig bättre.

Om ni kollar tillbaka i arkivet, ungefär runt år 2014 (då jag vann pris för årets mest personliga blogg) så ser ni tydligt att jag var mer öppen och mina tankar och känslor än vad jag var på senare år. Sista tiden innan jag faktiskt ”slutade” blogga så var det mestadels ytligt innehåll i min blogg vilket jag inte kände mig bekväm vid. Mitt ”main” fokus på bloggen har aldrig varit ytliga element, utan det har varit en bråkdel av det jag faktiskt velat förmedla med min blogg. Tyvärr blev det oftast en del påfrestande diskussioner i kommentarsfältet varje gång jag öppnade upp mig så jag anpassade helt enkelt bloggen i ett mer neutralt läge för att undvika att liknande situationer skulle uppstå. Men nu har jag bestämt mig för att faktiskt våga öppna mig mer, men att försöka förklara på ett mer pedagogiskt sätt. 🙂

Jag har trots allt alltid älskat att skriva. Under denna tid när jag inte har bloggat så har jag skrivit en hel del i (mitt älskade) Word. Vad vore jag utan Word? Jag mår så extremt mycket bättre av att få skriva av mig, speciellt när jag har sådär överdrivet mycket jobbiga tankar som snurrar omkring i huvudet på en. Helt klart ett vedervärdigt tips – öppna en blogg, skriv i dagbok, eller som jag – i ett word dokument – när du känner att du har så mycket röriga tankar i huvudet & du vill/behöver rensa hjärnan lite. Jag drar gärna en liknelse mellan att skriva som att sitta hos en psykolog. Det är ungefär densamma koncept, du behöver få ur dig lite skit. 😉

Jag la ut en insta-video för ett tag sedan på ett specifikt word-dokument som jag håller på att skriva (som i just detta skede ligger på ca 50 sidor) Herregud vad det har hjälpt mig. Jag är tyvärr en sådan människa som gärna vill överanalysera allt vilket i sin tur kan göra det väldigt jobbigt för mig eftersom att jag då kan ligga sömnlös om nätterna och hjärnan går på högvarv med tiotusentals olika scenarion i huvudet som kan ”tänkas hända” eller som redan har hänt. Medicinen för att undvika det har då varit att skriva i just det här word-dokumentet som numera har fått en egen titel.. även kapitel. Kan ni gissa vad det är jag skriver på då? 😉 Tanken var först inte att skriva det som en ”bok” utan mer försöka rationalisera en väldigt jobbig period i mitt liv, vilket jag valde då att göra genom att försöka skriva ner det utformat på ett sätt så jag kunde läsa det ”objektivt” efteråt. Vilket ledde till att jag förstod att det kanske kan vara något som faktiskt skulle kunna vara intressant på bokmarknaden. Däremot har jag inte bestämt mig ännu om jag skulle vilja släppa min skrift ”offentligt” eftersom att den är oerhört privat och faktiskt handlar om en utav de mest smärtsamma tiderna i mitt liv. Det är alltså inget som jag har delat med mig av på bloggen tidigare, det är knappt så att någon i min närhet ens vet. Så personligt är det. Men jag får se, jag kanske känner mig redo i framtiden – vem vet.

Men en sak i taget, nu ska jag börja med att öppna mig mer här och blotta ut min knäppa hjärna lite i bloggen. Nästa samtalsämne jag tänkte skriva om blir SEX. Jag får oftast höra att jag har en väldigt ”annorlunda” syn på sex (om man tänker generellt sätt) så jag ville dela med mig lite av mina tankar rörande det och se om det kanske finns fler som känner igen sig och kan relatera till hur jag tänker? Men det tar vi som sagt i veckan. Nu ska jag faktiskt försöka sova.

Gnight!♥

2 kommentarer

  1. Jag är också en person som behöver skriva, blogg eller inte men jag behöver verkligen få ner allt jag har i huvudet, det blir oftast lättare då.. 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *