P A R I S – review / best tips a’la ”Parisian style” clubs & restaurants

Som ni vet så åkte jag och en av mina bästa tjejkompisar en sväng till Paris (igen.) Jag vet inte hur många gånger per år jag är där men det blir några gånger. Mitt andra hem ♥ Det jag älskar med Paris (om du går till rätt ställen) är atmosfären, allt känns ”drömmigt” på något sätt. Oavsett vad du har för smak och preferenser så hittar du alltid rätt i Paris. Jag trivs ju i det lite mer ”residens” områdena i Paris. Jag blir inspirerad av alla vackra människor som går förbi. Känslan när du sätter dig på Hotel Costes (en SUPERrestaurang i Paris som är kända för deras atmosfär och mat) den känslan går liksom inte att beskriva.. Det pirrar i hela kroppen hihi. Det är lite av den dyrare smaken, men det är det fasiken värt det. Dom har en så mysig liten ”innergård” där du kan sitta och äta middag/lunch i. Samtidigt så är det så himla fin miljö, dom har ju en helt annan stil på inredning i Paris. Dom kör ju på den här lite mer maffigare, äldre , lyxigare stilen. Stora pampiga stolar, guldiga ramar, mycket rosor etc etc.. Jag älskar det! Jag är egentligen inte för den här kalla Skandinaviska stilen, men å andra sidan har det väl med resterande av interiören och göra. Men där kan du sitta, och jag som (tyvärr) är en rökare slipper bli dömd för nästan alla röker i Paris. Visst det är ingenting som jag står för att man ska göra, men å andra sidan så är det rätt obekvämt att alltid få blickar så fort man tänder en cigg som hemma i Stockholm. Men det stället kan jag iallafall varmt rekommendera för att sitta en fin sommareftermiddag som vi gjorde. PS.. det är också rätt kändistätt ställe så se upp för vem du kanske hittar 😉

Jag tänkte tipsa om lite fler restauranger och ”klubbar” ni kan gå till,vi brukar liksom inte åka runt och turista så mycket för det gjorde vi första/andra gångerna i Paris. Då tog man liksom en roadtrip igenom hela staden för att se Eiffeltornet, Triumfbågen, Louvren, Notre-dam osv.. Men sådant går ju att googla! Dom här ställena är kanske inte lika lätt att hitta eftersom att man lätt kan hamna i ”turistbubblan” om man googlar bra restauranger/caféer i Paris.. Då kan det lätt sluta med att du hamnar på Champs Elysée som är känt, men som jag gärna undviker..


Mina topp tips på restauranger/klubbar/drinkställen i Paris:

Le George V (Ligger precis bredvid hotell George V, så inte den på Champs Elysée.)
♥ Hotell Costes
♥ The Peninsula hotell Paris (Att bo på, eller bara ta en drink/äta hos)
♥ L’ Avenue (Frankrikes bästa sniglar)
♥ Four Season hotell, samma här antingen för att bo eller drinka/äta. Deras bar/lounge är så mysig!
♥ Victoria Paris, det är det ABSOLUT BÄSTA stället att gå om du vill äta en annorlunda middag! Läs mer om det lite längre ner, men rekommenderas VERKLIGEN för dig som vill ha lite kul!
♥ Le Baron, ett litet mer exklusivare ställe att festa på. ”Saved for 150 jetset guests” men det är ganska enkelt att som svensk att komma in ändå. Charma vakterna lite bara 😉
♥ Raspoutine Paris, ”This ultra trendy Russian-themed nightclub is filled with models and high rollers. Dress your best, the bouncers are selective. Enjoy! Parisianist.” Det krävs att du känner någon för att komma in här, men det går alltid att charma vakterna om du kanske ska köpa en del.

Det är mina tips! Så detta är vad jag föredrar, och jag brukar röra mig/bo runt 16/17 arr för det känns mest säkert speciellt när du ska gå själv som tjej någonstans. Man ska vara försiktig i Paris. Dessa ställen är absolut kanske lite dyrare ställen, sen finns det 1000 bra restauranger/klubbar som kanske inte är lika ”mycket” på det sättet men vi alla har olika smak och preferens. Jag åker till Paris just för att få njuta av det här, jag tycker det är mysigt och nice. Sedan har vi våra vänner som brukar gå till dom här ställena också vilket gör att vi automatiskt också gör det. Men om man vill uppleva riktig ”Parisian lifestyle” så är det dom här ställena du ska besöka.

Men mitt absoluta topp-topp är Victoria Paris. Om ni går in på min instagram och kollar videon som jag la upp i min profil (inte på story) så ser ni atmosfären. Det är ett så fint/exklusivt middagsställe (du måste reservera plats) och sedan är det väldigt väldigt classy, MEN det är verkligen inte tråkigt som man kan tro att det ska bli på ett sånt fint ställe utan det blir heeeeelt crazy. Det är hög musik och party samtidigt som du sitter där små berusad och njuter av en svindyr tonfisk. Haha häftig känsla… tips gå dit! Och sen Le Geroge V är också en favvis, dit går jag alltid alltså VARJE gång jag är i Paris. Det är ett perfekt ställe att sätta sig på och dricka vin/socialisera. Där är det inte så dyrt heller!

Le Geroge V, äter ALLTID deras burgare. Bästa!

Favoritpizza stället, ett enkelt ställe ”Café Belloy” heter det. När man är bakis och vill mysa lite med en pizza <3

Middag på Victoria, så mysigt! Här satt man och åt samtidigt som det var världens fest. Känslan!

3 kommentarer

  1. Hur gick det med tentorna?

  2. Jag har aldrig varit i Paris men hört talas om alla dessa ställen, så de är nog inte så unika eller svåra att hitta ?

  3. Fast dessa ställen är inte ”real parisian life style”, skulle de vara det så skulle det inte vara strejk och rabalder här varje lördag sen flera månader tillbaka……utan dessa ställen är för en liten procent fransoser och resten är antagligen turister, som vill unna sig lite lyx, men något äkta Paris är det absolut inte.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *