Dagar/kvällar med honom är bäst <3

God morgon på er!

Hoppas att ni har sovit gott.. 🙂 Vi är på bättringsvägen här hemma vilket känns skönt! Äntligen orkar vi göra lite saker. Igår så var jag ju bara hemma och vabbade Theodore och sen är jag ju själv fortfarande lite sjuk så vi gjorde verkligen ingenting förutom en sak som var såå härlig. Vi gick ut och tog lite luft, inget sådär speciellt men det var verkligen så mysigt & härligt. Lite frisk luft gjorde verkligen susen. Så vi sprang runt i snön, Theo gjorde änglar, vi rullade snöbollar och bara hade det mysigt. & vilken utsikt vi hade där vi lekte också, kolla på bilden så härligt ♥ Tänk att Stockholm också kan vara mysigt på vintern. Inte bara massa slask!

… Medans vi var ute så grillades en hel rostbiff i ugnen också, så när vi kom hem luktade hemmet ljuvligt <3 Tänkte dela med mig av receptet ifall ni skulle vara sugna på det. Det känns ju inte som något man äter everyday, det är ju liksom lite ”gammeldags” husmanskost men det kan ju vara kul med lite variation ibland 😉 Och det är superenkelt dessutom så why not?

Recept på hel rostbiff i ugn & sås till:

1. Sätt på ugnen på 125 grader
2. Pressa vitlök och gnugga in rostbiffen i det samt salt & peppar
3. Häll på olivolja & smör i en stekpanna med hög värme. Lägg på hela rostbiffen så den får lite färg.
4. Ta bort rostbiffen och häll smör i ugnsfolie, häll på yttligare smör och folera in hela rostbiffen.
5. Lägg in rostbiffen i ugnen. Lägg rostbiffen längst ner i ugnen och låt den vara där i ca 1,5 timme. Om ni vill ha lite mer medium rare på köttet kan ni ha den lite kortare.
6. Smöret/olivoljan som ni stekte rostbiffen på kan vara kvar. För sen när ni tar ut rostbiffen sen så kan ni hälla över skyn från foliet i det, och sedan tillsätta lite grädde och soya samt lite lite rödvin så har ni även den perfekta såsen till.

Sen är det klart! Smaklig måltid! Ps. glöm inte att sila såsen innan ni häller över den i en skål till servering.

Hur mysigt? ♥

1 kommentar

  1. Åh så mysigt! Härligt att komma hem till mat också! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *