Scampi pasta!

Det blev såååå gott! Ni måste testa laga detta!♥

Dagens middag blev scampi-pasta! Jag hade inte något recept som jag utgick ifrån utan jag improviserade lite bara men det blev så gott! Jag tänkte dela med mig av receptet, sen så vet jag inte exakt vilka dl mått jag använde eftersom att jag gick på magkänsla, men börja med lite i taget och sedan smaka av!

Du behöver:

Scampi
Sharlottenlök 3 st
2 vitlöksklyftor
Paprika (röd)
Färsk persilija
Grana padano ost
Grädde
Vitt vin
Fiskbuljong
Salt & peppar
Färskpasta

Gör såhär: Eftersom att jag köpte fryst scampi så tinade jag upp dom genom att skölja dom under ljummet vatten i en sil i cirka fem minuter. Under tiden hackade jag sharlottenlök, vitlök och paprika i små bitar. Sedan hällde jag i dom i stekpannan med olivolja på hög temp. När scampin var upptinade och stekpannan var på hög värme så tillsatte jag scampin i lök/paprika blandningen och lite persilja. Därefter ska man steka scampin tills dom blir rosa i färgen.

När scampin var rosa hällde jag i vitt vin (ca 1-1,5 dl?) och lätt vinet sjuda tillsammans med scampin och löken. Därefter tillsatte jag ca 1,5-2 dl grädde och lite fiskbuljong. Jag lät det koka i några minuter, sen lät det sjuda på plattan i cirka 10 minuter. Smaka av med salt & peppar, eventuellt mer vin eller buljong. 🙂 ♥

Hoppas det smakar!♥

7 kommentarer

 1. Men vad i hela världen har hänt med din näsa?? Du opererade ju den för att få bla. en mindre näsa, men den ser ju jätte stor ut nu?? Den verkar inte ha läkt så som den borde, eftersom den ser ut som en stor köttbit mitt på ansiktet. Och så har du gått och fyllt på läpparna till som ser helt hemskt ut, så ditt ansikte ska se ennu mera konstigt ut… Vacker smal kropp, men ansiktet… Skulle inte tro det är samma människa.

  1. Vad är ens detta för kommentar? Vad ger dig rätt att värdera andra människors utseende och snacka skit om andra människor? Har du inte lärt dig att det är våra olikheter som gör oss unika och vackra? Det som är mest oklädsamt är en taskig attityd och din stinker.

   1. Tack! <3

 2. Kul att du hinner blogga lite saknat din blogg 🙂 Så himla mycket trist avundsjuka som trillar in här ibland. Kämpa för dina drömmar, kram

  1. Åh vad roligt å höra <3 Jaa det är ju tyvärr en del av det hela som man får ta 🙁 Så sjukt bara att jag hunnit blogga i knappt 4 dagar och trollen redan är tillbaka.. 🙁

   Tack och detsamma fina DU <3

 3. Jag och min syster gjorde denna ikväll, och WOW vilken god pasta! Bland dem bästa jag ätit på länge. Av pappa fick den 10 poäng smakmässigt och då e vi en rätt kräsen familj hahah.. Kommer göra den många mer ggr. Tack för receptet 😍

  1. Hihi åh vad roligt vad glad jag blir!!! 😀 <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *