”Keep your moves silent”

Jag har fått många frågor om vad som händer i mitt liv just nu. Som ni märkt så gjorde jag en vändning på instagram och valde att börja om från ”början” där. Min nya vändning har ett syfte och det är: privacy.

Man kan dela med sig på ett sätt, som gör att det ser ut som att man delar med sig mycket om sitt liv – fast man ändå inte gör det. Jag har i flera år öppet delat med mig av allt som händer i dagligen i 10 års tid. Allt från när jag blev gravid, till mina highs and lows. Som ni vet så orkade jag inte med det efter tio år i branschen och valde att ta avstånd från sociala medier.

Sociala medier är något jag hyser agg mot idag egentligen. Dels för att vi är så upptagna med att leva ett liv på instagram, att vi glömmer bort vad som är viktigt påriktigt. Jag som var i den branschen och har sett hur det fungerar fick verkligen avsmak för sociala medier. Jag vet att bakom varje bild, som ser sådär lycklig och spontan ut så är det allt ifrån verkligheten. Man lägger upp lite ”tjusiga” donuts i sängen, tar på sig 1 kg smink och ligger i sängen och låtsas som att man ”precis vaknat” och att allt är fancy pancy, men egentligen är man på kasst humör för att man tagit 442 bilder och ser ut som skit på alla. När jag ser dom perfekta insta-bilderna så är det de enda jag tänker på. Jag har ju själv varit där så jag är inget saint i det här, men jag vill verkligen inte vara en del av det där längre vilket jag tydligt visat. Jag tänker inte leva efter mina sociala medier, som jag gjort förut och vet att många gör idag. Jag kommer att leva och om jag fångar en bild i det och om jag vill/känner för det – kommer jag att dela med mig av det.

Något som också fick mig att ta avstånd från sociala medier är andras nyfikenhet. Jag har aldrig förstått mig på det här med att vara nyfiken på andras liv att man sitter dag in och dag ut och uppdaterar influencers instagram och så fort något händer så måste man sätta sig ner och skvallra/diskutera det i 100 år. Jag har ALDRIG förstått mig på det. Det är sjukt egentligen. Vet ni hur många bekanta som hört av sig till mina närmaste och frågat vad som händer i mitt liv, hur sjukt är inte det? Vem bryr sig liksom.

Frågar man mig vilka som är storbloggare idag så har jag ingen aning, jag har noll koll på vem som är den hetaste skådespelaren idag eller vilka program/dokusåpor som är populära.

Jag har aldrig varit en sån tjej, även om jag själv har bloggat och delat med mig av mitt liv. Därför kände jag att jag aldrig riktigt passat in i den här världen. För mig är den oförstående och ytlig. Sen så tycker jag om att skriva, vilket är anledningen till att jag fortfarande kikar in här och skriver lite då och då.

Jag tycker såklart också det är kul att ta bilder ibland, och dela med mig till viss del – det behöver ju inte vara svart eller vitt. Men nu delar jag med mig på mina villkor, vilket jag inte gjorde förut.

Så jag kommer att skriva lite då och då och jag kommer att dela med mig av lite bilder då och då på instagram – men jag kommer att bli ännu mer lowkey än vad jag varit även efter att jag slutade blogga. Jag kommer helt enkelt att bli ännu mer privat och det är för att skydda mig själv, mina nära och mina mål. ”Keep your moves silent” jag förstår inte längre syftet med att jag ska dela med mig mina highs and lows, så folk kan hata i smyg? Nej tack.

Googla evil eye, så förstår ni nog mer.

8 kommentarer

 1. ”jag förstår inte längre syftet med att jag ska dela med mig mina highs and lows”.
  Pengar?
  Du har ju tjänat en hel del på din blogg under åren som gått.

  1. Per, allt är inte pengar för alla

 2. Hade du inte slutat blogga? 🙄😄

  1. Det står ju i texten 🙂

 3. Jag hoppas såå att du fortsätter blogga!! Men gör det på ditt sätt fina du<3 Kram!!!

  1. Tack finaste du<33

 4. Så du väljer att dela med dig i dina sociala medier om att du vill bli mer privat?
  Vore det inte rimligt om du helt enkelt bara avstod detta blogginlägg om du avser att bli mer privat? Varför är det så viktigt att berätta/visa för omvärlden i sociala medier att du är på ett sätt och inte ett annat? Dvs, det är ju du som formar dina sociala medier och är vad du gör de till. Du behöver liksom inte konstatera att du blir mer privat i ett inlägg om du just avser att bli mer privat haha.. det är rätt motsägelsefullt.

  1. Det låter ju mest rimligt att inte behöva skriva ut det, men som du kanske märker så får jag redan frågor om mitt privatliv och eftersom att jag inte kommer svara på dom kommentarerna så är det bäst att jag har skrivit det i ett inlägg en gång för alla så jag kan minska spekulationer/frågor om mitt privatliv samt slippa konsekvenser när jag inte svarar på dom (te.x att folk blir sura för att jag inte delat med mig, vilket brukade hända förut.) nu har jag varit tydlig med vad jag kommer skriva/inte, och då får folk som läser bloggen själva bestämma om de vill läsa ändå.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *