Aktier/börshandla

Sedan jag började studera och läste externredovisning & ekonomi så har jag mer och mer intresserat mig i aktier. Aktier är sedan länge en något mer riskabel investering än fonder, men fortfarande oftast väldigt gynnsam investering.  Om man vet vad jag man gör dvs. Jag har aldrig varit så insatt tidigare, men jag har bestämt mig för att lära mig mer och mer om det här eftersom att jag tycker att det är intressant, men också som den mest lönsamma investeringsplanen för mig.

Nu ligger jag bara i grundbasen till att lära mig, det jag har gjort är att läsa om aktier och hur grunden till aktier fungerar samt att diskutera detta med vänner som är pålästa och kan det här. Det är ingen idé att lägga in stora kapital i något man chansar på ska fungera, det bästa är att verkligen lära sig och sedan testa sig fram lite smått. Att förstå basen med aktier, typ – Hur vet man vad som är rätt att investera i? Hur köper man aktier? Vad finns det för olika typer aktiehandlade?

Jag har laddat ner Avanza appen och börjat där. Där finns grundligt med information som du behöver veta hur det går till. Därefter så har jag lagt i små pengar i olika typer av warranter, aktier och obligationsfonder. Jag har lagt in det belopp som jag känner att jag inte skulle få ont av att förlora, bara för att få snurr på hur det funkar. Först gick det jättebra i en warrant som jag köpte, (warranter är börsnoterade värdepapper kopplade till aktier, men kort sagt så har du chans till högre avkastning för ett mindre kapital. Men även det finns en risk där såklart, för går den andra hållet så kan man förlora väldigt stort) den warranten gick upp ca 64% vilket är sjukt mycket. Jag kände mig jättestolt och glad. Jag borde kanske ha sålt den då, för bara två dagar senare så har den istället gått ner 65%.

Så jag har ju fortfarande väldigt mycket att lära mig. Hur jag kan samla information om de bästa warranter att investera i, när det är läge att köpa / sälja osv osv. Men jag tycker att det är väldigt intressant och roligt. Jag ser fram emot att kunna lära mig mer och förhoppningsvis få ett snurr på det.

Hur gör ni? Köper/säljer ni aktier?

3 kommentarer

  1. Kul att du är tillbaka!!

  2. Spana in föreningen Unga Aktiesparare! Superbra plattform för aktieintresserade upp till 29år. Mitt bästa tips helt klart!

  3. hej skulle du kunna uppdatera mer om aktier i ett nytt inlägg i frqamtiden vill också lära mig o aktier och tycker att det är så svårt att förstå, när man inte känner någon som är intsatt, man vet inte riktigt hur man ska gå tillväga…
    <<3<3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *