Ny operation inbokat 30 oktober.

Jag har ju tidigare skrivit om mina cellförändringar (grad 3, steget efter det är cancer.) Jag skulle ha opererats redan i februari egentligen, men min operation har blivit uppskjuten 3 gånger nu. Ena gången ringde dom samma dag, en timme innan jag skulle dit och sa att dom sköt upp den. Sista gången, alltså nu för ca en månad sedan så avbröt dom operationen samma dag, när jag redan låg på sjukhuset. Då hade jag fastat i 24 timmar, tvättat mig med operationstvål, fått dropp + lugnande. Jag låg alltså där i sjukhussängen, klar att opereras. Först så skulle jag operas kl 09. Sedan sköt dom upp det till 09:30, sedan blev det kl 10:00 istället – och så höll dom på. Tillslut så kommer dom in till mig, när jag ligger där med en nål i armen med dropp + fått lugnande – och berättar att dom inte kan operera mig idag.

Jag som har väntat sedan februari på att få opereras, det var över ett år sedan jag fick reda på att jag har cellförändringar i grad 3. Alltså allting har skötts så dåligt i den här processen! Först så fick jag ju inte mina provsvar, utan jag fick ta reda på dom själv, sedan så har dom skjutit upp operationen och JAG har varit den som fått tjata om min operation trots att dom vet att det är brådskande! Cellförändringar kan utvecklas fort, och jag är bara 24 år gammal – jag ska inte ens ha cellförändringar i grad 3! TROTS det så har dom skjutit på detta i ett års tid. Jag har dessutom INGEN information om självaste operationen, hur mycket som skall tas bort eller vad saken faktiskt gäller. Jag trodde att vi skulle ta bort cellförändringarna, men nu när jag var där så sa dom att dom skulle operera och kolla hur mycket som behövs göras? Så det är alltså två operationer jag ska genomgå? Så jävla dåligt alltihopa.. känner mig så frustrerad och ledsen över hur information uteblivit, att jag fått tjata och att jag inte tas på allvar.

Vad händer om mina cellförändringar utvecklats ännu mer, till cancer dvs? Vem tar ansvaret då? För det vi konstaterade på mina undersökningar var ju att det är cellförändringar grad 3, att jag redan har cancerceller i kroppen. Helt jävla seriöst, känner mig förtvivlad. Det här stressar mig så mycket, det är psykiskt påfrestande att ha detta i huvudet, men dessutom att inte få den hjälpen som behövs, men också att mentalt förbereda sig för att opereras och bli nedsövd och hela köret – 3 ggr utan att det har hänt något än!

Nu har jag i alla fall fått en ny operationstid, den 30:e oktober. Jag är så jävla rädd för vad den operationen kommer att visa, hur det har utvecklats sig och åtgärderna efter det. Jag har haft så ont i magen sista månaderna (alltså mer än förut) och när jag har samlag med min pojkvän så får jag så ont, och dessutom ont efteråt fram tills dagen efter. Är det så det ska vara eller?? Nu är jag så less på allt det här.. har verkligen ångest. Tack sjukvården!

27 kommentarer

 1. Anmäl till IVO

 2. Men älskar din pojkvän dig ska ni inte ha samlag om du får ont? Då får han gott vänta har då gjort det med min sambo, vem vill ha sex med någon som man vet får ont? Du är värd bättre än att behaga vi väntade 9 mån tills det kändes bra och då var det efter och före grav man kan smeka om de känns bättre för dig men tjejer ska inte behaga, jag tänder inte ens om tjejen inte gör det, så det är det som ör så sjukt med våldräkts m”n också vad tänder dem på de är inte normalt?

 3. Men älskar din pojkvän dig ska ni inte ha samlag om du får ont? Då får han gott vänta har då gjort det med min sambo, vem vill ha sex med någon som man vet får ont? Du är värd bättre än att behaga vi väntade 9 mån tills det kändes bra och då var det efter och före grav man kan smeka om de känns bättre för dig men tjejer ska inte behaga, jag tänder inte ens om tjejen inte gör det, så det är det som ör så sjukt med våldräkts m”n också vad tänder dem på de är inte normalt?

  1. Eh? Konstig kommentar, man kan ju vara sugen ändå även om man får ont, och försöka hålla ut för att de ändå är skönt med sex, oavsett om de gör ont eller inte. Och gör det för ont slutar man? De e ju inte som att man inte kan bli kåt för man har ont…

 4. Gör dessutom lex Maria anmälan mm att du fått dålig info och att det är risk för spridning det är sjukt med dagens vård

 5. Gör anmälan!! IVO, LexMaria, även Patientnämnden och LÖF. All lycka önskar jag dig❤️🙏🏻

 6. från en fin dam.

  Följ min instagram :femdollar

 7. Anmäl! Har gjort samma operation och fick också oerhört dålig information och dessutom hade jag inte ens någon aning om att jag också hade grad 3. Fick höra på operationsdagen typ ”var lugn du är, du har förstått allvaret i det här va?”. Eh, nej för ingen har sagt att det skulle vara allvarligt!

  Om det mot all förmodan skulle skjuta upp operationen igen måste du söka vård någon annanstans, det har vi rätt till i Sverige och du bor i en storstad som har ett flertal sjukhus du kan söka dig till 🙂 lycka till

 8. Men vilka jädrans idioter de är. Hur kan de skjuta upp det när det är på grad TRE!!! Jag hade också det och till mig ville de inte skjuta upp det en endaste dag. Vi tog det mer eller mindre på samma månad, inom någon vecka typ. Steget före cancer vill man liksom inte chansa med.
  Ja problemet är att DU får ta ansvaret själv då du VET att du har grad 3 och ”accepterar” att de skjuta upp. Det vore hemskt om du får cancer bara för att de är idioter. Så det jag hade gjort är (lätt att säga) att ringa, jaga, tjata, ringa, jaga och tjata mer tills jag får en ny snabb tid. För jag tänker då inte få cancer. Den som blir sjuk är DU och inte DE. Så se till att detta händer nu och stort lycka till Dessie, du är en ung tjej, ta hand om dig. <3

 9. Det är Patientnämnden och LÖF du skall anmäla till. Patientnämnden för felaktig handläggning (ej fel behandling) med skada som följd och LÖF för skadestånd vars belopp du förbehåller dig att bestämma senare. Det är ej läkare som gjort fel utan sjukhusadministrationen som iof också består av läkare. De behöver en spark i baken.

 10. Väldigt märkligt att dom flyttat fram det så mycket! Jag är 25 år och haft cellförändringar grad 3 och fått cancer diagnos. Du får gärna skriva om du undrar något. Jag tycker också du ska anmäla.

 11. Anmäl! Ta även kontakt med en privat klinik som erbjuder utredning/behandling av cellförändringar. Jonna Lundell fick snabbare hjälp genom den vägen. Hoppas att du får en tidigare tid, lider verkligen med dig i den ovisshet du går igenom 🙁 massa kramar<3

 12. Blir det inget den 30/10 kontakta vårdgarantikasliet omgående.
  Om du inte blir kallad till besök i specialistvården inom 30 dagar eller inte får din behandling inom 90 dagar ska du först kontakta mottagningen som har fått din remiss. Om väntetiderna är alltför långa, har du möjlighet att kontakta Vårdgarantikansliet. Där kan du få hjälp att hitta en annan vårdgivare som har kortare väntetider. Ring till Vårdgarantikansliet på 08-123 134 00.

 13. Hej fina du.
  Jag förstår att du blir frustrerad när man är inställd på att få det överstökat gång på gång. Men tyvärr måste de prioritera sina timmar i operationssalen. Men angående cellförändringarna så kan du vara lugn. Det tar flera år för kroppen att utveckla cancer som är elakartad. Kan faktiskt gå upp mot 10 år. Jag har nämligen själv tredje graden och gick från ett till tre på två månader. Men efter x antal undersökningar så blev jag tillsagd att komma tillbaka om ett år igen. Så jag förstår verkligen hur frustrerad du är, jag blev väldigt rädd själv. För jag går med det och ingen planerar att göra något åt det. Men som sagt tar det lååång tid innan det utveckas till cancer. Håller tummarna för dig inför nästa tid, skönt för dig att ha det gjort.
  Stor kram

  1. Eller så tar det inte alls så lång tid alltid! Är så jävla arg på folk nu i efterhand som sa till mig så som du säger. Jag hade LÄTTA cellförändringar, några månader senare var det cancer, några månader efter det hade det spridit sig till lymfkörtlarna och har nu opererats 2 gånger, strålbehandlats varje dag i 6 veckor, 4 brachybehandlingat, 6 cellgiftsdoser, kan aldrig få barn och har kommit i klimakteriet (28 år). Man måste ta det på allvar och inte tänka ”det tar många år innan det blir cancer”

 14. Matilda – jag har en litet annorlunda bild, men jag är inte läkare utan bara erfaren.
  Det är inte cancern i sig som är farlig, den kan opereras bort. Det farliga är de celler som cancern släpper från sig och som bildar andra cancerceller i kroppen, metastaser. När det sker är svårt att förutsäga.

 15. Jag hade precis blivit gravid med mitt första barn var i vecka 7-8 när de upptäckte mina cellförändringar även de var av grad 3. Jag fick vänta hela graviditeten till sonen var 2 1/2 månad och fick sedan opereras under lokalbedövning polikliniskt då jag heltidsammade. Min operation var lyckad och de fick bort allt. Tänkte mest i lite lugnande syfte nu fick jag vänta av annan anledning än dig men ändå under en lång tid och det bra ändå. Men jag förstår din ångest och oro och väntan är ett lidande. Jag håller tummarna för att allt även går bra för dig!!

 16. Anmäl dem för fan! Din stackare, kramar till dig.

 17. Alltså svenska sjukvården i ett nötskal. FYFAN

 18. Man vet inte hur dålig sjukvården är förrän man blir sjuk/behöver vård. Är i din situation fast med en annan åkomma och det är så himla jobbigt att inte få den hjälpen man behöver. Speciellt när man har barn.. Man vill ju finnas kvar här. Hoppas allt blir bra för dig. Tänk positivt, meditera mycket och ät ren mat så att du inte ger de dåliga cellerna mer kraft. Kan tipsa dig om medical medium. Böckerna har förändrat mitt liv. Kram på dig.

 19. Hoppas att det blir av denna gången. Annars anmäl dem, om du orkar <3
  Aldrig kommenterat men riktigt roligt att du verkar hittat det du vill göra och att du har det bra med sonen och pojkvännen. Kramar

 20. Hej. Har följt din blogg sedan start. Ville bara sägs; tycker det är extremt dåligt av vården att göra såhär. Lider inte av samma problem som dig men har andra beskymmer och vet hur det känns att ha ”den dagliga kampen mot ångest, måsten och behöva stå upp för sig själv”. Gör en anmälan. Prata med patient ombudsmannen. Du har rätt till ersättning för den dagen du faktiskt kom in men dom inte gjorde operationen. Och stå på dig. Kämpa! Glöm inte att du är en fantastisk person oavsett vad. 🙂

 21. Du som patient har alltid rätt till en second opinion! Gå till ett annat sjukhus, ny läkare, det har du helt rätt till!
  Lycka till!

 22. Jag blir verkligen ledsen över att läsa ditt inlägg, nästan ännu mer ledsen över att läsa kommentarerna. Att ingen förstår hur dåligt sjukvården fungerar – förrän man är sjuk. Dina operationer har säkert blivit framflyttade på grund av olyckor/trauman eller andra livshotande tillstånd som inte kunnat vänta. Jag förstår att du heller inte kan vänta, dina cellförändringar kan utvecklas till livsfara – men är idag ingen livsfara = man får vänta. Det är så, så tragiskt att det ska behöva vara på det här viset. Men allt grundar sig alltid i samma problem, för lite personal. Jag jobbar själv som sjuksköterska på en akutmottagning. Jag har själv också varit patient efter en ridolycka, i tre dygn fick jag lägga rätt och slätt på rygg för att operationerna alltid vart framflyttad… var det inte mc-olycka, var det ett akut lejsarsnitt osv osv osv…… det värsta jag vet är att säga till mina patienter ”du får nog vänta lite”, dels för att jag vet att lite oftast betyder timmar. Och om att gå till ett annat sjukhus? Ett annat län? Det råder ingen brist där? Givetvis. Det år lika katastrof vart du än går. Det är sorgligt att folk idag tror att vi hsr en fungerande sjukvård – det är de sista vi har.

 23. Hej,
  Till alla er som läser det här; När det kommer till sjukvården måste man stå på sig. Känner man på sig att något är fel måste man vara benhård. Man får pressa sjukvårdspersonalen till att ta en på allvar, tyvärr är verkligheten så.
  Det gäller ditt liv och din hälsa.
  Jag har två historier som är allt annat än ljuva när det kommer till sjukvården. Den ena gäller en släkting, han dog bara 60 år gammal på grund av för sent upptäckt tjocktarmscancer. Han kände tydligt på sig att något var fel, men han blev ignorerad av läkaren. Till slut efter många om och men (och efter väldigt lång tid) fick han beskedet att han hade cancer och eftersom att det hade gått så lång tid kunde de inte behandla honom. Det fanns alltså inget att göra, han fick några månader på sig, sedan lämnade han vår jord för evigt. Hade läkaren undersökt honom ordentligt hade han överlevt.

  Den andra historien jag har handlar om mitt ex mamma. Hon kände också på sig att något var fel i kroppen och sökte vård för det. Dock så blev hon inte tagen på allvar och fick därmed ingen adekvat behandling i tid. Hon vågade inte stå sig och kräva den vård hon var berättigad. Det kostade henne tyvärr livet. Hon dog i livmoderhalscancer i alltför ung ålder. Precis som i historien ovan; hade hon blivit tagen på allvar hade hon överlevt, eller åtminstone fått mer tid på jorden.

  Det jag vill säga är att ingen kommer tacka dig för att du sätter dig ned och väntar snällt i kön. Systemet funkar inte så, den som skriker högst får hjälp först. Det är den bittra sanningen som man måste förstå. Det gäller att vara stenhård och inte ge dig förrän man har fått sin vilja igenom, det gäller ditt liv.
  Det finns alltid en väg framåt, tala med chefsläkaren. Om inte chefsläkaren hörsammar dig, tala med sjukhusledningen. Hörsammar inte sjukhusledningen dig, anmäl, anmäl, anmäl och vänd dig till ett annat sjukhus/klinik.

  Ge dig ALDRIG.
  Känner du att något är fel i kroppen, gå stenhårt på den känslan och stanna inte upp förrän du har fått svar och behandling.

  Massa kärlek

 24. Om du var på Danderyd 1 okt så fick även jag vänta. Beräknad op tid var på morgonen men nånting hände så min tid sköts upp först vid 14:30 påbörjades min op. Tyvärr var jag så trasig att min op tog några timmar. Jag kom upp på rummet från uppviket mitt i natten vid 2-tiden. Jag tror vi bara var 2 st som opererades den dagen. Jag har gått skadad i 2 år men nu först är jag hel igen. Jag hoppas att din op tillslut lyckades och att inga kompl tillstötte.
  Med vänlig hälsning, AK

  1. Jag opererades på SÖS..

   Oj vad hemskt att höra, hoppas att allt gick bra under operationen!! Vad bra att du mår bättre nu, men två år är en lång tid för läkning. Gällande min operation mötte jag en komplikation och opererades ytligare en gång tyvärr. I nuvarande läget är det oklart om de fick bort allt.

   Hoppas du mår bra nu, varma hälsningar Desirée

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *