Islatte & Juridik

God morgon allihopa!

.

Vilken härlig morgon det har varit! Det känns som om jag har hunnit med så mycket fast klockan bara är 08.00! Jag vaknade 06:00 ungefär, det är då min pojkvän brukar gå upp till jobbet. Så jag fixade i ordning två islatte till oss, så satte vi oss en lugn stund på balkongen innan han behövde rusa iväg. Theodore sov fortfarande, så jag passade på att gå ut med lilla vovven (coco) så härligt väder, det var verkligen mysigt att gå ut såhär tidigt. Inte en enda människa inne i stan, morgonsol, värme. Åh så gött!♥

Därefter så har jag duschat, haft i silverschampoo i typ en halvtimme för att få bort lite av det gula i håret som kommer fram när solen lyser på, jag har hunnit tvätta, sedan har jag hunnit tidsinställa ett blogginlägg om mina bröst, samt hunnit plugga lite. Så nu sitter jag här i lugnet och kollar på ett webbinarium om Juridik och Sveriges äldsta lagar (webbinarium är en lektion jag haft som jag kollar på i efterhand via inspelning) Jag får se hur länge jag hinner sitta och plugga innan Theodore vaknar, men det lär väl bli 1-2 timmar till om jag känner min son rätt 😉

Planen idag då? Det lutar sig mot lekland för mig och Theodore, alternativt åka och bada. Han äääälskar att bada, igår låg han i flera timmar och lekte i vattnet. Så kul för honom. ♥ Men vi får se, lekland är ju också roligt, han får välja vad det blir sen! & Senare ikväll så ska vi dra ut med båten och äta middag med min pojkväns familj. =D Vilken bra dag med andra ord!

.

.


När jag pluggar.. Ja, man fattar ingenting av det jag skriver haha! Men det är bara anteckningar som jag har gjort för att komma ihåg vissa saker. – Varför det står ”män som hatar kvinnor – förvaltare?” är för att jag tror att tjejen där har en förvaltare, så jag ville kolla upp det lite noggrannare hehe..
Men det här är så spännande, tycker det är så roligt med lagar!

3 kommentarer

 1. Madeleine

  Kunde inte låta bli att undra, lämnar du Theodore ensam när du går ut med hunden? Tänker du inte att det kan hända något i lägenheten när han är där ensam?

 2. Funderade också på det. Var Theo själv hemma?

 3. Jag har pluggat juridik (jag är färdig affärsjurist nu), och trots att det kanske känns tråkigt att läsa om sånt där just nu, så tror jag att du blir otroligt glad for att ha dessa särskilda insikter i de regelverk som kringgärdar mäklarverksamhet!

  Dessutom otroligt viktigt för mäklare att känna till regelverken på området, och många av de regler du skrivit i dina anteckningar är huvudreglerna för mäklare. Mitt bästa tips för att klara den juridiska tentan på mäklarutbildningen (jag har inte själv läst mäklarutbildningen, men jag har vänner som har gjort det) är att googla allt du inte förstår och gör det så enkelt som möjligt för dig själv. Juridik är oftast ganska logiskt. Exempelvis: Lämnade bud är bindande, men en person som är såpass sjuk (psykiskt) att de inte själva kan ta beslut kan inte bindas av bud.

  Är det någonting du inte förstår, så kolla alltid upp det (du kan sitta på tunnelbanan och googla det) eller i lagboken. Förstår du inte lagboken kan du kolla i förarbeten (där beskriver de oftast vad som är syftet med reglerna och lagen)!

  Lycka till! Juridik är riktigt kul och jag är säker på att du kommer att bli riktigt grym! 🙂 Affärsjuridik är dessutom något av det som många jurister tycker är det svåraste. På min årskurs var det ungefär 30% (några av dessa som idag sitter på stora byråer) som kuggade de första affärsjuridiska tentorna – så riktigt coolt om du kommer att kunna detta. Det vet jag att du kommer att kunna. All lycka till!!

  Ps. Fint att se att du är så lycklig i livet, det förtjänar du efter alla dessa år av kaos. <3 Jag har följt dig sedan jag var en liten fjant i gymnasiet, och nu sitter jag här massor år senare som affärsjurist. Allt är möjligt!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *