Bröstförstoring?

Så! Nu tänkte jag berätta lite om min bröstförstoring. Jag har märkt att en del på instagram har förstått att jag har gjort en bröstförstoring. Man ser ju ändå en rätt märkbar skillnad, även om jag har ett väldigt naturligt resultat och inte alls ”för stora” bröst för min kropp. Jag har fått en del mail med frågor gällande bröstförstoringen – vart jag har gjort den, hur mycket jag lagt i osv. Så jag tänkte sammanfatta allt i ett inlägg!

Varför gjorde jag det?

Som ni vet så hade jag ganska stora bröst innan jag fick barn, mycket större än vad jag har nu när jag till och med har förstorat dom. Jag funderade då på att göra bröstförminskning eftersom att jag tyckte dom såg för stora ut för min kropp. Jag tycker personligen själv inte att jag passar i så stora bröst, det ser väldigt vulgärt ut på mig som redan är rätt ”extrem” med blont hår naturligt, stora läppar och så vidare. Iallafall,, sen blev jag gravid och det blev två stora meloner som satt där. Min storlek tre dubblades kanske. Efter att Theodore kommit och jag hade slutat amma så sjönk dom drastiskt. När jag även gick ner i vikt efter graviditeten från 75 -80kg till 44 kg som jag vägde då, så skadades mina bröst väldigt mycket. Jag fick stora bristningar, som mer var grova gropar i brösten än ”bara vanliga bristningar”. Jag har inga problem med bristningar på min kropp, men just på brösten, när mina bröst dessutom blev så små efter förlossningen så syntes groparna av bristningarna ännu mer så mina bröst såg verkligen ut att vara bröst för en 100 åring på en 23 årig kropp. (no offence.) men jag var inte bekväm med det.

Så enda sedan förlossningen har dom bara sjunkit ännu mer och tillslut hade jag inga bröst kvar, förutom det lösa skinnet från när brösten hade töjts ut under gradiviteten. Så det var mina bröst. När jag lutade mig framåt så hängde det som en smal ”skinnbit” fram. Jag hade egentligen inte så mycket problem med att dom var små, små bröst är faktiskt väldigt fint. Det jag dock hade väldigt svårt för var det lösa skinnet, och groparna från bristningarna. Hur hängiga dom var. Jag visste att om jag fyller ut brösten så syns bristningarna, men det blir inte så hårda gropar i skinnet eftersom att det töjs ut mer. Dessutom så försvinner det lösa skinnet. Jag har mått väldigt dåligt över mina bröst och inte velat visa dom framför min partner naken ens. Tidigare så har jag faktiskt aldrig stöttat bröstoperationer, fattade inte grejen med det. Men efter att ha fått barn så förstod jag verkligen att det faktiskt är en kroppsdel som jag vill vara bekväm med. Jag hade turen att ha bra bröst innan som jag var bekväm med, så jag tänkte aldrig på bröst på det sättet. Men när man själv får känna hur osäker man kan bli pga ett par bröst, så förstår jag andra också.

”Jag skäms inte över att jag..”

Jag skäms inte över att jag har fixat till mina bröst, jag har fött barn och ammat – därför såg dom ut som dom gjorde och jag kände mig inte bekväm med det. Theodore är snart 4 år, så i 4 år har jag försökt känna mig bekväm med dom men inte lyckats. Jag har inte gjort brösten för någon annans skull mer än min egen, jag vill må bra när jag ser mig själv och känna mig bekväm med att gå runt utan bh. Jag dessutom hatar att använda bh, går alltid runt utan bh nu och mår så bra av den känslan att kunna göra det utan att må dåligt! Jag tycker inte att andra bör se ner på någon som gör detta för sig själv, det är inte en liten grej att inte vara bekväm i sig själv pga ett par bröst. Det är faktiskt en jävligt påfrestande känsla, kalla det ytligt eller ej. Jag hatade att se mig själv i spegeln naken, så vill jag inte ha det!


 FÖRE!

Vart opererade jag mig? Hur mycket la jag i? Vad var mina känslor innan? Vad ville jag nå för resultat?

Jag opererade mig på Lidingökliniken. Det var världens bästa Igor som opererade mig, som är enligt mig Sveriges bästa inom skönhetsoperationer. Jag har opererat mig hos honom tidigare som ni vet. Jag kan verkligen varmt rekommendera Lidingökliniken. Först och främst så har jag blivit bemött på ett otroligt bra sätt, dom tog hand om mig så bra när jag låg där efter operationen. Dom kom in, kollade till mig, gav mig smärtstillande, frågade hur jag mådde, hjälpte mig gå på toaletten, hjälpte mig piffa till kuddarna, bäddade om mig och så vidare. Världens bästa!♥ Utöver det så är Igor verkligen en fantastiskt duktig läkare. Han lyssnar verkligen på vad jag ville ha för resultat och gav därefter all information om vad som behövdes, vad som passade till min kropp och så vidare. Jag kom ju in dit, utan alls en vidare koll på bröstoperationer och visade honom en bild och sa ”Jag vill ha det här resultatet. Jag vill att dom dessutom ska se naturliga ut.” Utan att jag behövde säga så mycket mer så förstod han mig. Han visade mig hur det skulle se ut, hur mycket vi skulle lägga in för att uppnå det resultatet till min kropp, vi mätte ut och märkte att jag hade två olika storlekar på brösten så vi kom fram till att lägga in 275 cc i vänster bröst, samt 300 cc i höger bröst. (Vanligast i Sverige är att ha runt 400 cc) Allting kändes så bra direkt, han förstod exakt vad jag menade och jag kände mig så säker direkt, jag behövde inte ens säga något mer. Jag hade ju googlat runt innan lite och läst att ”droppformade” skulle vara det mest naturliga resultatet. Jag var typ helt säker på att det var droppformade jag skulle ha, för det hade jag ju läst. Men, eftersom att jag endast hade bröst nertill (iom att jag bara hade skinn kvar, inget som fyllde brösten) så berättade Igor för mig att det bästa är att vi väljer ”high profile” för att jag ska få bröst upptill också, vilket VAR det jag saknade.

Jag är så glad att jag litar på Igor och låter han göra sin grej, för han vet ju verkligen bäst. Mitt resultat blev så fint, och naturligt! Jag är MER än nöjd. Alla hade åsikter innan och sa till mig att jag borde lägga in mer, ha droppformade osv. Men det blev 275 cc, och high profile. Allt från det andra sagt, och jag fick precis det resultat jag ville. Alltså, finns ingen grymmare än Dr. Igor!

Dom är verkligen inte stora, men inte små heller. Utan jag tycker att dom är perfekta till min kropp. Jag är så glad att jag bara kunde komma in dit, med noll koll och visa ett resultat jag ville ha – och fick precis som det – om inte bättre! Det är vad jag kallar en bra läkare. Han visste direkt vad som var proportionerligt till min kropp, vad som var bäst för mig. Jag hade ju läst att ”high profile” var lite ”porr-tuttar” tänk om jag hade varit envis och inte valt att lyssna på Igor, då hade jag inte haft så fina bröst som jag har nu. Man ska verkligen våga lita på sin läkare, dom är ju proffs och vet bäst. Iallafall Dr. Igor!

Vi valde dessutom att genomgå operationen via armhålorna, vilket jag är så glad över. Just nu håller mina ärr på att läka, men så fort dom gjort det så ska jag visa er hur fina ärren blivit, och att man inte alls ser dom knappt. Jag har hellre ärr i armhålan än på brösten, dessutom när man gör operation via armhålan så blir det ett bättre resultat. =) Nu har det gått en månad sedan ungefär sen jag opererade mig och det känns sjukt bra. Dom gör inte ont, jag hade ont första dagarna i armhålan och bröstmuskeln men det la sig efter 4 dagar ungefär. Jag är fortfarande liiiite känslig för att bära tungt märker jag, men annars funkar allt fint.

Frågor?

EFTER!

14 kommentarer

 1. Blev jätte fint! Jag har ammat tre barn nu så jag förstår dig verkligen.

 2. Jag förstår dig så bra!
  Jag har alltid haft större bröst och innan jag blev gravid och ammade älskade jag dem. Dock hände samma sak för mig. Fick stora bristningar som gropar, det är mest skinn och inte längre alls bekväm med dem. Min dotter är 3,5 år och jag har bestämt mig för att också opererar mig men svårt att välja vart. Så om du vill får du gärna säga hur och vart du gjorde dina 🙂
  Jag gör det inte heller för någon annan än mig själv och för att känna mig bekväm i min egna kropp. Jag har inte gått in i ett omklädningsrum på flera år pga mina bröst, får som panik och mår superdåligt över att se dem. Därför kommer jag göra en operation och tycker de är inget att skämmas för!

  1. Hon har ju skrivit vart hon har gjort brösten om du läser inlägget ordentligt 🙂

 3. Så vacker!

 4. Dom blev verkligensuperfina! Bra att du sket i vad alla andra sa och litade på din kirurg. Idag tror många att dom är allvetare och vet bättre än yrkesmänniskorna som kan sitt jobb😋

 5. Vilket fint och naturligt resultat du fick !!

 6. Snyggt! Det viktigaste är att man är bekväm själv! 😊 🌸

  http://nouw.com/sjosefine

 7. Vilket fint resultat! Satte du dina implantat bakom eller framför bröstmuskeln? 😀

 8. Exakt samma tankar jag har. Min son blir 2 år på söndag, vi har ammat hela tiden o är nog inte slut än. Jag har alltid haft jätte bröst och vikt men nu när jag ammar o går ner i vikten till en normal igen så är mina tuttar som tomma skidbacke påsar. Alltid älskat mina bröst och tankarna om en op har börjat komma oftare. När jag når min målvikt är jag nog säker på att göra så dom blir mer fina o mina igen.. jag tycker det är så bra att det finns möjlighet o få känna sig som sig själv igen, fast det bara är tuttar och jag fyller 30 i år. Ska definitivt kolla in kliniken du gjort på. Är dom hutlöst dyra eller kan man hantera de som ensamstående mamma?

 9. DIn rumpa ser ännu mindre ut nu i jämförelse med dina nya bröst, tänkte du på det? Puss!

  1. Något fel på mindre rumpor då? Är du själv helt perfekt? Om du inte har något snällt att kommentera så skriv ingenting alls. Spar din tid till något vettigare så kommer du må mycket bättre. Sorgligt med så osäkra människor som bara letar efter fel att kunna påpeka.

 10. Bra att du är nöjd och fint att du berättar om operationen. Det ger en gwbuon känsla av dig. Men jag tycker det är synd att självkänslan ska bero av ytan. Har själv ammat två barn. Det är inte så många som ser mig naken mer än min familj. Jag tycker små platta bröst är jättefint, och det har jag hehe… Men hoppas att du känner dig stolt över din kropp nu och kan släppa taget pch leva fullt ut, som du skriver! Kram

 11. This is what we need – an insight to make evyroene think

 12. Hej! Jag gillar detta inlägg för i över 10 år så har jag velat operera min näsa men inte vågat för är så rädd för att det ska bli fel och vet inte vart jag ska börja med min sökning på kliniker? Hur letar man upp en rätt och bra klinik? Jag har drömt om att få operera den länge men inte vågat ta steget. Nu så känner jag mig så trött på min näsa och redo för att ta steget till en operation men vet fortfarande inte vart jag vänder mig? Ingen i min omkrets har gjort en skönhetsoperation så jag har ingen att fråga om råd. Och så fort jag nämnt att jag ska operera min näsa så säger mina närmaste att ” Men nej du är fin som du är!” Ja tack men jag är inte bekväm i mig själv så jag tänker fortfarande göra det. Min fråga är… Vart vänder jag mig och hur börjar jag min research? KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *