KUGGAT TRE GÅNGER PÅ EN KURS….

Hejsan!♥

Åh så länge sedan som jag skrev här (igen) men nu fick jag ett sånt sug av att skriva av mig lite. Har så mycket tankar/feelings just nu som jag bara vill dela med mig av. Men jag börjar lite smått och sen ser vi hur långt det tar mig, funkar det? Är ju fortfarande lite ”rädd” eller vad man nu ska säga över att skriva i bloggen. För jag vet hur dåligt jag mådde förut av bloggen, men å andra sidan har jag ingen press på mig själv längre över den så äsch.. borde väl inte vara någon fara.

Annars då? Jo, har väl typ ”semester” nu, åker in och jobbar lite då och då. Och plugget har det varit ganska lugnt med fram tills nu som jag ska börja kötta igen inför min tenta som är i slutet på Augusti. Nu har jag börjat läsa juridik (göken) som är en 15hp kurs, så den är ganska stor i jämförelse med dom kurserna jag har haft hittills som bara har varit på 7hp. Jag är färdig med kommunikation & etik samt förhandling dialogkonst och Extern redovisning. Sen har jag gjort Fastighetsförmedling/introduktion som jag har lyckats kugga 3 gånger. Jag fattar inte varför jag har svårt med den, för den om någon har jag ändå känt mig rätt självsäker med. Det är mycket tentafrågor om vad en Fastighetsmäklare är enligt lagen, sen är det mycket frågor om Sveriges äldre lagar etc. Har varit två poäng ifrån den varje försök, och dom ändrar ju tentorna hela tiden. Men jag ger ju inte upp för det, jag får helt enkelt ändra strategi när det kommer till den kursen. Jag har ju tydligen pluggat fel när det kommer till den.

Extern-redovisning var svår, men så rolig! För den har man ju verkligen användning för oavsett om man är mäklare eller startar ett eget företag. Så det var roligt att lära mig om det! Kommunikation & Etik samt Förhandling & dialogkonst var enklare kurser enligt mig, om det är något som jag är bra på så är det just kommunikation, förhandling osv. Vilket nog kommer göra mig till en duktig mäklare. Men det är otroligt kul faktiskt, även om det är tufft när man kuggar en tenta. Det tar så mycket på en, men samtidigt så lär man sig ju väldigt mycket mer så. Det gäller väl att bara se allt positivt. Med rätt inställning så klarar man nog det mesta!

Men det är ganska kul att börja med Juridiken nu faktiskt och lära sig mer om Sveriges lagar, hur man skall tolka dom etc. Jag har ju alltid sagt när jag var liten att blir jag inte Fastighetsmäklare (ah eller om jag inte blir Britney spears eller något annat haha) så vill jag bli jurist. Så det gör det lite mer extra intressant, nu får jag en liten större input på det också!

Pluggar ni, isåfall till vad? Är det svårt tycker ni?

8 kommentarer

  1. Pluggar till sjuksköterska. Anatomin var supersvår. Jag klarade det men det tog många timmar att plugga. Praktiken var tuff också. Annars har det gått bra (klarat första året)

    1. Åh vad roligt! Tycker du det är kul? Hur många år är det?😃 Ja vissa kurser har man ju lättare/svårare för!

  2. Jag pluggar företags ekonomi har också battlats med Externredovisning innan man förstår 😅 och handelsrättsliga översiktskursen med! Tufft men kul 🙂

    1. Åh vad kul! 😃 Haha ja den var svår. Vad läser Du nu för kurs?? Lycka till

  3. Pluggar ekonomi 😊 har under våren läst nationalekonomi och ska till hösten läsa finans och statistik. Vetinte om det är svårt, jag har höga betyg (trots adhd och dåliga gymnasiebetyg) men det ligger många många timmar plugg bakom.

  4. Juridisk översiktskurs, dvs ”JÖK:en”. Inte göken….

  5. Läser till socionom femte termin i höst, läste tidigare till mäklare men hoppade av då det inte passade mig insåg jag. Tyckte också att extern redovisning var svår då vill jag minnas 🙂 Socionom kurserna är ”enkel” tycker jag då det inte finns lika mycket ”rätt och fel” där. Aldrig kuggat en tenta där tex. Har läst två juridik kurser (30hp tsm) vilket jag gillar för att det är så pass intressant och viktigt både yrkesmässigt och privat! Socionomer jobbar ju alltid utifrån sociallagarna iom myndighetsutövningen 🙂

  6. Jag önskar dig all lycka till din kommande mäklarexamen, du är en kvinna med skinn på näsan och kommer klara av det galant. Charm, social kompetens samt ett stort hjärta är nyckeln till att bli framgångsrik inom yrket. Hejja dig!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *