Hur jag håller motivationen uppe!

Något som jag vet är så svårt, är att hålla motivationen uppe. Så därför tänkte jag skriva ett litet inlägg om det.

Först och främst vill jag börja såhär; Alla människor känner sig trötta ibland. Även de bästa av de bästa gör det. Så om du går runt och tänker på alla andra som lyckas åstadkomma deras mål hela tiden och undrar ”varför har inte jag samma motivation” SE hit!

Jag vill säga såhär, du är inte ensam. Som jag sa, även de bästa av de bästa känner sig trötta ibland. Hur mycket man än trivs med det man gör, hur mycket man älskar det man gör. Ibland kommer det såna dagar. Det är NORMALT! Och det är okej att få låta sig känna så, så länge man inte går runt och jämt känner att man är less för då trivs man ju inte – då kanske det är dags för en förändring?

Jag trivdes ju inte med bloggen i slutet, jag kände mig allmänt trött/less nästan everyday. Efter tio år i branschen så ville jag byta riktning, och gjorde det. Jag minns hur rädd jag var, kommer jag klara detta? Kommer jag verkligen kunna komma loss och göra något annat? Man kliver ju ur sin comfort zone så det är klart att man velade länge om man verkligen vågade byta bana helt och stod kvar med något man då inte trivdes med, för det var ju min trygghet. Min inkomst. Jag borde egentligen bytt riktning tidigare för jag mådde ju inte bra. Men jag gjorde det!

MEN, för att hitta motivationen, hur gör man det? Hur tar man klivet, då?

Nyckeln är ju först och främst att hitta det DU vill göra. Så ställ dig de frågorna. Vad tycker du om? Vad skulle DU vilja jobba med? Det är helt fritt tänkande, och tänk inte ”det här går bort för det är omöjligt..det är ett mål som är alldeles för långt bort” Du ska INTE tänka så. Utan helt fritt. VAD vill DU göra?

Och lyssna på det här- Ingenting är omöjligt, anledningen till att jag väntade så länge med att satsa på det jag verkligen ville var för att jag tänkte så som jag nämnde ovan, det är omöjligt. Det kändes liksom så långt bort. Jag måste plugga upp mina betyg, det tar några år.. sen söka in till högskola, plugga där några år.. söka ett jobb att ha medans jag pluggar.. hur ska jag plugga när jag har Theo? osv osv.. Det var ju HELT fel tankesätt. Jag ville ju liksom hitta ”fel”och det grundades ju i min egna osäkerhet, för jag trodde väl inte på mig själv.

Jag visste ju vad jag ville jobba med. Så jag hade ett mål, det är en bra början. Jag vet vad jag vill göra, och jag har ett mål med det. Dvs = Studera till att bli en Fastighetsmäklare. När man vet vad man vill göra, så är det ju mycket lättare att se ett mål – och även vägen dit. Eller hur? Du blir envis, målinriktad. Dina vyar öppnas.

Har du ett mål, så kan du göra en plan. Hur når jag mitt mål? Det finns tusentals vägar till allt, kom ihåg det! Inte bara en väg. Som jag trodde med mina studier. Jag googlade runt, ringde runt, frågade vänner – jag gjorde allt! Tillslutet fick jag höra om en uppdragsutbildning som fanns, det hade jag aldrig hört talas om tidigare. Men om jag inte hade varit så jäkla målmedveten och envis om att hitta en väg dit, så hade jag nog aldrig börjat plugga. För det tankesättet jag hade innan, gav inte mig speciellt mycket hopp. Snarare tvärtom. Men har du ett mål, och kommer ihåg – att det finns HUNDRA sätt att nå sina mål så är det bara att försöka hitta den vägen! Vill du jobba på ett mobilföretag te,x men aldrig har haft ett jobb tidigare – och tänker då ”varför skulle dom anställa mig, jag har ju inget att visa på mitt cv.” Då finns det ju en miljard sätt att gå än bara ett sätt. Sök andra jobb som krävs mindre meriter och jobba dig upp, eller ring runt hos vänner om dom har någon kontakt du kanske kan försöka prata dig in hos, eller gör som jag gjorde – spela in en video och berätta om dig själv, dina mål och VEM du är och skicka in det till en arbetsgivare. Då kanske DU fångar upp dom ändå? Eller varför inte starta eget? Som sagt, det finns många vägar , långsiktiga men dom finns och ÄR där – men det handlar om en annan ”point of view” – dvs att försöka se det från andra synvinklar. Allt är möjligt, inget är omöjligt! Man behöver inte alltid meriter och betyg för att nå dit du vill. Och att försöka, det förlorar du inget på!

Jag hade ingen aning om hur man skickade ett cv, jag har ju aldrig behövt skriva det förut eftersom att jag drev eget bolag med bloggen och hade mina kontakter via bloggen. Jag satt i timmar och ba, nä det här funkar inte. Jag KAN inte skriva ett cv, jag får för det första inte ens fram något av det jag vill få fram, jag får inte fram min personlighet och jag tycker inte att mitt skrivsätt ger en rättvis bild om VEM jag är. Och det är ju det jag vill få fram, VEM jag är. Det finns ju faktiskt då en större risk att jag förlorar min chans att få detta jobb, för att jag ska följa ”sättet man brukar göra” genom att skriva ett cv. Aldrig! Så jag lyssnade på MIG själv, det jag kände var bäst. Så jag tog min webbcam, ställde mig och snackade i 10 minuter om vem jag är, vad jag brinner för, vad mina mål är etcetera. Och vet ni vad? =D JAG fick ju jobbet! =D Jag är SÅ glad att jag gjorde det som jag trodde på, vad jag tyckte var bäst för MIG. Jag hoppas ni förstår min poäng, vad jag vill komma fram till – KÖR bara! GÖR din grej, tro på dig själv och försök att se fler möjligheter än de som bara ligger framme synligt.. för det finns många fler!

När du har ett tydligt mål, en tydlig långsiktig plan – då kommer motivationen. Per automatik. Jag känner mig absolut trött vissa dagar, som nu när jag kuggade en tenta. Jag började ju böla och kände mig helt jävla värdelös. Men jag tappade inte motivationen för det. Jag tillät mig vara ledsen men sen så påminner jag alltid mig själv om mitt mål. Då vill jag bara jobba hårdare! och visst, jag kommer säkert möta fler dagar då jag känner mig värdelös och osäker på mig själv för att jag kommer säkert kugga fler tentor. Men jag låter mig ALDRIG glömma VART jag vill någonstans i livet, och jag vet.. att ingen kommer att göra något för mig, ingen kommer bygga upp det jag vill åt mig. JAG är den enda som kan ta mig dit. Då gäller det att ha fokus, struktur. Som nu när jag kuggade min tenta – då fick jag tänka, okej vad var det som gjorde att jag kuggade? Förmodligen hade jag inte lagt ner all den tid som jag hade behövt på den kursen. Då gör jag en förändring till nästa gång, då vet jag ju – jag behöver mer tid för att plugga. Då får jag strukturera om mitt schema så jag får in fler timmar för mina studier, till exempel! 

Så det gäller att verkligen ha ett mål och verkligen komma ihåg det. Samt att verkligen INTE ge upp för att det inte går som man vill. Det finns ju faktiskt fakta på det, de som faktiskt har lyckats – de var de som INTE gav upp efter 9e försöket. Dom försökte en gång till – och då SATT DEN! Alla misslyckas ibland, så är det: men vet ni vad, vi lär oss varje gång vi misslyckas. Och då är det så viktigt att försöka ha kontroll på sina känslor, sin hjärna. För när det blir så, är det lätt att man tappar fokus och kommer in i ett annat tänk. Kontroll people, självkontroll. Det är också en nyckel till det. För kan du kontrollera din hjärna, dina feelings till att tänka rationellt, se ditt tydliga mål så kommer du nå dit. VARFÖR skulle du inte nå dit? Om du inte försöker och försöker om och om igen. Varför skulle du inte lyckas då? Om du lär dig varje gång av dina misslyckanden, blir bättre varje gång.. Det säger ju sig självt – du blir bättre och bättre för varje gång. Så ge inte upp. Just Do it!

Ingen är mer speciell än någon annan, vi alla kan. Det handlar bara om hur vi väljer att tänka. Jag tror på dig. På er. Kan dom , kan vi! Kan jag, kan du! Kan du, kan jag! 

Din drivkraft kommer ifrån ditt mål, kom igåg det. Har du ditt mål, då kommer drivkraften och motivationen. DU KAN!♥️ Om du VILL. ♥️

18 kommentarer

 1. Fina Dessie, bra att du trivs igen med bloggen. Lägg upp precis vad du vill, gillar allt du delar med dig ‘anyway’. Du skriver inte bara att uppdatera bloggen märker man. På Insta får man även se lite mer livsstil/outfit bilder, vad jag tycker är interessant, eftersom du har stil helt enkelt 🙂

  1. Vad roligt att höra, 😍👏🏽 & som du säger – nu skriver jag mer för att jag vill inte bara för att uppdatera. Kul att du uppskattar, fina♥️

 2. Vad du vuxit som människa! Otroligt 😍

  http://Nouw.com/sjosefine

 3. Tack för det här inlägget! Precis den peppen jag behövde 🙂

 4. Tack tack att du fick mig att tänka om! Jag är i Australien och vill verkligen jobba med nåt men har inte kommit på vad tills jag läste din blogg. Nu vet jag varför jag inte agerat tidigare för jag var feg nog att visa vad jag kan. Så sant som du sa, ha kontroll över mina könslor.. du ska veta att ditt inlägg gav mig en ny tanke. Tack!! Du är en bra person❤️
  Kram och ha en så fin dag med kärlek❤️

 5. Jättebra inlägg, behövdes då jag sökt utbildning och ska in på särskilt antagningsprov om 2 veckor!
  Så kul att du börjat blogga igen. Alltid gillat din blogg, din stil och tycker du verkar vara en otroligt fin person (+ vi har samma intressen kring bilar m.m,så det har bara gjort bloggen ännu bättre!) 🙂

 6. Alltså Dessie!! 🙌😍 jag är så imponerad av dig, har följt dig i många år och känt igen mig mycket i dig. Att få pepp och motivation från dig känns genuint. Du har sadlat om trots osäkerhet, pluggar, följer din dröm och siktar mot tydliga mål, du har inte följt strömmen, men hittat DIN väg och hittat lösningar dit du vill, plus så är du mamma. Respekt! Din utveckling strålar igenom och jag är glad för din skull. All lycka och välmående till dig ❤️

  1. Imponerad av vadå? Hon blev dumpad av sin kille, skiter i sin son för att åka på utomlandsresor. Sedan extrajobbar hon med att lägga upp bilder på Fastighetsbyråns instagram, wooow svårt!

   1. wtf? har du uppmärksamhetsstörningar? en bra mamma är välbalanserad och det innebär:
    1. en bra arbetsplats hon inte blir sliten av till kvällen, till ex. ett fint kontor, man har kul med att få klä upp sig till, prata om vuxna och anspråksfulla ämnen. + få arbetsliverfarenhet.
    2. ett mål i livet/perspektiver (dessie pluggar till mäklare om du inte vet)
    3. Vänner och en kärleksful omgivning.
    4. Semester att få ny energi och koppla av.
    Det är det viktigaste som en bra mamma behöver. Och det har Dessie allt och råd med eftersom hon känar egna pengar! Hennes son har bara nytta ifrån allt hon/mammor behöver, eftersom han får en välbalanserad och samlad mamma.

 7. Kan nog inte kalla det för ett riktigt jobb när du endast uppdaterar deras instagram och facebook, sorry. Du borde sikta på något riktigt och inte något extraknäck som detta

 8. Du får jobb pga ditt utseende inget annat

 9. Loona: Jag anser att det är imponerande att sträva mot sina drömmar och mål trots negativa inputs som bland annat du kommer med här.
  Det är imponerande att Dessie har gått och går sin egen väg. Hon ger inte upp sitt mål om att bli mäklare fast hon inte gick den traditionella vägen som gymnasiet. DET är imponerande att hon inte gav upp utan hittade andra andra lösningar och just nu läser till mäklare och arbetar på en fastighetsbyrå.
  Nånstans måste man börja, och jag tycker att hon ger ett solklart exempel på det, istället för att bara se allt negativt så gör hon något för att nå sin dröm. Alla gör inte det och nöjer sig med mindre och sitter och klagar och suckar istället.

 10. Men oj vilka elaka kommentarer det finns har inne! Dessie jag ar riktigt imponerad av dig – jag har foljt din blogg i manga ar och i all fall av vad jag ser pa dig blogg, har du verkligen vaxt som person och satsat pa dina drommar. Det ar ju superhaftigt! Det ar inte alla som vagar sadla om och borha pa nytt. Det nar nagot jag vill gora, men inte har modet till an. Men inlagg som detta ar verkligen peppande och valkomnas 🙂 Ser fram emot att forsatta folja din blogg, den har verkligen fatt ett positivt lyft!

 11. Skulle uppdatera oftare och vara mera aktiv med bloggen. Vad hände? Juu igen är det tyst som fan och det enda som händer är att Dessie försvann igen..

 12. Så bra inlägg! Ska komma tillbaka till detta inlägg när jag börjar tappa motivationen! <3

 13. Du borde istället tänka; ”det var länge sen jag skrev en tenta eller pluggade till en tenta, jag borde nog skaffa mig en strategi till nästa gång, nu när jag vet upplägget”. Det du skriver att du ska tänka på inför omtentan är ju bara strunt prat. Tomma ord utan några konkreta val.

  Du behöver höra det här istället – för alla falska människor som skriver ”Go Dessie” och menar alltså att dem är imponerade av det du gör?
  Vad gör dem själva liksom? Vaktar soffan?

  Motivera dig själv rätt istället för att hela tiden ta på dig ansvaret att motivera oss andra.

 14. Hur kan man inte ha tid till att plugga inför en liten tenta som ska leda till att – som du förklarar det till drömjobbet?

 15. Men oj vilka sorgliga mönniskor det finns. Här skriver du fan de bästa pepp inlägget som många verkligen uppskattar där du försöker sprida positiv energi och motivation och ändå hittar folk fel? Haha! They will get there dom med får vi hoppas! U GO GIRL. Tack för bra läsning, i needed it!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *