Operation & provsvar

Hej hej allesammans, jag hoppas att ni mår bra. ♥

Jag tänkte ge er lite uppdate, nu har man hunnit smälta allt lite mer och jag känner mig lite mer ”stabil” nu, att jag har mer ork/vilja att dela med mig nu. Jag är inte alls som förr när jag var yngre, då kunde jag outa mitt liv här på bloggen helt utan att hinna reflektera och tänka på saker själv. Nu är jag ju inte alls likadan, nu vill jag gärna hinna bearbeta saker själv innan jag känner mig redo att dela med mig. Vilket på ett sätt är bra, jag skrev ju så jäkla mycket förut som bara blev fel för att jag var impulsiv med att dela med mig. Och alla andra hann ha sin åsikt om mitt liv och saker och ting innan jag själv ens hann påverka mitt egna liv – och blev då väldigt påverkad av andras tankar.

Hur som helst. Det har hänt än del sen jag skrev sist, sist så berättade jag ju om mina cellförändringar som var ett väldigt stort och öppet inlägg känner jag. Då under den tiden så var det väldigt rörigt i mitt huvud och många orostankar cirkulerade. Men av det jag har läst på kommentarerna så verkar det som att jag inte var/är den enda som fick väldigt många sådana tankar när man får ett sånt besked. Så det kändes ändå skönt att man inte var ensam, så tack för att ni ville dela med er & framförallt tack för allt pepp.

Nu har jag fått mer svar på proverna iallafall, och det är en inbokat operation i början på Februari för att ta bort en del av min livmodertapp. Då kommer dom även att ta prover på livmodertappen för att kunna utesluta cancer till 100%. Så det känns ändå skönt att ha en operation inbokad för att bli väck med cellförändringarna. Det som kanske oroar mig fortfarande lite är vad de andra proverna kommer att visa. Det är nog det som är den jobbigaste processen i allt. Att vänta på provsvar, då går man ju runt och har ont i magen i flera veckor… Men det blir nog bra, tillslut.

Här kan ni se hur cellförändringarna ser ut. Jag har ju high-grade CIN som ni kan se på den tredje bilden och det är det som vi kommer att operera bort när dom tar bort en del av min livmodertapp. Det är ingenting som kan påverka mina framtida graviditeter som tur är, enda risken är att man kanske kommer att föda lite för tidigt – men annars inget som påverkas. Så nu hoppas vi att dom får bort allting och att proverna visar på bra resultat – vilket vi tror att dom kommer att göra! =)

Tänkte sammanfatta lite roligt som har hänt den sista tiden i ett annat inlägg, (Det ska ju inte bara vara tråkig vibe här inne eller hur??) så håll utkik så kommer det snart mer uppdatering. =)

12 kommentarer

 1. Hoppas allt går bra 🙂

 2. The real Hmm

  Håller tummarna!

 3. Håller tummarna att allt går bra. Hur tänker du kring ditt rökande? Kanske dags att sluta?
  Kram

 4. Håper alt blir bra! Jeg tok celleprøve selv for noen uker siden, fikk svar her om dagen om at alt var bra – og jeg er sååå takknemlig for det. Krysser fingrene for deg!

 5. Åh hoppas allt går bra! Förstår att det måste vara jättejobbigt… Håller tummarna för att det går bra för dig. Kram <3

 6. Lycka till! Gjorde samma sak för 5 månader sen. Blödde några veckor (och det STINKER verkligen om det!) men i övrigt ingen fara, och de fick bort allting! Ska på nytt cellprov om ca 1 månad och hoppas inget kommit tillbaks. Kom ihåg detta är ett rutiningrepp som mååånga gör och inget farligt alls 🙂 Det farligaste är väl i så fall att sövas!

 7. Lycka till! Kommer gå så bra ❤ förklara bara om du är orolig osv så bör de ta hänsyn till det!
  Jag har opererat bort lätta förändringar 2 gånger. Gick hur smidigt som helst och sköterskorna var så snälla. Man fick ligga ner med benen i hållare (som en gynstol) och så fick jag lugnande som man oftast somnar av (är alltid ängslig på sjukhus så omgång 2 fick jag extra så de var säkra att jag skulle somna) och så får man ju lokalbedövning. Min operation tog 10 min (kanske tar längre tid vid höger klass?). Fick ligga kvar och vila och fick skjuts hem av min vän. Blödde några veckor som lättare mens och höll mig borta från tung träning.

 8. Victoria

  Lycka till! Det kommer gå jättebra, Jag gjorde själv en konisering för grava cellförändringar i november och var väldigt orolig innan men allt gick hur bra som helst. Jag sövdes ner och hela proceduren gick på ungefär 5-10 minuter. Och jag instämmer med Linnea, doften efter ett par dagar var inte och leka med, men bortsätt från det så kunde livet flyta på som vanligt. Okej man fick inte bada, ha sex eller träna den nedre regionen på ett par veckor, vilket inte var så jättekul. Som sagt oroa dig inte och googla inte! haha

 9. Som jag skrev jag opererades också . Det togs bort en bit. Nån månad senare blev jag gravid. Han föddes i vecka 30. Dvs 10veckor före bf!

 10. Mig opererade dom i vaket tillstånd samtidigt som dom sög ut rester från en abort. Det var mindre roligt för det var bara operationen för cellförändringar som var tänkt då, jag var nog nervös för den. O sen hittade dom rester efter en abort i samma veva så det blev flera saker på en gång. Det va mindre kul. Jag var helt förstörd där på britsen. O när dom bränner bort cellförändringar så luktar det apa om nåt, det går inte o beskriva den lukten…. Så var glad att ni då sövdes.

 11. Oroa dig inte! Jag har gjort två koniseringae och det var innan mina barn kom. Första gick bf +13 och andra bf+4. Stort lycka till.

 12. Hej Dessie,

  Jag hoppas att du laser detta. Jag maste tacka dig. Jag laste ditt blogginlagg vilket fick mig att sjalv ga till lakaren. Nagot som jag har unvikigt da jag hoppats att det skulle ga bort av sig sjalv tillslut. Jag vet det ar dumt. Jag hade haft mindre blodningar 7 veckor i strack. Dem tog cellprovtagning ock blodprover. Det upptacktes att jag hade fel pa min skoldkortel, och behover medicineras. Om det inte hade varit for ditt inlagg hade jag inte gatt till lakaren. Tack sa mycket for att du raddade mig. Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *