Tråkiga nyheter ♥

Hejsan allihopa! Hur är läget med er?

Med mig är allting helt okej. Tanken var ju att jag skulle börja uppdatera er lite mer igen, men mitt i allt det ljusa som händer i livet med nya jobbet, plugget och allt så möttes jag utav sämre nyheter som har tagit rätt hårt på mig. ♥ Jag har väl mer eller mindre haft svårt att smälta det, och det kan för vissa verka som en mindre sak men när man själv är där så är det otroligt jobbigt att liksom inte veta hur saker och ting ser ut framåt. Saken är den iallafall att jag har haft väldigt mycket problem med mitt underliv, smärta & blödningar bland annat. Så jag bokade in en tid för att göra ett cellprov mot livmoderhalscancer. Man tänker ju att det absolut inte kommer att vara orsaken men man gör det ändå bara för ”säkerhets skull” Jag hade inte ens tänk en tanke på provet fram tills att samtalet kom. Då fick jag höra att jag har svåra cellförändringar i livmodern. Jag brast såklart ut i gråt på jobbet och åkte hem för att smälta allting den dagen.

Även om cellförändringar nödvändigtvis inte behöver vara något farligt – utan något man kan lätt operera bort så känns det jobbigt att ändå veta att något är fel på ens kropp, och att man inte riktigt vet hur det kommer att påverka tar ganska mycket på psyket. Jag fick iallafall en ny tid för nya/andra prover där man iallafall konstaterade att jag har cellförändringar i grad 3, dvs CIN 3 och att man ser avvikelser. Nu inväntar jag provsvar som ska komma om några veckor, vad för provsvar det är jag väntar på vet jag inte riktigt än eller hur vi kommer att gå vidare här.

Men det har varit mer jobbigt än vad man tror det här, även om jag har levt som vanligt och försökt att inte tänka på det här så mycket så sitter det ändå i bakhuvudet att jag har svåra cellförändringar och att oavsett hur det går så kommer jag iallafall att få opereras. Och vad cellförändringar kan leda till – och i vissa fall redan har gått så pass långt – som livmoderhalscancer är inte roligt att känna i kroppen. För mig har det här tagit hårdare än vad jag trodde faktiskt, har fått rätt mycket ångest av den här grejen. ♥ Så det är väl det som har hänt senaste två månaderna.

Men nu har jag väl börjat mer accepterat det som är och kommer bara att ta allting som det kommer. Det löser sig ju, tids nog. ♥ Men nu vet ni det iallafall! När man har så mycket som jobb & studier och samtidigt hinna va en bra mamma – och sen ska det här hända som ska ta upp en massa plats i mitt huvud så blir det lite såhär. Men, kan ni lova mig en sak att ni går på era cellrprov! Det är JÄTTEviktigt att ni gör det för desto tidigare man upptäcker cellförändringar så kan man stoppa det innan det kan utvecklas till cancer. Så do it.

56 kommentarer

 1. Håller tummarna för bästa möjliga provsvaren ❤️❤️❤️

  1. <3 <3

 2. Jag hade det nu också efter graviditet nr. 2. Det är väldigt vanligt att det blir det efter en graviditet, men man blir såklart jätte orolig!! Hoppas att det inte är någon fara med dig!! Kram ❤️

 3. Vad trist Dessie men så tur att du har fått koll på det nu 🙂 Har du gått på dina cellprov tidigare? Eller var det ditt första? Jag skippar aldrig cellprov just för att jag har trott att man inte kan få steg tre snabbt utan att det hinner upptäckas om man går regelbundet. Hur var det för dig? Lycka till detta kommer att gå bra

  1. Detta var mitt första. Nu har jag gjort ytligare ett prov♥️ Tack!🙏🏽

 4. Hej Desiree

  Måste kommentera här!
  I mars i år fick jag veta att jag hade cellförändringar CIN 3 och det kändes som att hela livet rasade. Jag fick dödsångest. Det var fruktansvärt jobbigt och jag oroade mig mycket för operationen och komplikationer. Fick opereras under narkos för att jag var så himla rädd. Operationen (i maj) gick bra, hade inte ont och jag blödde bara tre veckor efteråt så det var absolut ingen fara. Efter operationen följde sex veckors väntan på analyssvaret av biten de opererat bort och jag mådde fruktansvärt psykiskt under den tiden. Sen ringde de innan midsommar och analysen visade att det inte var så illa som de trott, det vara bara CIN2 och allt var borttaget. Jätteskönt! Sedan väntade jag några månader innan jag fick gör ett nytt cellprov. Gick till en privat klinik för att slippa vänta på svaret så himla länge efter provtagning. Fick svar efter en vecka (i november) att jag är fullt frisk!! Behöver inte lämna cellprov förrän om tre år igen.
  Ville bara berätta detta så att du kommer ihåg att du inte är ensam, det kommer gå bra, sjukvården kommer ta hand om dig och du kommer inte ha ont. Önskar dig mental styrka för att ta dig igenom detta och glöm inte, du är INTE ensam om detta och om ett halvår kommer du vara frisk 🙂
  Stora kramar från en trogen läsare! Maila mig om du vill prata om detta, vet exakt hur det känns!!

  1. Vad skönt att veta att allting löste sig för dig tillslut. ♥️ Känns skönt att få höra andras storys ändå, för att veta att man inte är ensam.. jag fattar din ångest, har också haft sån fram & tillbaka. Fick min första panikattack någonsin i livet. Riktigt jobbigt, usch.. ♥️ Tack snälla för ditt svar, att du tog dig tiden att skriva. Många kramar

 5. Onej, vad tråkigt med bakslag. Hoppas på positiva besked för dig.

  Kram Sanna

  1. Tack snälla du..♥️

 6. Styrkekramar!! Visst hade Jonna Lundell samma sak?

 7. Jag hade varit precis lika orolig som du är. ❤

  1. ♥️

 8. Michaela G

  Hej underbara Du!
  Jag hoppas verkligen att allt Löser sig! Jag förstår din oro/frustration I att behöva vänta på provsvar. Jag har haft problem med cellförändringar I över 6 år. Men har nu äntligen fått rätsida på det hela.

  Alla styrkekramar till dig Och håll hoppet uppe! Så skall du se att det kommer att lösa sig tillslut!

  ❤❤❤

  1. Känns skönt att man inte är ensam.. skönt att allting har gått bra för dig trots så många år. Det gör ju de♥️ Många kramar till dig. ♥️

 9. Lycka till! Du är inte ensam iaf, jag har varit i samma sits som dig och opererat mig 2 gånger. Väntar nu på provsvar igen. Det kommer gå bra för dig med 😊❤️

  1. Lycka till du också, hoppas du får goda resultat tillbaka. ♥️

 10. Missmartini

  Usch tråkigt att höra! Jag håller tummarna att allt går bra!!!
  styrkekramar och kärlek till dig ♡♡♡♡♡

  1. Tack snälla, de värmer ♥️

 11. Pernilla

  Karma is a b….

  1. Herregud.

  2. Är du helt tappad eller??? Ditt hjärta måste vara väldigt litet och kallt.

   Hur kan man som kvinna skriva så?
   Vidriga kioskmongo

   1. Fint att du visar stöd, men har du verkligen inget annat ord än ”kioskmongo” att skriva? Där blev du lika patetisk o vidrig som ”Pernilla”. Tänk INNAN du skriver så slipper du framstå som DUM!!

  3. Usch vad vidrigt sagt Pernilla! Tillochmed Bloggbevakning har reagerat och skrivit om din kommentar. Man säger inte sådär till någon som är rädd och precis fått ett sånt här besked!

  4. Carina Eriksson

   Fyfan för patetiska människor som du Pernilla. Du kan inte ha en enda hjärncell i behåll!!

   1. Pernilla N-Ö

    Hej! Jag som skriver nu är den riktiga Pernilla som visas på bilden ovan. En bekant notifierade mig om att någon verkar ha lånat mitt namn och bild och kommenterat här. Om det är möjligt får du gärna ta bort den andra kommentaren Dessie för det verkar vara någon illvillig person som skrivit den! Det var tråkigt att höra om dina nyheter och hoppas det går bra för dig! <3

   2. Men jaja Pernilla 😂😂😂

  5. Du försöker ju bara komma undan med det du skrev.
   Skylla på att någon skulle ta din bild o namn låter väldigt långsökt tycker jag.

 12. Fina desire❤️ Det kommer lösa sig, oroa dig inte! Du är en otroligt stark människa har jag märkt efter att ha följt dig sen du började blogga. Skickar massa kramar till dig fina du!

 13. Hoppas du får bättre besked snart! All styrka till dig

 14. Jag hade också CIN 3, fick beskedet via brev i början av sommaren och blev livrädd och bröt ihop totalt. Jag föreställde mig det allra värsta, och hade ju ingen aning om vad det innebär. Jag vet ju vad det innebär att göra cellprov, men om man skulle ha cellförändringar!? Googlade sönder hela internet och hade enormt tur som fick tid för operation i augusti. Sen några veckor senare beskedet att de tagit bort allt.

  Efter att ha läst så enormt mycket så tänker jag att man kan jämföra det med fula födelsemärken. Det är en förändring som KAN leda till något värre (dvs cancer) men gör man något åt det är det absolut ingen fara utan mer en rutinsak.

  Jättejätteviktigt att vi pratar mer om cellförändringar! För jag tror det är många som inte vet, utan reagerar likadant med att bli fullkomligt livrädda och få dödsångest. Nu väntar jag på nytt cellprov om någon månad för att se att inget kommit tillbaks 🙏🏻 vilken tur att vi har sån fantastisk sjukvård i Sverige och sånt här kan upptäckas och förebyggas! Går man inte på sina cellprov så är det ju då det kan gå så långt att man utvecklar cancer.

  Lycka till, det kommer gå bra!! Jag sov under ingreppet då jag nog är extra känslig för smärtan där nere och var så himla rädd.

 15. Fy! man tänker ju alltid ”alla utom jag” och att man själv är immun mot sjukdom.

  Hoppas på positiva besked för dig. Största kramen ❤️

 16. Men söta hoppas nu det ordnar sej för dej stor kram.😘

 17. Någon har ju tagit Pernillas bild och namn från nätet för att skriva en elak kommentar här. En kommentar som denna någon inte kan stå för själv verkar det som. Antagligen eftersom denna någon är ett troll. Elakt mot Dessie och elakt mot Pernilla som blir utnyttjad i situationen.
  Den Pernilla som jag är bekant med skulle inte utrycka sig på det sättet mot någon.

  Tråkigt att det hamnade just här i detta inlägget och hoppas på att allt går bra för dig Dessie!

  1. Det är ganska lätt för dessie stt se vilka kommentarer som är skriven av samma person, man ser om det är samma ip-adress

   1. Behöver det inte vara, ena kan vara på dator som går på fast bredband, andra kan vara på mobilen med operatörens internet = olika ip. Hur som helst är det klart att det är Pernilla som skrivit båda kommentarerna samt troligen den här sista från ‘en kompis’.

 18. Ville vara tacka dig Dessie för att du skriver om det. Det här fått mig och säkert väldigt många andra att boka tid för cellpro v! Det kommer förhoppningsvis leda till att fler hittar sina förändringar i tid. och du kommer bli bra! 😚

 19. ❤❤Kramar ❤❤

 20. Alexandra

  Styrkekramar till dig, hoppas på bra besked! Jag minns själv när jag fick svar på ena cellprovet och det stod att cellförändringar upptäckts, jag bröt ihop och stannade hemma från jobbet dagen efter. Nu har jag cin1 som kommer och går och hoppas bara att kroppen snart ska mota tillbaka HPV-infektionen.

  GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR och försök koppla bort detta och mys på med nära och kära!

 21. All styrka o värme till dig!
  Klart man blir orolig 💕💕💕
  Kramar! O jag hoppas på det bästa möjliga!

 22. Det kommer bli bra! Kärlek och styrkekram ❤️

 23. Aldrig roligt när man vet att ngt i kroppen inte står rätt till. Tror som sagt det blir bra för dig med, bra att sånt upptäcks i tid. Jag kan bara relatera till underlivsproblem, man vill liksom inte vara dålig därnere. 😕Jag har oxå haft problem men det ledde till en tvt-Op men ändå, man vill ju vara frisk i fiffi 👍
  Lycka till o som sagt, det har upptäckts nu så nu kommer det fixas till 👍👍

 24. Jag blev också rädd fast jag fick ett brev hem i brevlådan. Grät också o började läsa om det o lugnade mig fort. Jag hade grad 4, nästa steg är cancer. mig tog dom in för konisering som det kallas, där den sjuka biten från livmodertappen bränns bort. det är sex år sedan. Jag blev direkt gravid o första tiden var det en gång i månaden jag var på ”återbesök” för o se så det inte kommer tillbaka. Men nu har det gått sex år somsagt o nu är jag med i den ”normala” ligan. Där man kallas vartredje, varfjärde år. jag är inte längre rädd som jag var från början. men det var ju föratt man inte viste vad det egentligen gällde. Idag är jag lugn o ok med det. Men skulle det komma tillbaka igen så skulle jag nog inte vara så kaxig. Men då gör dom samma procedur igen. Bränner bort det sjuka. Det blir som det blir. Idagsläget är jag ”frisk” iaf 😃

 25. Jag fick veta efter min graviditet att jag hade cellförändringar. Inga jätteallvarliga, utan sådana som tydligen brukar försvinna av sig själv. Men ett nytt cellprov har tagits varje halvår för att se hur det har utvecklat sig. Och nu efter 2,5 år börjar dom äntligen se en förbättring! Alltså en ganska långdragen process. Så nu först börjar cancer-ångesten försvinna och man ser ett ljus i tunneln. Jag uppmanar alla jag känner att testa sig, för det är en sån simpel och lätt sak att göra som kan förhindra något så mycket värre att hända

 26. josefina

  ännu en ggn ska din stackars hund byta hem, fy fan

 27. Jag har haft cellförändringar 4 gånger! 3 ofarliga och den senaste farlig! Ni andra kan skatta er lyckliga, jag tyvärr tillhör gruppen som drabbas ”på riktigt” så att säga! Ni andra har tur. Visst var/är ni oroliga (vilket jag förstår) men please, kom tillbaka och berätta om den riktiga oron när ni får veta att ni verkligen HAR cancer! Den oron ni har är inget jämförtvis med oron hos de som får veta att dom verkligen har cancer. Ni kan skatta er lyckliga <3 Det är ändå skillnad på oro från oro!

  1. Ja exakt, stor skillnad på oro och oro. Därmed väldigt taskigt att indirekt hävda att andras oro är mindre viktig än din för att du haft ”farliga” förändringar därmed cancer? Hur alla reagerar är ju individuellt. Jättesynd om dig men jag som ”bara” hade CIN3 blev ändå livrädd och fick dödsångest, tror nog många med CIN1 kan bli livrädda också då man inte vet exakt vad cellförändringar är, och/eller börjar fundera mycket – har jag cancer? Kommer jag dö? Kommer jag inte kunna få barn? osv. Kom tillbaks när du är lite mer sympatisk…

   1. Melina

    Linnea, vad vet du om mig och sympati? Varför kan du inte bara läsa något utan en agenda? Du vet inget om mig och sympati, så knip igen! Jag konstaterar enbart det faktum att ni andra som klarat er undan cancer ska skatta er lyckliga och att den oron ni besitter på är DEFINITIVT inte densamma oro för någon som verkligen drabbas av cancer. Så KOM DU TILLBAKA istället när DU har sympati och kan läsa en kommentar utan att utgå från att ha en agenda!

 28. Usch vad tråkigt 😔. Uppskattar verkligen att du delar med dig även ifall det är en privat sak. Du kommer att klara det, Du är stark och en riktig kämpe! Vi finns för dig fina! 🌹❤

 29. Hej. Jag är i samma sits som du, hade lätta cellförändringar och hpv-virus (högrisk) i tre år innan det upptäcktes, fick göra en konisering i juni i år som gick jättesmidigt. Igen smärta, fick lugnande, hade musik i lurarna, allt kändes som det var över på tio min. Så operation behöver du verkligen inte vara rädd för. Det är så små ingrepp och dom har stenkoll. Efter operationen sa läkaren att de fått bort alla förändringar.

  Men jag fattar precis din oro. Det är samma för mig, jag lever på som vanligt men det är inte helt som vanligt för under ytan ligger oron och ovissheten. Fick nämligen veta att cellförändringarna kommit tillbaka nu igen, bara ett halvår efter att dom blev borttagna. Har gått till läkare i Mora då jag bodde där och nu ska jag mecka runt och hitta en plats i systemet här i Stockholm. Ringde Karolinska men dom sa att jag troligen kommer utredas på öppenvården. Jag hatar att inte veta hur framtiden blir. Är 28 nu och rädd att fucka upp mina chanser att få barn om jag måste göra massa operationer till.

  Önskar forskningen satsar hårt på att hitta bot mot farliga HPV så man slipper gå runt och vara rädd för framtida cancer på ett ställe som är för mig heligt. Och inte borde vara kopplat till smärta oro och ångest.

  Jag önskar dig all värme Dessie å du är iallafall inte ensam i din oro. Vi är många som reser parallella resor. Om jag ska tänka ut nåt positivt med det här så är det att jag kanske är lite modigare än jag varit innan på att testa nya saker. Träffa nya människor etc. Har liksom inget att förlora. Kram!

 30. Almost all of the things you say is supprisingly legitimate and it makes me wonder the reason why I had not looked at this in this light before.Your article truly did turn the light on for me as far as this particular issue goes.Nevertheless at this time there is actually just one issue I am not really too comfy with and whilst I make an effort to reconcile that with the core theme of your position, allow me see what all the rest of your visitors have to say.Very well done. https://modapktricks.com/

 31. Stor kram!!! Hoppas att allt löser sig <3

 32. Styrkekramar till dig! Vill tacka dig för att du är modig och delar med dig, det är så viktigt att lyfta hur vanliga cellförändringar är och hur viktigt det är att vi kvinnor går på våra kontroller. Jag drabbades själv av svåra cellförändringar för ca 3 år sedan. Det blev en mindre operation, konisering, där en gynekolog brännde bort en mycket liten bit av livmodertappen. Den enda biverkningen för mig var flytningar i några veckor, ingen smärta och inget blod. Sedan operationen är cellförändringarna borta. Det kommer alldeles säkert gå bra även för dig. Återigen, tack för att du delar med dig ❤️

 33. Hej, lite nyfiken på hur det är med Theo, du skriver nästan ingenting om honom längre. Bor han hos dig? Varför skriver du inte om honom längre?

 34. Vad tråkigt att höra… :/ Tur att de upptäckte det nu i alla fall. Håller alla tummar och tår jag kan för dig. Kämpa på. Kram <3

 35. Jag vill tacka dig Dessie för att du är öppen men en sån här sak. Jag fyllde 23 i november och var orolig över när jag skulle få hem ett brev med tid för cellprovtagning. Då gynekologbesök inte är en favoritsyssla tänkte jag skippa iallafall första gången. Tänkte att man kan väl inte få det så pass tidigt ändå. Men tack för att du tog upp det. Du är lika gammal som mig och nu kännas det skönt jag ska lämna cellprov imorgon!

  Hoppas allt går bra! ❤

 36. Du kommer få göra en konisering (tar bort en liten bit av livmodertappen) som man inte behöver sövas för utan det går utmärkt att bara få lokalbedövning. Jag har gjort 3 st och var sövd den första gången men använde endast lokalbedövning de andra gångerna. Det känns som mellangradig mensvärk men inte värre än så. Det kommer gå bra.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *