30 April 2017

Jag ska börja det här inlägget med att säga hej! Hur mår ni?! Vad gör ni? Det var galet länge sen vi hördes. Såhär länge har jag nog aldrig varit borta från min blogg. Men vet ni vad? Det behövdes, verkligen! Jag har så länge funderat på hur jag ska göra med bloggen, ska man ha kvar den och uppdatera då och då? Men då kommer jag ju till kruxet med att jag inte längre vill associeras på samma sätt längre. Jag vill ha en nystart isåfall..För jag har ändrats, mycket. Jag är inte samma person längre som jag kanske var för bara ett halvår sen. Ett halvår sen, kan det hända så mycket på så kort tid verkligen? Då har jag bara detta svaret att ge er: Ja, det kan det!

Så det här uppehållet, det behövde jag verkligen. För min skull, för att hitta mig själv, fundera ut på hur jag vill göra med min blogg, vad jag vill nå ut med bloggen. För det har inte känts roligt de senaste året att tvinga fram något inlägg då och då, som inte har skrivits med kärlek utan som jag mest skrivit bara för att ha något att uppdatera om. Det har varit en stress för mig faktiskt, att veta att jag inte levererar till 100%. Men nu känns saker och ting mycket bättre, jag har en plan på hur jag ska göra med min blogg, och hur jag ska framföra min blogg. Men framför allt så har jag också nu haft den här pausen och det känns som om att jag faktiskt verkligen kommer att få en nystart nu. För annars blir det lätt att man bara ”byter namn på bloggen” men sen är det ändå same same but different, och så vill jag ju inte ha det. Jag vill vara Desirée, jag vill dela med mig av mitt liv, min karriär, och ja, kanske inspirera andra i den fronten. Och sen såklart lite annat smått och gott också. ♥

Det har hänt väldigt mycket det här senaste året och det är framförallt anledningarna till den här omställningen som har skett, både i bloggen och mitt liv. Jag måste dock säga att det endast är positiva saker som har skett, jag mår bättre än vad jag har gjort på väldigt länge.

Som ni säkert vet så har jag ju pratat i flera år om att jag vill utbilda mig, och att min dröm är att bli mäklare. Jag har dock innan inte kanske riktigt trott på mig själv, och prioriterat bloggen så pass mycket att just att bli mäklare har känts som något längre fram i framtiden för mig. Jag har väl mest inväntat rätt tillfälle.. Och nu det senaste året så har jag mer och mer börjat känna en längtan till att följa min dröm. Även om det kändes läskigt, och jag visste att jag kommer att behöva göra en del uppoffringar/prioritera om (bloggen bland annat) så kändes det mer och mer helt rätt. Jag tänker långsiktigt, och även om min blogg/övrig social media idag genererar så mycket för mig – både i reklamintäkter men också i mycket annat.. Så var jag liksom beredd på att faktiskt prioritera min framtid nu. I tio år så har jag ju bara i princip prioriterat bloggen, det har ju varit min dröm. Men som ni märkt, jag har ändrats, jag har inte densamma mål längre med bloggen/sociala medier som jag hade förut.

Så just nu så jobbar jag på världens bästa byrå – Jag lär mig de mesta inom yrket och efter sommaren – förutsatt att allting går som det ska, så börjar jag att plugga till att bli mäklare. Allting känns verkligen så bra, och varje dag på kontoret som jag lär mig mer och mer om branschen så känns allting verkligen så himla rätt. Varje dag så vaknar jag med glädje för att gå till kontoret för att lära mig. Det är en sån fantastiskt rolig bransch, och sen så har jag fantastiska kollegor där också som gör allting ännu mer underbart också! ♥

Utöver det så har jag även utbildat mig till diplomerad Homestylist , vilket jag tänkte skulle vara till en stor fördel inom mäklar-branschen! Men det kommer jag att berätta mer om i ett annat inlägg, jag har ju skrivit lite om det på instagram men jag tänkte berätta lite mer detaljerat om det för er som kanske också är sugna på att utbilda er till det! =) Det var sjukt kul och oj vad jag fick lära mig mycket.. När jag kom hem till min lägenhet efter den utbildningen såg jag så många fel som jag aldrig har tänkt på innan – så det var extremt lärorikt!

Men så ser det ut för mig iallafall 🙂 Och jag hoppas att ni kommer att vilja följa min resa här i bloggen! För oavsett hur saker och ting blir så har jag ett mål, och det ska jag uppnå! ♥

2017, new me ♥ Min vackra outfit kommer i övrigt från klädbutiken Wink som finns i Sturegallerian som jag är ambassadör för. Hemsida till dom hittar ni här: http://Wink.nu (Samarbete)

38 kommentarer

 1. Så otroligt kul och spännande! Jag är också på väg att nå mål/drömmar i livet jag tidigare bara vågar drömma om. Heja oss! Heja dig Desiree!

  Kram

  1. Hej! Ja men eller hur, det känns super! Kör hårt, tror på dig. Stort lycka till!

 2. Du har skrivit i princip samma sak då och då under året. Varför skulle det bli annorlunda nu?

  1. Det har varit svårt för mig att få förståelse innan när jag inte berättat vad det är jag sysslar med nu för tiden utan varit mer hemlig, men nu har jag gått ut med allt och kanske får lite förståelse med tiden då till varför jag inte har all fokus i min blogg längre. Ha en fin söndag!

 3. Obekväma sanningen

  Tyvärr är ju all förtroende för dig som bortblåst, så jag och med flera litar inte ett dugg på det där med nystart och ditt ”nya jag”. Vi förväntar oss som vanligt en jävla massa snack och ingen verkstad. Som alltid i ditt fall! Hur mycket du än försöker skriva med ”bra” ord och övertyga oss läsare med olika förklaringar och anledningar så är det kört för din del med förtroende jäntemot oss läsare. Det bara är så. Ett faktum du inte kommer ifrån eller kan avfärda!

  1. Hej! Jag kan förstå dig till 100% , men nu har jag iallafall ”gått ut med” vad det är jag gör och varför fokus och prioriteringar har varit på annat.

   1. Obekväma sanningen

    Att du har ”gått ut” med något har ingenting med det jag tog upp hurvida vårt förtroende är för dig. Vad du ”gått ut” med och inte gått ut med är överhuvudtaget inte relevant i detta sammanhang. Det är hela du som saknar förtroende från oss oavsett vad du gör och inte gör. Det är du som person och dina uttalande. Inte vad du gör sidan om bloggen. Det skiter egentligen vi blekaste fan i. Det är dina uttalande, löften/lovord, ditt spydiga sätt till försök att konfrontera oss läsare i hopp om att lirka dig ur konstruktiv kritik, dina egna lögner, dina ursäkter eller helt enkelt något som inte passar fröken Nilsson som inte råkar vara medhårs. Det är DÄR skon klämmer som gör att vårt förtroende är bortblåst. Inte vad du gör, inte gör, vad du går ut med, vad du inte går ut med och vad du gör och inte gör sidan av bloggen. Så ditt svar var inget hållbart svar på det jag tidigare skrev. Try again. Och håll dig till svar med substans!

   2. Dessie

    Jag förstår. Du verkar ha din åsikt på plats, tror att oavsett vad jag skriver lär du ha din åsikt så det är nog ingen idé att jag ger ett svar. I övrigt, hoppas att din åsikt en dag ändras. Ha en fortsatt fin söndag🙂

   3. Obekväma sanningen

    Det handlar heller inte om om min åsikt och hurvida vilken plats den är på. Detta handlar konkret om fakta. Inte min personliga åsikt. Tror inte du vill höra min personliga åsikt, dessutom!

  2. Jojososepophohinone

   Får jag fråga vad du förväntar att hon ska skriva? ”Jag erkänner, ni läsare ha rätt- jag är ett totalt fiasko! Jag är en hemsk person som från och nu med ska slicka mina läsares fötter…” Eller vad förväntar du dig? Du har ingen aning om hur hon fungerar privat och som skribent är hon faktiskt inte skyldig oss läsare ett skvatt förutom möjligtvis något att läsa, så länge hon vill detta. Det finns ingen som tvingar dig att läsa hennes texter. Vad innebär substans för dig? Ska hon göra ett ”kalla fakta-uppdrag” här i bloggen för att du ska känna dig tillfreds med kvalitén? Låt damen skriva det som hon vill om- och som de som är intresserade önskar läsa. Sen att det finns nättroll som du- det ökar ju faktiskt bara intresset för andra att läsa vidare, + för Dessie. 😉

   1. Obekväma sanningen

    Ser att du inte läst mitt inlägg ordentligt, vänder om mina ord och lägger dom i munnen på mig. Försök igen!

  3. Josefine

   Men gå och skaffa dig en kompis ”Obekväma sanningen” du verkar behöva en. Och en hobby för du har på tok för mycket fritid … herregud.

 4. Kul att bli mäklare, har också varit inne på det!
  Men antagningspoängen till mäklarprogrammet är förhållandevis höga så har inte ens brytt mig om att söka. Hur går du till väga? Har du läst upp gymnasiet också eller går du en ”betal”/intern-utbildning istället för en riktig högskoleexamen?
  Jättenyfiken, berätta gärna mer! 😊

  1. Hej fina! Jag kommer att köra uppdragsutbildning om allt går som det ska!😃 Och i värsta fall, kommer jag att plugga upp – sen köra via Gävle där. Jag tycker att du ska köra om du tycker om det yrket, det är fantastiskt och det finns många vägar att gå så länge man har ett mål! Kram ❤️

   1. Men även uppdragsutbildningarna kräver att du har grundläggande kompetens för högskolestudier. Du har ju inte ens ett slutbetyg från gymnasiet.

   2. Dessie

    Man behöver inte ha gått gymnasiet för att gå uppdragsutbildning. Det är egentligen hur man levererar på jobbet som avgör det.

   3. Registrering som Fastighetsmäklare beviljas av den statliga myndigheten Fastighetsmäklarinspektionen. Det är strikta krav som stäIIs för att få bIi registrerad som FastighetsmäkIare i Sverige.
    Utan att man har fått godkända betyg i de exakt rätta kurser på högskolenivå = 2 års heltidsstudier på högskoIenivå, genom att man Iäser på Fastighetsmäklarprogrammet eller fristående kurser – kan man inte bli godkänd och registrerad.

   4. Här kan ni sura människor som vill pissa på någon annans dröm läsa mer, och sen återkomma och erkänna att ni har fel:
    https://www.fei.se/kurs/fastighetsmaklare-120hp/

    ”Vi REKOMMENDERAR…”. Inget krav. En rekommendation. Ett förslag.

    Lycka till med din dröm 🙂

 5. Åh vad kul! Hoppas på inredningstips ❤

 6. Alltså det här inlägget gav inte mycket information.. Vad har du gjort det senaste halvåret? Vad har förändrats? Mer än att du börjat praktisera på en byrå?

  När jag läser ditt inlägg känns det bara falskt. Du försöker skriva fina meningar med ”svåra ord” som inte byggs upp korrekt och istället blir helt fel. Du kommer få kämpa bra mycket för att få ett nytt varumärke, men jag tvivlar starkt på att det kommer att bli så. Tyvärr så har du byggt hop bloggen som Dessie och då blir det väldigt svårt att fortsätta den som en ny person så alla ser dig som Dessie redan.

  1. Då får jag kämpa extra hårt istället!👍🏼

 7. ändra din rubrik kanske? det är inte 20 april idag:)

 8. kommer att få en nystart nu. För annars blir det lätt att man bara ”byter namn på bloggen” men sen är det ändå same same but different, och så vill jag ju inte ha det. Jag vill vara Desirée, jag vill dela med mig av mitt liv, min karriär, och ja, kanske inspirera andra i den fronten. Och sen såklart lite annat smått och gott också.

  Du får nog allt anstränga dig ännu högre än o bara skriva om detta??
  Och hur ska du kunna ”tvätta bort” dessie?? Min magkänsla säger endast att ja du har mognat en del och blivit mer vuxen precis som massa andra tjejer i samma ålder.
  Men jag tror att om vi går från idag och säg 6mpn-1år framåt så kommer vi inte märka någon enorm skillnad i ditt bloggande förutom en mer ”vuxen” blogg precis som blondinbella gjorde och kissie mfl.

 9. Dessie vad roligt för dig! Bry dig inte om folk som bara är negativa. Du är grym som satsar på det du vill! All lycka till dig!!

 10. Lycka till men varför har du inte kunnat skriva detta för länge sedan. ?? Ärligt det är omoget. O tror tyvärr det kommer forsätta komma dumma kommentarer. Vem orkar med det eller vill ha det så? Man ska ju må bra av en blogg. Tycker du ska satsa helt på det nya. Själv skulle jag inte ha något arbete som jag gör halvdant. Nej det ska vara att man satsar och dom man arbetar med vill satsa. Som sagt lycka till.

  1. För att jag helt enkelt inte ville dela med mig om det då. 🙂 Tack så mycket! Lycka till du med⭐️

 11. Så, du har ljugit om att du jobbar på Lifestyle-kontoret eller vad? Det är ju inte en mäklarfirma. Och som nån skrev ovan, använd ett språk du behärskar, ditt eget. När du slänger dig med ord du inte förstår blir dina inlägg väldigt svårlästa.

 12. Satan vad roligt! Minns själv känslan när jag hittade min utbildning.. Det är få saker som slår den känslan av att ha hittat precis rätt. 🙂 Önskar dig verkligen lycka till med utbildningen och jobbet – det är ju skitbra att jobba som visningsvärd eller mäklarassistent tills man har sin examen!

  Var kommer du att plugga någonstans? Har ingen koll på var mäklarutbildningen finns. 🙂

 13. Jag har aldrig varit ett fan utav Dessie, mest följt henne då vi har jämngamla barn som nästan heter samma. Plus att hon gett klädtips i bra prisklasser.
  Men nu om hon äntligen tar tag i sin framtid varför kan folk inte vara glada för hennes skull och önska henne lycka till?! Visst kanske så kommer bloggen förbli i skuggan eller så kanske den kommer bli toppen med inredningstips etc då kanske Dessie får lite rolig i inspiration iom sitt nya arbete…vem vet, men måste alla måla f-n på väggen i förskott?
  Jag önskar dig Dessie all lycka och hoppas att det går vägen för dig!

 14. hur tror du någon kommer ta dig seriöst som mäklare? Vem kommer vilja anställa en gammal bloggare för att förmedla lägenheter åt en?

  1. Jag skulle kunna göra det. Dels kan hon sociala medier och dels har hon en nätverk/plattform av många följare. Bra eller dåligt spelar ingen roll, all PR är bra PR. Det var ju tex så Trump vann.
   Kör hårt Dessie och kul att du hittat din väg!

 15. Alltså orka alla neggon. Vad får folk ut på att bete sig så hela tiden? Att trycka ner andra för att själv mp bättre? Då bör man söka hjälp. Det där hennes blogg hon får skriva vad hon vill när hon vill för det är hennes blogg. Vi har inte ett skit o göra med det, duger det inte läs inte svårare en så är det ju inte… Lycka till med allt 🙂

 16. Registrering som Fastighetsmäklare beviljas av den statliga myndigheten Fastighetsmäklarinspektionen. Det är strikta krav som stäIIs för att få bIi registrerad som FastighetsmäkIare i Sverige. Utan att man har fått godkända betyg i de exakt rätta kurser på högskolenivå = 2 års heltidsstudier på högskoIenivå, genom att man Iäser på Fastighetsmäklarprogrammet eller fristående kurser – kan man inte bli godkänd och registrerad.

  1. Precis! 🤗

 17. Associeras på samma sätt? Jag har inte densamme mål? Jag kunde inte ens svenska som barn men ser massa fel här, blir väldigt otydligt o flummigt. Tips vore att läsa mkt böcker lär man sig det skrivna svenska språket o skriver bättre själv. Om man vill bli tagen som seriös enligt min åsikt så är enstaka stavfel charmigt men inte så här illa speciellt inte när man vill berätta ngt seriöst och ngt man har tänkt mycket på t ex. Inget fel i att skriva enkelt o rakt istället för att använda ord man inte är helt säker på hur de används i en mening. Ja jag har mkt fritid idag☺️

 18. Jag brukar aldrig kommentera bloggar jag läser.

  Men måste bara säga jag har följt bloggvärlden sen den börja. Jag är själv 25 år nu, och jag märker hur mycket du har förändrats och att du också växer upp. Du hade oturen att ha dina tonårsfas i blickljuset och bli dömd för allt. Men kan slå vad om att i princip ALLA har gått igenom den fasen fast inte haft tidningar och folk bakom skärmar som dömer än.

  Tycker du är otroligt smart och stark som har en plan, en dröm som du vill följa och det är bara att köra.
  Skit i dem som misstror och snackar skit, du är inte skyldig dem något. Du är skyldig dig själv och din son att visa vad du går för!

  Heja! Du kommer lyckas!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *