MIDDAGSPLANER

image1(1)

Mysfika i höstvädret med Theo & en tjejkompis tidigare idag ♥

.

Hej på er! Sorry för att jag uppdaterar er så sent. Men jag är sjuk + det försöker vara en effektiv mamma haha. Det tar på krafterna kan jag lova er. Jag är så sjuk just nu.. Jag har verkligen ingen energi. Men trots det så tvingade jag mig ut i det här kalla (men ack så mysiga ändå) höstvädret för en fika med Theo och en tjejkompis. ♥ Theo behövde komma ut och få frisk luft, även om det är så att jag är sjuk och kanske inte har energi till världens äventyr så kan man iallafall göra något litet, så är det när man är mamma helt enkelt – man måste orka! Dock så känner jag mig helt slut nu, för när man är sjuk så känns det som att man springer maratonlopp bara man går till Ica typ haha..

Nu är vi hemma och jag ska strax laga lite middag, vi ska äta torsk med äggsås här hemma ikväll så jag håller på förbereder =) Jag gillar faktiskt den rätten jättemycket (vet att inte så många gör det?) jag minns ju när jag var liten när mamma och pappa lagade det – jag HATADE ju också det! Men nu så är det verkligen en av favoriterna här hemma. Jag vet inte varför inte så många gillar det, är det för att man var ärrad sen man var liten eller och hatade fisk? Alla ogillade ju typ fisk när man var liten känns det som haha.. Jag tror dock att jag ogillade det pga äggsåsen, jag hatade ju verkligen ägg förut. Men när jag blev gravid sen så lärde jag mig att äta ägg och det har väl hållt i sig sen dess. Konstigt det där hur man kan börja gilla något när man är gravid och sen tycka om det efteråt.. 😛

15 kommentarer

 1. Får jag fråga varför du går ut om du är sjuk? Jag blir så förbannad på folk som inte kan stanna hemma om man vet om att man är sjuk. Alla andra kanske inte vill bli sjuka.. det spelar ingen roll att bacillerna finns omkring än eller ej, är man sjuk tar man ansvar att stanna inne i den mån man kan.. Att gå och fika är ju inget man måste göra… tänker du lika dant om Theo skulle bli smittat pga en vuxen människa som vet om att man är sjuk smittar honom på ett fik/matställe?! Näe ta lite ansvar! Förlåt för en bitter kommentar men jag blir så irriterad över tänket här..

  1. Sitter du hemma när du är förkyld fram tills att hela sjukdomen är borta? För då antar jag att du sitter hemma i 1-2 veckor som man brukar vara förkyld? Du vet att man till och med får lämna barnen på förskolan om de är förkylda? För det är oundvikligt, man blir förkyld jämt. Och sen så smittas jag inte av att andas på folk, mer om jag nyser/hostar eller du tar hand om mitt snor liksom…Men det gör jag ju inte.

   1. Under tiden man smittar är det bra att hålla sig undan folk för andras skull. Det finns väldigt många med nedsatt immunförsvar(inte bara gamla) som kan bli allvarligt sjuka av något så enkelt som en förkylning. Jag hoppas och tror att de flesta tänker på andra och har bra omdöme.

   2. Förkyld kan man vara hur länge som helst, men när det smittar (alltså precis i början) så tycker jag man ska hålla sig inne. Som M skrev så finns det folk som kan bli allvarligt sjuka vid en förkylning. Min sambo har typ 1 diabetes och KAN faktiskt dö av en förkylning och det kan jag säga utan att överdriva.

   3. The real Hmm

    Emeliz: Då får väl din jävla sambo stanna hemma isf?? Tror ni man får behålla ett jobb om man stannar hemma så fort man känner sig lite hängig? Fan vad tröga alla är.

  2. Det är ju en förkylning, inte magsjuka..?

   1. The real HMM: Är du störd? Det är dom som är sjuka som ska stanna hemma. Och varför uttalar du dig som att det är hans fel att han har typ 1 diabetes och som att han har gjort dig något med ditt ”jävla sambo”? antar du tillhör en av de trångsynta människorna som tror att typ 1 diabetes orsakas av sötsaker, men vad jag vet äter man inte godis när man är tre månader då även min kompis fick typ 1 diabetes vid så ung ålder. Undra vem som är trög här egentligen. Psykfall.

  3. Skojar du julia? Man ska vara ute i frisk luft så mycket man kan vid förkylning. Men inte anstränga sej vid feber. Viktigt om man nyser o göra det i näsduk eller armvecket så inte andra får i onödan baciller. man bestämmer ju såklart själv som vuxen hur mycket man orkar vara ute. Förkylning drabbas vi ju alla av ibland o ofta går den över på en vecka.

  4. Du får stanna hemma ifall du är så rädd för att bli sjuk.

  5. Haha men skämtar ni? Alltså har man barn i förskoleåldern så rinner ju deras näsor typ konstant och man själv blir ju smittad rätt ofta också. Vad ska man göra då, isolera sig inne i flera år eller sjukanmäla sig från jobbet vid minsta lilla snuva? Tror inte chefen hade gillat det. Om det inte är så att det rör sig om magsjuka, i så fall bör hela familjen absolut hålla sig hemma.

 2. Kan inte minnas att jag någonsin ätit torsk med äggsås. Vad är ens äggsås haha? En sås som bara smakar ägg? Torsk kan ju för övrigt bland det godaste som finns!

  1. En vanlig vit bassås med hackade hårdkokta ägg i 🙂

 3. En av mina barns favoriträtt faktiskt, å en av mina oxå

 4. Älskar husmanskost o torsk med äggsås är så gott. O även stekt rödspätta är gott o stekt lax. Mums. Gillar även kinesisk mat mycket. Nyttigt är det med.

 5. Känner ingen som inte tycker om torsk. Det är ju typ vanligaste fisken (plus lax) vi äter känns det som. Var har du fått det ifrån? Känns som nåt du bara antar när du även lägger till ett frågetecken..

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *