Liten förklaring om min tro♥

Eftersom att jag märker att så många är intresserade utav min religion så tänkte jag dela med mig om det lite för er. Det är många tidningar/journalister som även hör av sig och vill att jag ska prata om min syn på religion, och skillnader mellan religioner och vad jag anser. Men det tänkte jag att jag kan ta i en videoblogg senare kanske istället? Då känns det mer som om jag får ut det jag verkligen vill, och mina ord kan inte tvistas om till en het story heller. Iallafall, jättekul att ni är intresserade och vill diskutera detta med mig. Om det är något som jag blir glad över att prata om, så är det Gud. ♥

Ja, men vart ska jag börja då? Som ni kanske vet så är jag född Kristen. Vi är dock inte religiösa i min familj, (Det finns en stor skillnad mellan religiös och troende kom ihåg det) iallafall, jag är döpt och har fått lära mig lite om Gud & Bibeln sedan jag var liten. (Sen kanske jag inte alltid var engagerad och lyssnade på allt) Döpt är jag, kyrkan har vi gått till på högtider och liknande men aldrig kontinuerligt besökt kyrkan varje söndag exempelvis. Jag är inte konfirmerad. & Jag har väl aldrig direkt studerat Bibeln, eller varit så insatt i att göra det heller när jag var yngre. Däremot har jag alltid varit djupt troende, och jag brukar be och har gjort det så länge jag kan minnas. Men jag har alltid haft en liten teori (som sitter kvar lite fortfarande) men den är att min relation med Gud & min tro på honom är det som är det viktigaste. Inte om jag kan Bibeln utan till. Min tro är det viktiga..

Men sen har det kanske ändrats lite på sista tiden, jag har märkt att min relation med Gud har blivit starkare – och det betyder såklart också att jag har mer engagemang till att vilja lära mig mer om min religion. På den sista tiden så har jag blivit mer och mer intresserad utav att läsa Bibeln. Så jag har börjat läsa Bibeln mer och mer, men inte på det sättet att jag lagt fram Bibeln och läst från sida 1. Utan mer så att jag styckvis lär mig olika delar av Bibeln.

Jag vill studera Kristendomen mer och försöka följa Guds vilja så mycket jag kan faktiskt. Det är en stark vilja jag har, och sen naturligtvis kommer jag kanske inte kunna följa min religion helt & hållet vilket jag inte tror många kan. Vi är ju människor. Jag kan inte iallafall inte säga att jag är religiös idag, men jag är troende och försöker bli mer religiös och mitt mål är att faktiskt praktisera Kristendomen helt och hållet sen.♥ Hur jag gör med Theodore har jag inte funderat över ännu, jag kommer låta han tro på det han vill när han blir äldre. Men än så länge är han döpt, och kommer att följa med mig till Kyrkan. Sist så var det faktiskt han som sa ”Mamma, Theo vill gå till kyrkan” och då gick vi dit. ♥

image2(1)image3(1)

38 kommentarer

 1. Underbara du! 🙂 Guds rika välsignelse över dig och din son <3 du verkar vara en så fin person och de speglar du så bra. Kram

 2. En nyfiken fråga, varför är du inte konfirmerad om du alltid varit troende och nu är religiös?

  1. Funderar exakt samma, jämfört med dessies beskrivning så är jag inte värst troende, jag tror men grundar inte hela mitt liv i gud liksom, och jag har konfirmerat mig. Det är ju en bekräftelse på dopet som mina föräldrar valde att göra när jag var liten.

 3. HELT RÄTT!!!! Läääääs uppenbarelse kapiteln i bibeln !! du kommer rysa!!!! bara den fick mig att bli troende!! DÄR STÅR DET SAKER SOM HÄNDER IDAG. Om illuminati, om syriens krig som ej kommer ta ett slut, om chippen 666 som snart kommer komma… osv osv. Sjukr grymt att uppenbarelse boken vet vad som händer idag!

  Du har gjort en klok val 🙂 du kommer snart märka att Guds hand kommer vara med dig vad du än gör.
  Enligt mig är alla dem som inte tror på Gud, konstiga o trångsynta. Vi säger att bigbang skapade jorden, fine!! Men vem skapade HELA GIGANTISKA UNIVERSUMET SOM INTE HAR ETT SLUT??????? Det finns en mening med livet… det finns en skapare till allt detta. En allsmäktig Gud. Jesus fader ❤️

  1. Fast the big bang theory förklarar ju hur hela universum skapades, inte bara jorden…

   1. Vad fanns före Big Bang?
    Det kanske är som att fråga ”vad finns norr om Nordpolen”?
    Är det inte vi människor som skapat Gud eftersom vi behöver något för att förklara det som inte kan förklaras på annat sätt?

  2. Tror du på tomten och aliens också? Det är snarare såna som blundar för vetenskap och väljer att tro på sina hallucinationer som är ”Konstiga och trångsynta”

  3. Fast universum skapades av big bang, inte bara vår planet. Och allt som har med gudar och religioner att göra skapades av människor många många mååååånga år senare..

   Jävligt dumt att kalla folk konstiga och trångsynta bara för att de inte tror på samma sagoböcker som du. Det säger mest bara väldigt mycket om hur pantad du själv är.

  4. Jag tror inte på någon gud, men det betyder inte att jag inte är öppen för religion. Du däremot, du verkar inte öppen för något annat ÄN din religion. Så vem är den trångsynta av oss två?

 4. Ja the big bang har man ju redan upplevt här inne i bloggen så mycket känslor som kommit fram så den har man gått igenom. O inte vill jag uppleva det igen. Tur man har humor.

  1. ?

 5. Alltså, hur ska du ha det? Har du läst hela bibeln eller inte? För idag skriver du att du inte var så insatt i att studera bibeln när du var yngre men i en kommentar på inlägget om din spadag med din mamma så skriver du att du har läst hela bibeln när du var liten. Svårt att bestämma sig eller?

  1. Nej, jag har svarat på samma frågor om och om igen. Jag har läst hela Bibeln utan till när jag var liten, kanske inte läst från sida ett helt ensam men pappa Har läst, i skolan, i kyrkan, lite själv osv. 🙂

 6. Du finaste tjej ! Det bästa du kan göra är att öppna Bibeln eller ladda ner en bibel app, du kommer få en sån fröjd o välsignelse gumman❤️ Jesus är det bästa botemedel för all sorg smärta o m.m.. Så bra gjort av dig dessle ! All respekt till dig !

  1. Jag har faktiskt laddat ner en. ❤️ Tack finaste. Jag håller med dig, ❤️

 7. Sofie S.

  Varför är du inte konfirmerad? Jag valde bort det då det kändes falskt i och med att jag inte är troende. Inte döpt mina barn. Men om man är troende och alltid varit, då borde man ju vilja konfirmeras? Är mest bara nyfiken på tankegångarna där.

  1. Det står ju i texten. Min syrra är exempelvis konfirmerad, och det var en stor efterfrågan att vilja göra de när jag var yngre med. Men när jag var runt 15-16 så hade jag inte engagemanget som idag att vilja mer om min religion utöver min tro som var den djupaste. Det är svårt att förklara he jag tänkte, men kan försöka- jag ansåg / anser att min tro är det viktigaste. Sen så finns det alltid saker man kan göra för att bli mer religös, men det kommer när Gud vägleder mig när jag får en starkare realation med Gud vilket uppkommit sista åren. Tron har alltid funnits, men inte engagemanget direkt till att fullfölja min religion.

   1. Sofie S.

    Nej det står inte i texten 🙂 Det står bara att du inte är konfirmerad men inte varför. Därav min fråga. Det gjorde mig nyfiken. Nej i den åldern är man inte alltid så engagerad. I vissa församlingar kräver de ju dessutom ganska mycket under konfirmationen av ungdomar som redan har mycket i skolan. En av anledningarna att jag inte ville konfirmeras. Ville inte att det skulle gå ut över skolan. Jag var ju ändå inte troende så jag valde bort det.

 8. Jätteintressant verkligen! 🙂

 9. Kul att läsa. Har vuxit upp med en kristen mamma och blev själv troende när jag var 14. Alltid varit aktiv i kyrkan men sen 4 år tillaka ungefär har jag mer eller mindre slutat i kyrkan och min tro sitter i hjärtat. Kyrkan och jag är inte alltid överens och jag vill att min personliga relation med Gud ska få växa från mitt hjärta och inte utifrån vad pastorer säger.

  Kram! 🙂
  Cornelia

 10. Hello bitches! Tycker du ska ta och gå in o läsa min blogg. För lovar att det kommer vara den bästa du någonsin läst♥️ http://nouw.com/larssonalicia

 11. Hur gör du i de fall där det kristendomen lär krockar med verkligheten? Jag får aldrig riktigt klarhet i hur troende tänker i dessa fall. Antingen måste man ju förneka fakta eller så måste man strunta i delar av tron. Vilket har du valt och varför?

  1. Vad menar du? =) Om du menar med verkligheten som ”Big bang” eller något sånt så måste du förstå att jag inte tror på den teorin. Jag tror på Gud, och därefter allt som hör till.

   1. Så exempelvis evolutionen, som vi vet är fakta, tror du inte på den heller?

  2. Vad är det för fakta du menar kring evolutionen som är bevisad?

   1. Vad är det som inte är bevisat menar du? Vi vet ju att arter utvecklats genom evolution över lång tid.

 12. Gud finns inte! När ska ni inse det?

  1. De som har blivit hjärntvättade under sin uppväxt med dessa sagor kommer nog aldrig inse det tyvärr. Men vad gör det egentligen? De får väl ut något bra av att tro, även fast det de tror på inte finns på riktigt. Det skadar ju ingen 🙂 förutom vissa extremister förståss..

  2. Om folk känner tröst, styrka, förståelse med mera genom att tro och tillbe sin Gud så låt dom tro det. Orka hålla på att säga att Gud inte finns för för många människor finns Gud. Kanske här ska tilläggas att jag inte är troende.

 13. Josefine

  Är man inte religiös om man är döpt osv. och troende om man ”lever upp till det”, alltså som du beskriver, Guds vilja osv?

  1. Jag och mina syskon är döpta och ingen av oss är religös. Mer en tradition för oss

 14. väldigt intressant att göra en distinktion mellan troende och religiös! aldrig tänkt på det sättet men förstår precis hur du menar när du formulerar dig så. (:

 15. angående vetenskap och religion som motpoler… varför kan inte kristna tro att gud skapade big bang?? och lät universum utvecklas i fred?? varför måste man motsätta sig evolutionen??

  1. För att kristendomen påstår att gud skapade människan på ett visst sätt, vilket alltså inte stämmer. Antingen struntar man i delar av tron, eller så struntar man i delar av verkligheten. Det är enda sättet att få det att gå ihop.

 16. Snälla! Ni som är döpta? Gå och läs Bibeln om vad DOP innebär!! Ska bebisar verkligen döpas? Vad innebär ett dop? Förstår heller inte att folk kan sitta o säga att ”om du är kristen varför är du inte konfirmerad” det står även om konfirmation i Bibeln. Det står även i Bibeln att kyrkorna ej följer Guds vilja och att de är fördömda av Gud. Gud förespråkar inte homosexualitet. Alltså samkönade får ej vigas med det gör dom
  Idag i det sk ”Guds hus” kyrkan är inte Guds hus och Bibeln lär att du ej ska gå till kyrkan!

 17. Så fint skrivet! Kom ihåg att det centrala i kristen tro är just att man inte ska behöva vara religiös ! Vägen till Gud är fri genom Jesus som dog på korset för våra synders skull. Det betyder att du gör helt rätt i att bara be och skapa en personlig relation med Gud. Han älskar dig mer än du kan förstå och är alltid nära dig. Du behöver inte göra dig till. Börja kanske i en bibelstudie grupp i någon kyrka där du kan få utrymme för att prata/ställa frågor osv med andra kristna! 🙂 och tro mig att mirakel finns! Har fått så mycket verkliga bönesvar från Gud och har vänner som blivit helade för massa saker så lyssna inte på när någon säger att din tro är dum. Det är den inte! Bara för att man inte sett/mött Gud själv betyder det inte att någon annan inte har gjort det 🙂 Guds frid!

 18. Herregud vad alla ska vara hatiska här! Låt henne få tro på vad hon vill, kan ni inte acceptera det får ni väl dra någonstans och försöka få in det i er trånga skalle.
  Förresten var den en katolik som kom på det där med Big bang teorin (underligt, i know.), han fick idéen ifrån ingenstans och titta vad allas nu tror på. Det finns inga som helst bevis på Big bang eller gud, därför är jag den personen som inte följer någon religion eller skapelse teori.
  Hejdå.
  Dessie du är bäst btw.

 19. Tkr synd om kristna och judar i Sverige. De lever farligt. Speciellt judar. Finns dokumentär om det att kolla på.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *