HAR BÖRJAT LÄRA MIG….

Brr… Jag ligger i sängen just nu, är helt seeeg och känner att jag börjar bli sjuk. Fyfan, alltså jag blir ju sjuk typ varannan månad nu för tiden? Ja, jag vet.. välkommen till föräldrar-klubben liksom. Jag har iallafall varit på stan hela dagen och uträttat lite ärenden. Sen när jag kom hem efter att ha hämtat Theo så kände jag hur hela min kropp blev helt svag och jag har börjat bli mer och mer täppt i näsan så jag antar att jag lär vakna bomb-sjuk imorgon. Kul, och perfekt tajming sådär när det är helg… typiskt. Jag som verkligen hade längtat efter att vara med Theodore i helgen och hitta på massor utav roliga saker =(

.
Aja, vi får hålla tummarna på att det INTE blir så.. men på tal om något annat. Jag har fått en ny favoritlåt som jag inte kan sluta lyssna på. En vän till mig visade den, och sen dess blev jag helt fast.. Jag blir så lugn utav den, ni har säkert hört mig lyssna på den på snapchat haha? Det är en arabisk låt ♥ Och det är ju så himla fint språk, minns ni att jag har sagt att jag ville lära mig Arabiska för några år sedan? Nu har jag ”typ” börjat ta tag i det och börjat lära mig liiiite arabiska. Det var dock inte så att jag satte mig ner och bestämde mig för att ”nu ska jag lära mig” utan det bara kom naturligt när jag pratade med mina vänner, och så började dom lära mig lite och nu skriver vi lite på arabiska då & då för att öva mitt språk.

Men jag kan typ vanliga fraser som ”hej, vad gör du?” ”Var är du?” ”Tack” ”Hur mår du” och lite svar på dom frågorna och lite såna baser. Men det är kul faktiskt, det är ett fint språk och det skulle vara roligt om jag någon gång kunde prata det flytande.

.

Här är låten iallafall, så fin. Kär i den ♥

.

32 kommentarer

 1. Jag är dålig har ont i huvudet o kroppen. Jag tycker spanska o franska är vackra språk. Hoppas vi får sol snart. Annars blir man ju hängig om det bara är mulet.

 2. Fin musik. Nu förstod jag inte allt de sjöng( kan lite arabiska) men unken video?! Mannen är otrogen/ lämnar sin fru som han verkar ha en son med för en snygg kvinna han blir attraherad av för stunden o kvinnan gråter efter honom( istället för tvärtom det är ju mannen som sjunger om sina känslor?!) o sen kommer mannen tillbaka sådär bara o kvinnan springer in i famnen på honom?! WTF?!!! Seriöst? Det verkar ju onekligen som att araber har en minst 50 år gammal kvinnosyn? ( har själv arabiskt ursprung så är inte rasist bara konstaterar?)

  1. Till Elena. Handla videon om sånt. Tur jag inte kolla. Skulle inte gilla låten om videon har dålig kvinnosyn nej tack.

   1. Eh?!
    Ja kul att du är så medveten då. Själv stör jag mig oxå såpass på videon att jag hade svårt att tycka om låten. Kul att någon tycker likadant! Även om det verkar vara en person som har lite svårt att utrycka sig och inte verkar använda hjärnan så mycket
    Bara baserat på din svar här.

 3. Ja låten är jätte fin. Jag är en svensk tjej som talar flytande arabiska 🙂 tycker det är roligt att du börjar tala om olika språk kulturer religion i din blogg 🙂 har följt dej sen du börja blogga; )

 4. Jag tycker videon var fin att titta på – såg inte hela så kan inte uttala mig om kvinnosynen, men vackra människor 😉
  Och vacker låt!
  Ja, de e jobbigt med förkylningar. Hoppas det blir en mild variant i alla fall. Och att du kan njuta av helgen ändå.!
  Kramar <3

 5. Dålig låt och inget fint språk enligt mig! Det är inga mjuka toner i det arabiska språket. Låter alltid så hårt och aggressivt!

  1. Håller med Carro. Tycker arabiska låter hårt o en del så högljudda .

 6. Vad kul att du lär dig ett nytt språk, det är aldrig försent och tror lätt det kan komma till någon nytta någongång 🙂 Lycka till med det och krya på dig.

 7. Ja koranen kan ju bara tolkas rätt om den läses på arabiska så fattar varför du lär dig de!

 8. Men varför läsa Koranen om man kristen. Jag kristen o läser Bibeln i bland. Fattar inte?

 9. Det är ju inte samma sak. Läs på lite före du uttalar dig.

  1. Till e våga inte säga hur jag ska uttala mej ditt troll. Stick o gömm dej!

   1. Asså hållkäften Maria på riktigt

 10. Till h har anmält dej så du vet det.

  1. Jag med Maria. För trakasserier

 11. Hihi, kifik Desirée?
  Mwah

  1. Haha halaw, Ani lazem anam, tabane.. =( Shlonich? <3

   1. gammal favorit låt när man var yngre 🙂
    nu finns det finare låtar 🙂

 12. Haha, ”varför läsa Koranen om man är kristen”. Inskränkthet är inte bara oklokt – det är även väldigt ofagert. Att inte vilja veta mer om andra människor, kulturer och religioner bådar för att hamna i en dissfunktionell tankeställning där du inte kan hantera information på grund av din bristande knowledge. Ungefär så som du gör ovan.

  Sedan, från en kristen till en annan; Börja med att stava korrekt. Blir enklast att ta dig på allvar. DIG inte DEJ. Skärpning.

  Dessie; Kör bara kör. Integrera! Er generation behöver det.

 13. Helt ärlig

  Tönt. Man märker hur du försöker vara speciell hela tiden, nej dessie du är inte cool om du bär slöja, har blåa ögon och kan lite arabiska.
  Om nån vecka vill du väl vara en munk och intresserad av buddhismen

  1. Jag är kristen for your record =)

 14. Kan hjälpa dig. Har pluggat språket i 9 år utomlands och är halvsvensk:)

 15. Vad fjantig du är Dessie som håller på och tjatar om araber!! Försöker du få uppmärksamhet eller vad är det?! Gillar verkligen dig men just detta är för mig ofattbart. Tyck vad du vill men varför tjata om muslimer och araber när du vet att många provoceraras över detta! Var stolt svensk istället!

  1. Varför ska du bli provocerad för att jag vill lära mig ett annat språk? Eller för att jag inte är trångsynt och stöttar alla oavsett vilken religion dom tillhör? Varför delar du upp människor på de där sättet?

 16. Inga människor behandlar sina medmänniskor så bra som svenskar! muslimska män är inte precis kända för att behandla sina kvinnor väl. Vet däremot många muslimska kvinnor som är väldigt snälla så det är inte det. Men varför tjata och höja muslimsk tro till skyarna?! Vad vill du få ut av detta?!

  1. Det är ju helt jävla sinnessjukt att folk provoceras av att man föddes till arab? Jag är arab själv. Varför ska min existens provocera? Vad har jag gjort? Är så jävla trött på alla kommentarer man får med rasistiska undertoner så fort man nämner ordet arab…. Fan, den arabiska världen bär på så mycket bra historia, bra kultur och musik. Utan arabvärlden hade världen aldrig varit sig lik. Så mycket gott har kommit där ifrån. Ja, en massa skit också (precis som alla delar av världen) men otroligt mycket gott. Kunskap är makt. De positiva aspekterna är otroliga, läs!

   Sen så förstår jag inte varför du nämner muslimer? Alla araber är verkligen inte muslimer…

 17. C. Maxwell

  Jag tycker att det så fult att när Desirée lyfter ett annat språk och en annan kultur, så är det många som blir arga och tror att hon gör det för uppmärksamhet. For your record så finns det dessutom många inskränkta muslimhatande rasister som bidrar med negativ uppmärksamhet till Desirée, så jag tror inte att hon gör det här för att få uppmärksamhet.

  Hade hon istället skrivit om hur mycket hon gillar amerikansk kultur, har många amerikanska vänner, vill lära sig felfri och avancerad engelska, och lagt upp bilder på när hon firar tacksägelsedagen, så hade INTE lika många klagat och tjatat om att hon söker uppmärksamhet.

  Jag tycker det är fint av dig Desirée att genuint lyfta upp en kultur, traditioner och en religion som nu länge varit trakasserad i Sverige.

  Mvh
  Ateist från både Mellanöstern och från USA

  1. Wow så bra skrivet!!!!

 18. Undrar bara varför du inte har mer intresse att lära dig flytande kinesiska istället för din sons ursprung istället för arabiska? Kan inte va lätt att lära sig två språk samtidigt?

  1. Jag försöker lära mig kinesiska nästan dagligen, Simon pratar kinesiska med Theo och jag frågar såklart och lär mig då med. =) Dock är kinesiska mycket svårare tycker jag, uttalet är nästan omöjligt för mig oc h jag har svårare att förstå/minnas det språket. Jag kan lite kinesiska men typ baser som hej, jag älskar dig, mage, näsa, farmor, farfar, hejdå, hur mår du osv..

   1. Jaha, Oki! Vad synd att det är svårt att lära sig för jag kan tänka mig att Theo kommer bli duktig på det eftersom han lär sig från att han är liten och då vill ju du också kunna prata och förstå när han och hans pappa samtalar till exempel Men vad synd att det är svårt Jag har aldrig försökt lära mig så jag kan absolut ingenting kinesiska

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *