Seriöst?

Tack IPhone för att du påminner mig om något så viktigt, männen får vi ju aldrig glömma. Inte ens i sammanhang som har med mens att göra, som vi kvinnor har. ❤️ Sjukt. Inte ens min mens får jag ha ifred utan att bli påmind om att det är männen som dominerar här i världen. Seriöst iPhone? Det är lite komiskt faktiskt, att till och med telefonen har blivit hjärntvättad av samhället. Eller så kanske det är tvärtom? Ännu ett ”dolt” sätt att försöka bibehålla de samhälls strukturer som finns idag? Även om det är 2016 och det känns som om vi har kommit en bit så har vi tyvärr, i många sammanhang inte gjort det. Det är därför feminism är så oerhört viktigt. Jag själv kan inte förstå varför alla inte är feminister? Jag vet inte men på något konstigt sätt så sammankopplar många ordet feminist som i ett negativt sammanhang. Som att set är ett fult ord. Men tyvärr, som allt annat – handlar det om att folk är ignoranta. De vill inte ens läsa på och lära sig. Tyvärr. 

Feminism står för jämnställdhet, ingenting annat. Inte att kvinnor är mer värda än män, inte att vi kvinnor är bättre än män, inte att vi ska se ner på männen.. Faktiskt inte. Bara ett jävla jämnställt samhälle. Att vi ska ha samma rättigheter. Är det inte en självklarhet för alla? För vi har ju inte det? Det känns som om folk verkar blunda för de så synliga samhällsstruktrer som finns kvar än idag. Som läkemedelsbranschen, den domineras av män. Och det är väl därför P-piller för män är och kommer förbli ett tomt snack för att göra oss kvinnor nöjda. Men å andra sidan blir vi väl aldrig nöjda? Det är väl därför feminism är ett påhittat ord som vi kvinnor kommit på bara för att ha något att klaga på… #Visstvisst #kvinnorblirjualdrignöjda #snark #påminnelse #vifårinteglömmamännen #hjärntvätt #viktigt #tackförpåminnelsen 

22 kommentarer

 1. Ingalill

  Ganska kul att du lagt in dedär själv i inställningar för de blir inte så får min autocorrekt

  1. Hände mig med, extra irriterande eftersom jag hade just mensvärk/PMS haha

 2. Christine

  Det blev så på min också, utan någon ändring på inställningarna

  1. Ingalill

   Ber isf om ursäkt skulle inte dragit en slutsats så tidigt

   1. Lugnt 🙂

  2. blev inte så för mig

   1. Kanske har med nya uppdateringen eller något

   2. jag har senaste uppdateringen

   3. Ah jag vet inte varför det är så. Vi får väl ringa Apple 🙂

 3. Inte hennes egen printscreen…

  1. Jo det är min haha, varför skulle jag ljuga om något sånt ?;P

  1. Verkligen. Liksom tack för påminnelsen, behövdes verkligen… Inte.

   1. Hej jag har en fråga. Umgås du inte längre med din kompis Sandra, hon som också har en son i theos ålder? Innan sågs hon flitigt i bloggen 🙂 inget illa menat bara undrade, kan inte minnas att du skrivit något om det.

   2. Hej 🙂 Jo vi sågs sist för kanske tre veckor sen 🙂 skriver inte allt i bloggen ;P

 4. Helt sinnes. :O

 5. Fast grundformen ”mensvärk” finns ju..

 6. Så himla viktigt blogginlägg!! Du har så rätt i varje ord du skriver, en skulle ju kunna tro och önska att vi kommit längre idag, år 2016… Men tyvärr inte. Om fler kunde upplysa om feminism såsom du gör är vi iallafall på god väg!

 7. Hej på er! Jag har startat en NY blogg om våra svenska youtubers.
  Ni får jätte gärna gå in och läsa den.
  Anledningen till att jag startade den var för att jag tyckte att den som redan finns inte alls uppdaterar bra…

  http://youtubesv.blogg.se/

 8. EXAKT det där har hänt mig också på autokorrekt!!! Fan vad arg jag blev haha, SÄRSKILT eftersom jag hade mensvärk/PMS haha!
  Du är bäst D, älskar fan dig mer och mer ❤️ Vet att vi jade haft kul om vi hade hängt!
  Puss och kram till dig ❤️

 9. Ja ni står säkert för allas lika värde när så kallat feminister gång på gång på gång skriver ut hat mot den svenska vita mannen. Allt är deras fel. Tro ni att man vill vara extrem feminist och gå i era fotspår. Använda våld för att nå sin politik. (har själv sett det på torgmöten bland annat) Kom igen när ni inte försvarar förövarna på grund av deras ursprung. Stödjer inte ett parti som man ser skriver så fruktansvärda saker om män ibland. Som om alla är våldtäkts män. Skäms!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *