ÅTERKOMMANDE MARDRÖMMAR FRÅN MITT FÖRFLUTNA

Nu tänkte jag öppna upp mig om något jag aldrig har öppnat upp mig om tidigare, någonsin, för någon. Eller jo, den som vet är Simon, men ingen annan. Innan jag träffade Simon så var jag fast i ett förhållande som jag inte kunde ta mig ur. Jag kommer att berätta mer om det här i min bok sen, det är tyvärr en väldigt lång och tragisk historia som höll på i nästan 1,5 år. Jag känner inte att jag vill skriva ut hela historien här på min blogg, det är alldeles för mycket för det. Det kommer inte få plats i några inlägg här, men jag vill iallafall dela med mig lite kort om det för att lätta på tankarna lite. Senaste tiden så har jag haft hemska mardrömmar som jag nu tänkte berätta om. Den är lite lång, men för er som orkar läsa – läs!

Det här är återkommande mardrömmar som kommer från och till.. och oftast handlar det om samma sak. I drömmen så har jag och Simon precis gjort slut. Jag går på stan, lite ledsen över mitt och Simons beslut. När jag går på stan, lätt sårbar så träffar jag på mitt ”ex” D (vill inte ens nämna hans namn, spyr då. Men han var jag ”tillsammans” med innan Simon) , iallafall – träffade på honom av en slump. I drömmen så blev jag rädd för honom direkt (av olika anledningar som har med tiden med honom att göra), och vågade inte avvisa honom – egentligen ville jag bara berätta att jag inte ville ha något med han att göra. Men jag vågade inte. Så jag ”låtsades” (precis som jag gjorde på riktigt under tiden jag var med honom) att jag också ville vara med han. Han började prata om att vi skulle bli tillsammans igen och hur han saknat mig. Jag sa inte så mycket i drömmen minns jag, jag var bara så obekväm och ville bara bli av med honom. Han mer eller mindre tvingade oss att gå hem till mig (och lägenheten jag bodde i drömmen var min nuvarande lägenhet, och såg precis ut som den gör i verklighet) han kom in, låste dörren och tog av sig skorna. Minuten när han låste dörren så förstod jag att jag var fångad, igen. Paniken kröp i kroppen, rädslan, ångesten. Allt. Jag ville bara bryta ihop.

Han pekade på mina gardiner och sa ”Dom här fula gardinerna som du och Simon köpt ihop får du slänga. Allt du och Simon köpt ska du slänga” och jag sa, men allt här i lägenheten har jag ju köpt med Simon. Vi var ju tillsammans i fem år. När han sa sådär, fattade jag att han tänkt att stanna med mig länge. Och jag minns hur jag tänkte att jag bara ville att han skulle gå härifrån. Jag var så rädd, så obekväm. Jag kände mig som en fånge, jag visste att om jag skulle be honom dra så skulle han slå mig eller… kanske till och med döda mig.
Han tvingade mig iallafall att ”leva med honom” igen, jag fick inte gå någonstans, träffa mina vänner.. ingenting. (Theodore var inte med i drömmen av någon anledning) där var jag iallafall, fångad.. igen. Jag som hade lyckats ta mig loss från honom för snart fem år sen. och nu var jag här igen, jag som aldrig trodde att det skulle hända. Och det här är ju bara en dröm, jag skulle ALDRIG tillåta mig själv att komma nära den människan igen.

Men tillbaka till drömmen… Tillslut fick jag tag på Simon, i smyg när D sov. Jag ringde Simon och bad honom komma fort som fan, ”även om vi har gjort slut så måste du rädda mig.” viskade jag i telefon när jag satt på golvet i toaletten för att ringa i smyg. Han åkte hit direkt… Han knackade på dörren, men D vägrade öppna. Jag grät, och tänkte att nu kommer jag väl bli dödad för att jag inte vill vara med honom. Men sen varje gång så vaknar jag precis då..

Alltså ni förstår inte hur jobbigt det är för mig att drömma det här. Jag drömmer inte om det ofta, men ibland, då och då. Grejen är att mycket av det som jag upplever i drömmen har mer eller mindre hänt på riktigt, fast för flera år sen då, innan jag blev ihop med Simon. Den som fick mig att bli fri var faktiskt Simon. Mycket av det här känns så trovärdigt just pga det.. Som samtalet till Simon. Jag träffade ju Simon i flera månader när jag fortfarande var fast med D. Så sista gången jag träffade D så hade han låst in mig i lägenheten i Lidingö, jag grät och ringde Simon som hjälpte mig därifrån. Exakt som i drömmen. Alltså det finns så mycket som jag bara längtar efter att få prata ut om, för att själv kunna bearbeta detta, men också för att dela med mig om detta för att förhoppningsvis hjälpa andra kvinnor i samma situation. Det finns så mycket saker som jag var med om, som ingen borde få uppleva. Hemska saker…

Jag blir så ledsen bara jag skriver om det här.. Det är hemska minnen som jag aldrig vill uppleva igen. Och jag har svurit på allt, ser jag den människan igen så vet jag inte vad jag gör mot honom. Idag är jag starkare, och jag kommer ALDRIG låta mig bli kontrollerad sådär utav någon. Jag hoppas iallafall att jag slutar drömma dom här hemska drömmarna nu, för det tär mycket på mig. Det gör att jag vaknar upp ledsen. Jag är rädd att jag ska bli svag igen, och låta mig själv uppleva något sånt där igen.

Och så vill jag avsluta inlägget med att tjejer, ni som är fast i en dålig relation. Våga ta hjälp. Skäms inte, det är inte ert fel. Jag vågade inte ta hjälp till en början, men när jag började träffa Simon så vågade jag öppna mig för honom. Och jag är så glad att jag gjorde det, annars hade jag kanske varit kvar i helvetet. Tänk hur mycket det här tar på en som människa, det är nästan fem år sen och jag drömmer fortfarande att jag är kvar med svinet. Våga ta hjälp, snälla. ♥

34 kommentarer

 1. Känner igen mig så väl. Blev våldtagen av en tidigare crush och drömmer fortfarande hemska drömmar om det även fast det gått 5 år nu :/

 2. Ja du borde verkligen träffa en psykolog!

 3. Jag har själv ibland mardrömmar det är jobbigt. För flera år sedan var ihop med en kille som var hemsk när han festa blev han värre. Jag hamnade på sjukhus
  O det tog tid att bli bra. Sen efteråt fattar man inte att man varit med en sådan typ. Ja det har varit jobbigt för dej. Jag tänker på dom som är elaka här på bloggen det är nog sådana som får för lite bekräftelse i sitt liv. Dom vill synas o när du försvarar dej ja då märks dom ju. Du gör ju hur du vill men jag skulle i dom flesta fall inte svara tillbaks. Det tar ju massa energi o det behöver ju du för din hälsa och din son. Dom liksom hetsar upp varandra. Men jag inte råkat ut för sådana som bara kör på o vräker ut dej saker som sårar. Istället för att isåfall bry dej om vad du skriver. Bra att du tar upp om att ha farliga o jobbiga förhållanden. Men jag lyckats vända det till livserfarenhet o kan då hjälpa andra. Ha det fint i solen.

 4. O jag vill tillägga att vad bra att i förra inlägget flera reagerar mot dessa som bara vill komma med elakheter. Det ska vara slut på det. Det är sanslöst. Ni borde ta mej fan skämmas. Inte undra på att Dessie tappat lusten. Nu ska det vare respekt i bloggen . Hon har inte gjort er något. Nu tar ut era problem på henne o säkert flera andra. Men ni har fortfarande chans att ändra stil o bli bra människor med respekt o kärlek i hjärtat. Ni kommer må bättre och andra i er omgivning ha det fint.

 5. Lägg ner Maria! Du är bara pinsam!
  Vi har förstått att du slickar Dessies fötter.
  Det räcker nu. Eller kan du starta en egen blogg för du gillar ju att skriva. Uppenbarligen.

  1. Din elaka typ!!! Jag skriver o uppträder som en normal människa så räcker det inte att du ska klanka ner på Dessie nu ska du börja med mej så fan heller jag anmäler för mobbning o din fegis anonym är inget namn skriv ut ditt namn
   usch för dej!!!

 6. Jag blev faktiskt väldigt berörd av ditt inlägg. Starkt, modigt och bra av dig att skriva detta inlägg! Låt ingen få dig att tro annat.

  Din historia blir du förstås inte av med, men jag hoppas att dina mardrömmar försvinner. Du förtjänade inte att uppleva det du upplevt och du ska heller inte behöva återuppleva dem under nätterna. Stor kram till dig!

 7. Kram!

 8. <3 ingen ska behöva uppleva ngt sånt

 9. Blondies

  Here we go again….
  Nu vill Dessie att vi tycker synd om henne igen.
  Hallelujah vilken tur att några går på det så Dessie känner sig nöjd igen.

  1. Har läst Dessies blogg plus skvallerbloggar sen alltid och det har alltid vetats om att han var ett svin. Så detta är ingen chock eller något som kommer plötsligf

  2. Det är ändå intressant att ”ni” är ”så många” som använder exakt samma uttryck, ordval, grammatiska uppbyggnad och ständiga blanksteg. Camilla, Blondies, Astrid, m.fl. Slump? I think not.

   1. Tror inte heller det är någon slump utan någon skriver under samma namn som har massa hat i sej o det är inte bra.

  3. Here we go again… Ännu en onödig kommentar. Snälla, sluta att lämna kommentarer som dessa. Det gynnar ingen. Har man inget snällt att kommentera kan man lika gärna låta bli.
   Det är väldigt modigt av Dessie att hon skriver detta inlägg, och det är så viktigt att prata om! För tyvärr är det fler kvinnor som har varit/är i samma situation som henne.

   1. Till Tilda om jag var dessie jag skulle blockera dom direkt. Dessie tänk framåt du kanske ångrar en dag att du lätt dom härja här på bloggen. Men bara du kan göra det valet. Jag försöker hjälpa dej. Ta hand om dej o din son du har all rätt o få må bra.

  4. Blondie är du helt känslokall ja tydligen tills du kanske själv råkar illa ut vem ställer upp för dej då med din attityd skäms!!!

 10. dessie har inget att skriva om så därför drar hon upp gammal info som vi redan vet.
  om man nu är en dessie följare.
  kan hon inte hitta på bra inlägg som alla andra bloggare? en ung mamma borde ha mer att komma med än älta gammalt skit.

  1. Till D,,,Vadå älta gammalt har man varit med om något så kan det ju faktiskt vara så att det förföljer en i livet och det kommer perioder man drömmer om det och samtidigt mår dåligt,,,,,skärp dig,,,känner med dessie har själv varit med om saker man inte ska behöva utstå….kram till dig dessie

 11. Det är en bra berättelse Dessie, tack. Men jag blir något tveksam om orsak och verkan efter att ha rådfrågat min vän Sigmund Freud.
  Kanske, men jag är inte säker, skulle du ha sådana drömmar även om du inte upplevt det som du beskriver. När vi sågs senast, long time ago, hade du ju en del blåmärken både på kroppen och på själen.

  Drömmarna hör (kanske) inte samman med de upplevelser du beskriver utan drömmarna är fristående men behöver hängas upp på något och då blir det de verkliga händelser som du beskriver.
  Men liksom min vän Sigmund Freud hade fel i mycket kanske även jag har fel – fast jag tror inte det.

 12. HAHAHAHA!

 13. Alltså fan.. Det värsta med det hela är att nästan ALLA tjejer jag känner har haft en riktig dålig relation till en kille. Att det finns såna kompletta idioter gör mig mörkrädd. Jag var med en kille som var extremt manipulerande och han påverkar mig fortfarande även om vi inte har kontakt. Vi måste hjälpa och stå upp för varandra, hålla ihop och våga dela med oss av våra historier. Såå bra att du tar upp detta och hoppas att drömmarna slutar. Du är trygg nu <3

 14. Läser och blir alldeles tårögd. Du är så stark och modig som vågar skriva om det här. Det gör skillnad! Massa kramar <3

 15. Magdalena

  Blir riktigt illa berörd då jag läser en del av svaren, tyvärr verkar det som en del verkligen gör sitt bästa för att trycka ner och såra. Så onödigt…
  Jag har själv barn och jag försöker lära dem att om man inte har nåt snällt att säga så behöver man inte säga nånting alls, något som flera här också kunde ta efter.
  Otäckt att se att så många vuxna människor medvetet väljer att göra sig lustiga över och ifrågasätta Dessie då hon berättar om något så här känsligt och jobbigt.

  Hur som helst, stark gjort av dej Dessie att berätta om en sådan här sak! Håller helt med dej om att det är något vi måste våga prata om mera och ta på allvar.
  Bara här nu har vi ju fått flera exempel på hur dåligt bemött den utsatta kan bli fast den inte har någon skuld i det hela, klart att många inte vågar bryta upp/är rädda att inte bli trodda.
  Du når ut till många genom din blogg och vem vet, kanske finns det nån därute som hittar kraften att lämna ett dåligt förhållande tack vare att du både vågade lämna och sedan också berätta om det…?

 16. Jag som har följt dig nästan för länge (haha) anade att det inte stod helt rätt till i erat förhållande redan då. Starkt av dig att du tog dig ur det och grymt att du vågar prata om det idag! <3

 17. Drömmar är ett sätt för ens omedvetna att bearbeta det du varit med om. Fast det är jobbigt så ta det som ett gott tecken, för uppenbarligen tycker ditt omedvetna att du är redo att processa det du varit med. Och kommer förbi det. På andra sidan väntar ett liv utan oro och mardrömmar.
  Va stark tjejen, this too shall pass <3

  1. Åh tack så mycket för det där, kändes verkligen bra att läsa det. Jag hoppas att det är så som du säger ❤️

 18. Charlotte

  Har nog aldrig kommenterat din blogg innan, men tyckte det här inlägget var så viktigt. Kanske för att jag känner igen mig, men kanske än mer för att det verkar vara så vanligt. Vad är det för fel på världen liksom? Hur kan vi tycka att vårt samhälle är jämställt när alla känner någon som varit med om ungefär det du beskriver? Blir så arg. Hoppas du kan få hjälp med att bearbeta och komma vidare, jag vet att det kan vara väldigt svårt. Och nånstans måste det bli en förändring på hur killar tar sig friheten att behandla tjejer, för även om det finns svin av båda könen så är det fan killarna som ställer till med mest problem. <3

 19. Du är bäst Dessie!! Har oxå följt dig så länge!! Du är en stark människa! Du verkar oxå vara en väldigt bra människa! Förtjänar så mycket bättre!! Förstår precis hur du känner dig. Har oxå varit ihop med ett svin. Man söker bara tryggheten. Och är så glad sen när man finner den.

  1. Tack så mycket. <3 Hoppas att du kommit ifrån svinet nu, styrkekramar <3

 20. Pernilla

  ❤️❤️

 21. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Stark är du!

 22. ❤❤❤❤❤❤ var stark!

 23. Det du ska tänka på är att saker du drömmer om är saker du bearbetar, det är iallafall vad jag har läst och så känns det för mig med mina drömmar. Din hjärna bearbetar dina upplevelser, bra som dåliga. Att bearbeta det i sömnen gör så du verkligen kan släppa och gå vidare. Så även fast det är hemskt och obehagligt att drömma så, så se de som att de håller på att gå ur dig. Försvinna från dig. Och att nu är det bara drömmar inte längre din verklighet! Du kan vakna upp och andas ut, för du är inte där du var då.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *