Försäkringsarkivet underlättar för mig!

ddsIMG_9706sdfIMG_9710

Försäkringsbolagen försöker bli av med en ny kostnadsfri tjänst.

Jag är också användare av den här nya online-tjänsten. I höstas hade jag ett bankmöte med min bankman. Vi pratade om att lägga upp en strategiplan till mitt sparande. Jag har nämligen bestämt mig för att leva på en viss summa varje månad, som inte är sådär jättestor (Men en summa som jag ändå kan leva bra för samt shoppa lite för varje månad. Men ändå begränsad) – just för att jag vill försöka spara så mycket som möjligt. Just nu så lever jag på en summa varje månad som jag vet inte är nödvändig. Jag slösar enormt mycket på småsaker och shopping. När vi hade det här mötet iallafall så skulle vi gå igenom mina utgifter. Mina utgifter ligger ju främst i hyra, mobilräkning samt försäkringar. Men jag hade ju ingen aning vilka försäkringar jag har och ännu mindre vad jag betalar.

… men sen kom jag på det. Jag var ju medlem i Försäkringsarkivet och just där räddades situationen. Vi kunde logga in snabbt och enkelt på mitt konto för att gå igenom mina försäkringsbolag och enkelt räkna ut mina utgifter. Och så enkelt var det.

För mig som är extra virrig så är Försäkringsarkivet en JÄTTEBRA idé helt ärligt. Tyvärr så verkar försäkringsbolagen inte tycka det. Vilket jag tycker är jättekonstigt – det är ju jättesmart och underlättar ju för alla. Oftast använder man sig utav fler än ett försäkringsbolag och det är inte alltid enkelt att hålla koll på försäkringar oavsett om man är virrig som person eller inte.

Jag vill ha ett fritt och öppet samhälle där man tillåts bestämma själv om man vill använda en viss tjänst eller inte. Att försäkringsbolaget bestämmer åt en är inte okej. Jag läste på Facebook att Folksam också ringt upp Försäkringsarkivets kunder och sagt att tjänsten inte behövs. Får man göra så?

En del litar säkert helt blint på sitt försäkringsbolag och betalar fakturan varje år när den dimper ner i brevlådan eller så har de så mycket pengar att de struntar i kostnaderna. Grattis till er men för alla andra, som jag, så tycker jag att ni också ska gå med och supporta den digitala utvecklingen. Sverige är bäst i världen på webben och det får gärna fortsätta så. Mitt liv blir enklare och roligare så. Gå in och regga dig på forsakringsarkivet.se Lycka till hörrni! =)

.

I samarbete med Försäkringsarkivet

12 kommentarer

 1. Det är väldigt mycket reklam på din blogg på senaste, åtminstone vartannat inlägg. Har du ont om pengar? Tycker det är tråkigt att man går in på din blogg för att läsa om dig, så får man bara en massa reklam i ansiktet. Detta var sista besöket för mig, nej tack!!

  1. Samma för mig. Förstår inte varför jag ens läser hennes blogg. Hon skriver inget intressant. Handlar bara om Chanel, ”mycket jobb och hemliga möten” och luncher. Läser hellre någon som har lite mer spänning i sin vardag 😛

   1. Minns inte att jag tvingade dig att läsa min blogg =)

  2. Tack för att du följt bloggen, ha det bra 🙂 kram

 2. Kristina E

  Alla elaka kommentarer hoppas jag att du struntar i. Det är säkert samma person som inte har något liv som skriver allt. Skrattretande bara. Heja dig Dessie, du förgyller min vardag med dina inlägg. Tack för en bra blogg. Mer kärlek och mindre näthat!

  1. Tack så hemskt mycket <3 Glad du gjorde mig <3

  2. En annan C

   Känns som att de elaka och patetiska kommentarerna strömmar in från den där sorgliga skvallerbloggen. Håller med om att Dessie förgyller dagen 🙂 verkar supergullig.

  3. Om du syftar på kommentarerna ovanför dig är det inte näthat när någon skriver att hen tycker att bloggen har blivit tråkig. Det är fakta.

 3. Fast så svårt är det ju inte att hålla koll på vad man betalar för och vad som ingår. Jag har mina försäkringar hos ett företag, och jag kan ringa gratis, eller logga in på mina sidor och se vad jag betalar och vad som ingår. Jag är även kapabel att jämföra försäkringar själv via hemsidor och annan information. Om det är för mycket kanske en kurs i vuxenlivet är att rekommendera? Så mej, jag anser inte att tjänsten är superviktig och måste räddas.

  1. Kurs i vuxenliv?
   När blir man vuxen?
   När får folk vuxendiplom?
   Du är duktig du Emelie som kan hålla reda på dina försäkringar,varför inte bara tipsa och sedan kanske strunta i det elaka?
   Skulle du må bra av att höra onödiga kommentarer som är negativa? Gå till dig själv en gång till och lev ett bättre liv. Herregud.

 4. vilken smidig tjänst ändå och att det är gratis är skit nice 😀

  Kram<3

  http://camillaesi.weuntd.com

 5. Tycker att det är en självklarhet att hålla koll på både in och utgifter. Jag vet både vad jag betalar och till vad varje månad och därför även vet hur mycket jag har kvar i månaden.
  Kan förstå att det blir krångligare när man har familj och pengar som dras från annat konto. Ett hum om hur mycket borde man ändå ha.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *