EAT YOUR OWN WORDS

Något vi bloggare ofta får göra är att äta upp våra egna ord. Och det är väl kanske lite självklart, hur länge har inte vi bloggat? Jo i tio år, det är klart att man ändrar syn på saker och ting och därmed ibland får ”äta upp våra egna ord” men så är det väl med alla? Man utvecklas och ändrar värderingar. Och speciellt i utvecklingsfasen mellan 15-25, det är väl då det händer som MEST? Man försöker hitta sig själv, man är tonåring, man får mens, man blir trotsig, och sen helt plötsligt växer man upp och börjar ta ansvar, man får känna på livet mer och ja, ändrar åsikter. Ingen har väl exakt samma åsikter som när man var mellan 15-18 som när man är 21-25?

Däremot så har vi bloggar alltid varit så pass offentliga och delat ut våra åsikter att folk går lite extra hårt mot oss. Det dom sällan glömmer bort är… sig själva! Hur många misstag har till exempel inte du gjort? Hur mycket har inte du ändrat åsikter sen några år tillbaka? Det kan vi alla ta oss en tyst minut och reflektera över. Även jag! Och jag menar inget illa med detta, typ – Kolla på dig själv! Utan jag menar mer att vi borde öppna ögonen, för alla utvecklas, alla har gjort misstag. Vi är ju människor eller hur? ingen är perfekt och ibland gör vi riktigt korkade saker, eller slänger ur oss fel saker. Vi bloggare har ju varit så pass offentliga med stora läsarskaror att vi kanske haft en större påverkan på andra (och oss själva?) vilket vi kanske inte alltid varit så medvetna om. När man är offentlig så är det ju oftast ”priset man får ta” att fler människor gärna bläddrar tillbaka i arkivet och vägrar släppa gamla åsikter och handlingar. Men det är lite synd faktiskt tycker jag. Man får liksom inte en riktig chans på att visa att man ändrats för att folk vill liksom inte släppa in den här nya, utan vill gärna hålla tillbaka den och sitta kvar med den gamla 15 åringens värderingar.

Jag har väl varit den som varit ”bland dom värsta” i bloggvärlden. Jag har mer eller mindre, utan att tänka på det ibland , och ibland VÄL medvetet provocerat fram vissa saker. Jag har varit i bloggbråk, jag har gjort kaos under galor, jag har hängt ut folk, jag har varit en dålig förebild när det kommer till samhällets normer och kroppar ja alltså jag har gjort en jävla massa fel om man säger så. Jag var väldigt ung när jag började blogga och jag förstod nog aldrig… (förrns nu sista åren) att jag har banne mig en stor läsarkrets, många människor lyssnar faktiskt på vad jag säger, att jag har en stor påverkan på människor. Jag tror att bloggen har hjälpt mig både att stanna i utvecklingen, men också att utvecklas. Av hatet från både mitt och läsares håll stannade jag väl till lite i utvecklingen till en mogen människa. Jag erkänner! Det blev en sån ond cirkel och allting till slut handlade om att ha taggarna utåt och inte låta någon rulla över mig. I många fall är det bra att stå upp för sig själv, men hos mig var det nästan varje dag i flera års tid. Ni som inte följt med mig under alla dessa år kan jag ju berätta såhär till – tänk er hur jag framstod!

Jag tar skulden för det, de är ingen mer än jag som valde att reflektera över saker som jag gjorde. Men nu försöker jag verkligen visa vem jag är, jag försöker verkligen stå upp för människors rättigheter, jag försöker visa så mycket jag kan att jag inte är som jag var när jag var 15-16-17 år och omogen med hybris (?) Jag hoppas att folk låter mig utvecklas ännu mer och ge mig chansen att faktiskt visa att det jag skriver när jag står upp för människors rättigheter, det kommer ifrån mitt hjärta. Jag skriver inte om fatshaming till exempel ”bara för att” utan jag skriver om det för att det är ett  stort samhällsproblem. Men det folk inte kan få ihop är att jag som under alla mina bloggår pratat om min vikt kan stå för att fuck bodyshaming, men det är de jag försöker få fram med den här texten. Jag har haft många skeva syner i samhället och jag utvecklas precis som ni. Jag hoppas att ni vill förstå det och låta mig göra det ♥

7d36c71c204589584758ba2f5e6d5292

16-17 åriga jag. Kan någon förklara varför jag envisades om att färga blont när jag är naturligt blond? Hej gult hår…

5 kommentarer

  1. Väldigt klok text, jag tycker att din utveckling är fantastisk och den borde bara hyllas!

  2. Det är något som stört mig länge också, ni får liksom inte chansen att utvecklas och ändra era åsikter och värderingar, för folk har redan bestämt sig för att ”så här är ni!” och sen är det inte mer med det. Samma med BB, som har sagt rätt korkade grejer om genusdebatten och hen osv, och fått massor av kritik för det, och även blivit informerad om hur det faktiskt ligger till. Detta verkar hon ju tagit till sig och lagt ner tid på att lära sig, och har därmed ändrat åsikt, men det är så att hon inte FÅR göra det, för ”då skriver hon bara det för att det ska låta bra” – typ. Måste vara jobbigt att bli så misstrodd hela tiden!
    Keep up the good work, Dessie, det krävs faktiskt en stor del mognad för att erkänna sina misstag och visa att en lärt av dom!
    Kram!

  3. Förutom att du felanvänder ordet ”sällan” har du skrivit en vettig text. Om de sällan glömmer bort sig själva betyder att det att de oftast minns sina egna misstag. Men du försöker säga att folk ofta glömmer bort sina egna misstag.

  4. Jag följde inte din blogg förr, så jag har inte så stor koll på det liv du levde då. Men nu verkar du iallafall vara en sån otroligt vettig, trevlig och fin människa! Jag hoppas också att du tillåts att utvecklas. Jag är 27 år idag och är ABSOLUT inte samma person som för 10 år sedan! Då var jag en väldigt osäker 17-åring med komplex för det ena och det andra, vågade sällan stå på mig eller stå upp för något. Idag är jag betydligt mognare, tryggare och vettigare. Jag är långt ifrån perfekt, men jag har utvecklats. Ser med spänning på hurdan jag är om ytterligare 10 år 🙂 Kram!

  5. Verkligen bra skrivet. Alla utvecklas, offentlig person som icke offentlig och jag har också ändrats mycket. Bara på 1 år har jag utvecklats väldigt mycket och det är så livet är. Du är grym och du skriver väldigt bra texter! 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *