#VARDAG #SÅHÄRSKAMANVARA

Nu kommer ett sånt här tråkigt vardagsinlägg. Men det är för att dagen inte har varit så himla händelserik. Jag skulle haft möte idag + åkt in till U.I kontoret men min lilla skrutt har fått utslag så jag avbokade allting idag. Vi ska till vårdcentralen kl 18.00 (den enda lediga tiden dom hade idag) så förhoppningsvis får vi något salva mot utslagen. Hoppas att det inte är något allvarligt. Han har fått några röda prickar, ser möjligtvis ut som blöjeksem men det är bättre att vara på den säkra sidan. ♥ Vi har iallafall bara varit hemma, kollat på film, lekt, badat och byggt pepparkakshus. Han får springa runt utan blöja på grund utav eksemen, så jag har fått sätta på x-antal tvättmaskiner idag med nerkissade lakan/mattor osv 😛 Livet som mamma som man brukar säga! 😀

Det är inte alltid så himla glamouröst i min vardag 😛 Fast jag tycker ändå att jag lyckats hålla vardagen något glamourös trots att man är mamma. Tyvärr är det lite så att samhället har ju en sorts stämpel på hur mammor är/ska vara. Helst ska man bara vara hemma hela dagarna, inte jobba så mycket så att man är ca 90% med barnet och pappan endast 10%, man ska gärna inte bära klänningar och se ”snygg” ut, utan man ska ju vara sådär lite sliten, helst osminkad och se tråkig ut. Vänner ska man gärna inte ha, och fotograferingar och fikor på stan är absolut inte okej. Då är man egoist!

Och ja, tro mig.. Det är sådär samhället förväntar sig att mammor ska vara/se ut. Jag har själv fått höra de där kommentarerna. Till exempel så har jag och Simon lika mycket tid med Theodore. Vi delar ju även lika på alla sysslor hemma. Men det är ju en självklarhet tycker jag. Ett barn behöver sin pappa lika mycket som mamma. Och varför ska en kvinna bara sköta hemmet? Det är år 2015, kvinnor jobbar lika mycket som män – varför ska vi då inte umgås lika mycket med våra barn? Och det handlar inte om att man inte orkar, för jag skulle vilja ha kvalitetstid med Theodore 24/7, men som jag skrev innan behöver ett barn sin pappa lika mycket som sin mamma. Och då har jag chansen att unna mig frisörtid, jobba, eller gå ut och träffa vänner. Men det är ju såklart inte okej. (uhm, egoist har man fått höra bland annat..)

Det är väldigt knäppt tycker jag! När Simon är iväg och jobbar, eller träffar vänner har man aldrig fått höra något. Men det sitter kvar från förr i tiden.. Det är faktiskt väldigt tragiskt, och DET om något måste det bli ändring på. För det bevisar ju verkligen att vi inte har kommit långt alls i utvecklingen för kvinnor i samhället. Just där står vi ju i princip kvar på samma ställe..

Haha aja, denna ”diskussion” kan fortsätta hur länge som helst. Så nu släpper jag det. Dags att göra i ordning lite fika här hemma. Lussekatter och pepparkakor står på listan 🙂

tupplur

Far & Son på BB. Theodore endast någon dag gammal ♥

16 kommentarer

 1. Sant! Båda två är lika mycket föräldrar!

 2. Håller verkligen inte med. Överallt får kvinnor höra att ”usch, man behöver inte sunka ner sig bara för att man blir mamma”, och med tips och råd överallt om hur man går ner mammakilona på två veckor och var man köper byxorna som håller in precis allting. Som mamma kanske man varken har tiden eller orken att fixa sig särskilt mycket, eller så har man det. Alla är olika. Men i media skrivs det hela tiden om hur man som mamma ska ”hålla sig fin och fräsch” för sin partner.

 3. Håller helt med dig om hur det borde vara. Själv har min omgivning verkat släppa de där gamla tankarna för länge sedan. Fick en liten teori om att det har att göra med att du är så offentlig och det därför finns folk som vill vara negativa i kombination med att du bor i sthlm (stor stad = fler personer =fler (pos och neg) åsikter + fler som är sådana som vill säga saker). (Menar självklart inte att det är rätt att folk säger så bara för att du är ex. offentlig) Men jag vet inte om teorin stämmer. Kanske så bor jag på en bra plats bara. Har aldrig märkt av den s.k. jantelagen heller 🙂 när jag läser om all sån här skit i bloggar känner jag mig verkligen tacksam för att jag bor där jag bor och kanske framförallt för vilka andra det är som bor häromkring med 🙂

 4. Kan hålla med Lina här. Jag är inte ens mamma själv och till och med jag hör detta överallt. Ser rubriker på en mängd tidningar, läser om det på bloggar, ser det på tv om hur man får in träning i sin vardag. Allt handlar om dessa mammakilona. Dom ska bort och det är fort.

  Jag tror dessvärre att Hur man än väljer att vara så kommer inte det att vara accepterat. Människan har en tendens att hitta fel i allt.
  Huvudsaken är att du är lycklig, att du är älskad och att ditt barn mår bra. Sen är det skitsamma om du väljer att vara en milf eller mys, i mitt tycke.

 5. Håller med om att det nog mest drabbar ”kändisar” som du. Då får man kommentarer från alla typer av människor och folk tycker de vet tillräckligt om dig för att ha en uppfattning. Vissa är fixade och skaffar sig lite egen-tid och njuter av det ibland och då får de höra att de är dåliga mammor som inte älskar sina barn för att de inte vill lägga ner 100% av sin tid och energi på barnen. Är man för ofixad och bara är med barnen kan jag tänka mig att en del tycker att man sunkar ner sig, inte har nåt liv och att det minsann finns andra som klarar av både och. Det går nog inte att komma undan. Knäppt i alla fall att tro att mamman kan, vill och behöver vara med barnen hela tiden. Det känns rätt obehagligt om det vore så i verkligheten, om alla som skaffat barn sen skulle vara helt bundna och nästan besatta av barnen och deras välmående. Som du säger tror jag det drabbar killar i mindre utsträckning. Känns som att de varken förväntas vara med barnen hela tiden eller hålla sig fräscha 😛

 6. Vem som tar ut största delen av föräldrapenningen handlar ju lite om hur respektives inkomst ser ut. Min man tjänar mer än dubbelt så mycket som mig och vi skulle inte ha råd att ha honom pappaledig en längre tid. Men för ni som verkar ha pengar i överflöd så fungerar det säkert…
  Har heller aldrig i mitt liv hört någon som kommenterar att en nybliven mamma ser för fräsch eller uppklädd ut. Snarare tvärtom. Du verkar ha en gode annorlunda verklighetsuppfattning. Kanske är så i bloggvärlden eller vad vet egentligen en vanlig Svensson om det.

 7. Jag förstår iallafall hur du menar ! Folk runt omkring har gärna fördomar om man visar sig ute utan vagnen någon enstaka gång, kan lätt bli: ” hon går alltid runt ensam utan sitt barn, stackars barn” eller som du säger, om man är fixad och sminkad. Man får gärna kommentarer som: hur hinner du det egentligen? Jag leker alltid med min dotter på morgonen så jag hinner då aldrig sminka mig. (Typ!?) och man riktigt känner hur dom pikar man prioriterar sig själv före barnet även om de inte alls är så bara för man hunnit måla upp sig.
  Du är grym dessie! / en annan mamma

 8. Hoppas det ”bara” är blöj exemen. Så får även en del lättare utslag nu i vintertid också. Så hoppas ni får nån bra salva! Har ni börjat introducera pottan för Theo? Han borde kunna få börja testa lite då o då, så skönt när dem är utan blöja sen. Visst kan de ta sin tid men de e de värt. 😀
  Lycka till med allt!

 9. Jag håller helt och hållet med!
  Är själv mamma-ledig just nu men ska efter jul jobba några månader i Sthlm. Det betyder att jag kommer pendla från norra Norrland 3-4 dagar i veckan. Allt för karriärens skull. Omgivningens respons; Men vad gör du med dottern då? Ska du ta med henne?
  Nej! Hon har väl för f*n en pappa också som kan vara hemma!

  1. Yup och jag är då en del av den där bittra omgivningen, för jag förstår inte hur man kan frivilligt vara borta från sitt barn hälften av sin tid bara för jobbets skull. Det finns andra jobb.

   1. Jag förstår verkligen inte det här med barn. Ska man ge upp drömmar och visioner bara för att man skaffat barn? Är man en sämre förälder för att man vill jobba sig uppåt eller hittat ett yrke eller arbetsplats man verkligen trivs med.
    Ska man ge upp något man tycker om bara för att man skaffat barn?
    Barnet blir väl inte mindre älskat för det? Jag har väldigt svårt att tro att Lisa ger upp sitt barn för sitt jobb.
    Jag har svårt att tro att hon inte gör allt för sin familj.

    Självständig kvinna som kan försörja sig själv och sin familj är väl inget att se ner på?

    Värre med alla dessa människor som skaffar barn helt utan utbildning, jobb eller ens boende. Som inte kan ge sitt barn en stadig och trygg start i livet. Som förlitar sig på att sina egna föräldrar ska hjälpa till och bidra med diverse saker.
    En kvinna som gör allt för att både försörja sin familj och samtidigt gör något för sig själv tycker jag är väldigt härligt att se.

   2. Självklart så VILL jag ju inte vara borta från mitt barn. Men samtidigt så VILL jag ha det här jobbet. Så varför ska man, som Tina sa, ge upp sina drömmar bara för att man har familj? Och nån månad gör ingen skada
    Fast poängen med det hela var egentligen; att varför anses det vara så konstigt att pappan är hemma med sitt barn?

 10. ’alltså vilken fin bild. jag dör söthetsdöden! Mera sånna här bilder!
  <3

 11. Känner likadant. Och det gör pappan till mitt barn också. Att vårat barn behöver oss båda lika mycket. Han har lika mycket ansvar och går på promenader, är ensam med henne medans jag som mamma faktiskt också likt pappa vill ha kvar mina intressen, jag åker snowboard och rider,. Ändå ska folk kläcka ur sig saker som ”jasså pappa är barnvakt medans du roar dig” . Men skulle pappa åka iväg en weekend och åka bräda med sina polare skulle INGEN ifrågasätta utan ”unna” honom det. Som mamma förväntas jag sitta hemma och glo på våran dotter tills dödagar. Men jag är faktiskt mamma och har turen att ha en fantastiskt pappa till våran dotter som tar lika mycket ansvar. och i framtiden tror jag vi kommer längre tillsammans genom att låta intressen finnas kvar och våran dotter anpassa sig till våra faktiskt rätt så grymma liv 🙂

 12. Då ska också samhället ge fan i att lägga sig i om mamman och pappan gör upp om att den ena ska vara hemma mer än den andra. Det är var och ens familjs egen sak.

 13. Det handlar ju inte bara om att båda är bra föräldrar. Ammar man så har man barnet mycket mer av tiden. Det är naturligt. Jag tror att folk stör sig på kvinnor som gör mycket saker utan sina bebisar för då vet man att dom inte ammar sina barn. Hade inte ersättning funnits så hade dom barnen varit döda. Så jag tror att det rotar sig sedan långt långt tillbaka att mammor bör vara med sina barn.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *