MY FIRST GIVENCHY

bag_dessie_vaskor_givenchygivenchyloveygivencys

Åh här kommer bilder på min nya skönhet! Visst är den fin? Jag älskar den! Ni alla vet min kärlek för designerväskor. Nu har jag äntligen en Givenchy i samlingen också! 🙂 Jag har velat ha denna länge, men ändå sparat mig men när jag såg den (och testade den) i Malmö på Abcd blev jag käääär. Det är en mini faktiskt, så gulligt! Tycker dom stora är aldelles för stora och klumpiga om jag ska vara ärlig. Jag föredrar medium eller dom små. Jag valde grå också vilket kan vara lite annorlunda för att vara mig, men den gråa färgen är ju så snygg! Väskan är ljusare IRL än vad den är på bild, ska fota den med en outfit snart så får ni se exakt!

Nu ska jag och Theo åka hem till min mamma för fredagsmys, jag får se om jag bloggar mer ikväll. Men så länge får ni gärna önska er ett inlägg som ni vill att jag sa göra. Jag hoppas att ni får en underbar fredagskväll så hörs vi mer sen!♥

37 kommentarer

 1. Hej jag kallas för Vivi, mitt riktiga namn måste inte sägas. Även om mitt namn inte sägs så är jag en individ med likadana rättigheter som resten av Sveriges invånare. Men det verkar inte som det. Jag går mitt andra år på ett av vad som anses vara topp fem bästa gymnasiumen i Stockholm. Jag har blivit mobbad av både elever och lärare som har gått ihop, och vänt sig emot mig i mitt gymnasium. Nu till det bisarra. Varför har de mobbat mig? Eller rättare sagt: varför fortsätter de att mobba mig än idag?

  Jag har i hela mitt liv varit pinnsmal, vad jag än gör och trycker i mig så går jag inte upp i vikt. Jag var så pass beroende av att gå upp i vikt som liten så att jag åt mängder av grädde, smör och flera chipspåsar varje dag. Jag tryckte i mig tre chipspåsar om dagen efter varje måltid fast jag hatade chips och mådde illa av lukten. Jag gav upp och insåg att min kropp bara var såhär. Jag fokuserade på att försöka träna regelbundet och äta regelbundna varierade måltider som innehöll mycket näring och kalorier. Jag gick från att vara ett benrangel till lite kött på benen. Men nej det räckte inte. Mina lärare kallar mig idag för anorektiker och säger att jag kommer att hamna på sjukhuset om inte alla går emot mig. Eleverna i min klass kommer med patetiska belägg och säger att jag har ätstörningar, när de bara vet mitt efternamn. De vet inget mer om mig. Mina lärare och så kallade klasskompisar ryter och skriker åt mig att jag har anorexia och måste acceptera det. Men jag har ju inte det. De pekar finger och säger att jag måste erkänna det. Men vad ska jag erkänna? De säger att jag måste söka hjälp för mina psykiska störningar. Men jag har ju inga. Varför i hela fridens namn får jag inte vara den jag är? Varför kan inte samhället bara acceptera att det är såhär jag ser ut? Varför ska jag erkänna något som inte är sant? VARFÖR har mina lärare och kamrater rättigheten till att mobba mig för att jag inte är lika stor som dem?

  Jag har aldrig varit så pass stark i både sinne och kropp som jag är idag. Men ingen tror mig. Jag är trött på att hela tiden försvara mig på grund av det sjuka idealet som finns i dagens samhälle. Jag får inte säga att någon av de är överviktiga och måste bli smalare eftersom att det då skulle uppstå kaos och jag skulle bli kallad för mobbare. Men det är tydligen OKEJ för dem att gå emot mig och få hela skolan att tro att jag är en anorektiker.

  När jag inte får fullpott på ett prov så är det tydligen på grund av min anorexia, för att jag inte får tillräckligt med näring för att kunna tänka klart. När jag fryser i klassrummet så är det tydligen för att jag är FÖR smal. Eftersom om jag inte vore så pass smal så skulle jag inte frysa. Men när jag ändå ser mig omkring så ser jag majoriteten av mina klasskompisar sitta i tjocktröjor. Men om jag skulle göra det så vore det onormalt. Om jag är trött en måndagsmorgon klockan åtta så beror det på att jag tydligen har näringsbrist i kroppen och måste äta mer för att jag tydligen inte äter tillräckligt. Vad jag än gör så blir det alltid fel, men när någon annan gör det så är det fullt normalt.

  Jag har blivit kränkt av mina lärare och klasskamrater för något som inte ens existerar. Hur många fler ska de utsätta som hamnar i samma sits som mig? Hur många fler ska känna att det är fel på dem bara för att de inte ser ut som alla andra. Jag älskar min kropp och hyllar den varje dag. Jag äter inte nutella för att jag är rädd för att bli tjock. Nej, jag äter inte det för att jag är nötallergiker. Men det vet dem inte. De vet inget om mig. Ändå så kommer de med deras förutfattade meningar och fryser ut mig så otroligt. Stora som små.

  Jag kallas för Vivi, och går andra året i gymnasiet. Det är hittills de två värsta åren i mitt liv. Jag går på ett gymnasium, som inte är bland de topp fem gymnasiumen i Stockholm. Nej, jag går på den mest mobbningsutsatta skolan i Stockholm för att jag inte får vara den jag är. Jag är 17 år och har sett hur hemska människor kan vara. Så snälla, bli inte ett mobboffer som mig – välj din skola smart. Och till alla andra: man ska inte kränka andra bara för att de ser ut på ett viss annorlunda sätt.

  Jag kallas för Vivi, och det här är min historia som ännu inte har tagit slut.

  1. Hoppas du anmält skolan.

   1. Jag har inte gjort det ännu, men det sjuka är att det har drabbat många andra också, men ingen har agerat? Tänker bara på hur många fler stackare som kommer att hamna i min sits och utsättas för samma sak 🙁 Ett av Stockholms s.k bästa gymnasium som stödjer mobbning. Tänker på att gå ut allmänt om vilken skola det är så att andra elever tänker en andra gång innan de söker in till den skolan.

  2. Du måste byta skola! Fruktansvärt att bli behandlad så. Vet inte om du kan ställa dig upp inför alla och säga, jag ser ut såhär, jag har ingen ätstörning och ni mobbar mig nu. Fy fan va vidrigt beteende.
   Stå på dig, Byt skola och anmäl dem.
   Man mobbar om man kritiserar någon med övervikt, men aldrig när någon är smal…min mamma hade likadant på jobbet. Hon drack grädde för att gå upp i vikt…å kärringarna åt sallad till lunch å tårta till fikat å hetsade min mamma att hon nog minsann kunde ta en bit till för hon var ju så smaaaaal..
   Förmodligen är du ovanligt smal, men gör klart för dem en gång för alla att du faktiskt inte är sjuk.

   Kram Karma

   1. Tack så mycket för ditt stöd <3 Det är helt SJUKT hur långt det har gått UTAN att jag har gjort de ett skit. Utan allt detta är bara på grund av att jag inte ser ut som alla andra. Människor kan vara väldigt trångsynta, och jag tycker att det är dags att sätta ner foten nu.

  3. Det är inte DITT fel att människorna mobbat dig. DU är inte problemet i det. Folk som mobbar andra människor är problemen, det är dom som är osäkra och mår innerst inne dåligt, därför mobbar dom andra för att själva må bättre. Det är fel. Anmäl skolan, prata med folk i din närhet och stay strong. Du klarar detta! <3

   1. Tack fina <3 Jag står stark, men det enda jag kan tänka på är hur jag inte har gjort de ETT skit för att förtjäna att bli mobbad på det här sättet. Jag ser bara lite annorlunda ut, that's it. Jag tänker bara på hur många stackare som har det som mig och ansöker in till vad som ska föreställa ett av Stockholms bästa gymnasium och kommer att utsättas och må dåligt för samma sak som mig. Det är INTE okej. Ingen annan har agerat, så nu MÅSTE jag sätta ner foten. Jag måste hjälpa och förvarna andra, annars känns det som om jag inte står upp för oss/mig. Jag vet inte om jag borde säga vilket gymnasium det är, men om det hjälper andra så är det kanske min skyldighet att göra det.
    SNÄLLA Desireé, förmedla det här till hela samhället. Man måste acceptera alla för den de är och ser ut. Stora som små. Det är INTE okej med mobbning bara för att man ser annorlunda ut. Och speciellt inte då lärare och elever går ihop på ett välkänt gymnasium i Stockholm.

  4. Byt skola eller anmäl!!! Oavsett vad så kommer det ordna sig, håll dig stark och låt ingen trycka ner dig. Kramar ❤

 2. Grattis till den fina väskan! 🙂 Den gråa färgen kommer passa till alla färger på dina outfits och väskor i mindre storlek är super trendigt just nu!! Bra köp 🙂 🙂

  1. Åh tusen tack :))))))

 3. KATTIS - Bloggar om julen

  Men wow vilken väska, inte lite snygg inte 🙂

  1. Taaack:))

 4. Måste bara fråga, har inte du en liten hundvalp? Du skriver aldrig något om honom, lägger aldrig upp bilder och verkar vara borta så mycket.

 5. Vad hände med att du skulle spara dina pengar, sluta dricka alkohol, börja träna, skriva en bok..?
  Ne jusste, du har ju en tendens att ”glömma” saker..

  1. +1
   Sen finns ju husdrömmar o bebisdrömmar
   Varför inte spara till det?

  2. Hon tog 3 glas vin på eventet hon var på med sina kollegor? Det är inget fel med det? 🙂

 6. Följ gärna min blogg om psykisk ohälsa. Men jag är ingen ” Hej tyck synd om mig ” blogg utan jag försöker skriva om saker som är bra liktväl dåliga. Jag försöker skriva på ett sådant målande språk att ni läsare ska förstå vad tex ångest osv känns. Och har ni frågor så tveka inte på att fråga, jag svarar i den mån jag kan. http://www.glomaldrig.bloggplatsen.se

 7. Men ge er!! Hon måste väl leva med. Hon är ju knappt aldrig ute och festar.

 8. Valentina

  Det känns inte att du har mognat någonting sen du fick barn. Fester, väskor, hår och fransar etc. etc. Allt handlar om dig och väldigt lite om din son. Han var sjuk och har enl. dig förkylningsastma. Men ändå så prioriterar du fester med gamla gubbar, roadtrips etc. Jag har en son med förkylningsastma och skulle inte lämna honom för fem sekunder när han är sjuk. Och kom inte och säg att sonen har andra som tar hand om. Har man ett barn och speciellt ett litet barn med förkylningskomplikationer så är barnet prio 1, inget annat! Jag blir på riktigt orolig för din son.

  1. Vet du vad jag blir orolig för? Att din son ska ta efter ditt fruktansvärda beteende. En översittarattityd klär inte någon, än mindre någon som är vuxen och som ska vara ett föredöme för ett litet barn. Skärpning!

   1. Valentina

    Hej Dessie. Det handlar inte om någon översittarattityd utan basic-saker som att prioritera barnet som nummer 1.

  2. Hej! Jag prioriterar verkligen inte fester och gamla gubbar, är du inne på rätt blogg? Jag var på en välgörenhetsmiddag/gala med mina kollegor, vi gick till riche efteråt för några glas vin för att prat jobb strategier. Välgörenhetsmiddagen var för att samla in pengar, där även jag skänkte några tusen kronor. Vårt bord fick tillsammans ihop 60.000 kr till star for life. Tycker det är enormt tråkigt att du uttalar dig på det där sättet utan någon information.

   Jag bloggar inte mycket om min son och det är för att jag inte vill blanda in honom i denna sjuka värld där folk (ink du) skriver såna här kommentarer emot honom. Du använder min son för att komma åt mig och det är just därför jag inte skriver om honom så mycket, det har jag förklarat många gånger.

   ha en trevlig dag!

  3. Dessie bry dig inte om såna negativa människor haha!

   1. Dessie

    Ne sant!:)

 9. Valentina

  Du drack 3 glas till middagen och några glas vin på Riche. Du påstår att du inte blev full och därför inte bakis. Fine eller inte.
  Du blandar in din son genom att du skriver hur mycket du ifrån honom och hur du prioriterar dig själv före honom.
  De som du samarbetar nu är i övre medelåldern och de har alltid ett syfte varför de vill jobba med yngre tjejer. Försök att fatta.
  Tycker att du ska ta en tankeställare hur livet med sonen ska se ut framöver. Barn tar efter föräldrarna.

  1. Hej igen! Kollegorna du såg är ägarna utav Mikz och ägarna utav U.I och är enormt drivna, framgångsrika människor. Sluta döma människor du inte känner, det gör mig innerligt ledsen.

  2. Oh looord

   Huuuuur orkar du??? Nu tänker jag skriva vilken dålig mamma du är! Hur vågar du vara inne o läsa bloggar och lägger ner massa tid för kommentera bloggar ? Har inte du en son att ta hand om???? Herreguuuuud tanken av att du är någons mamma och uttalar dig så på sociala medier är skrämmande ! Lite orolig för DIN son faktiskt !

   1. MATILDA O.

    haha, +1 !!!!

  3. Pinsam människa! Fokusera på ditt eget liv eller barn istället.

 10. Ahhhh älskar den!!
  Har funderat på den modellen ett bra länge fast i svart, men den va såå fin den färgen du har köpt! Är den lite grå/beige eller är det ljuset på bilden? Vart hittade du den? Tycker att den är slut i alla ”bas” färger på alla sidor jag kollar.

  1. Den är grå!:) jag beställde den från abcd butiken i Malmö! Så fin:)

 11. Väskan är fejk, ni som tror att den är äkta kan söka på väskan på google och se skillnaden mellan hennes och en äkta. Bara axelremmen är helt annorlunda. Dessies väska är fake!!

  1. Då får du mail abcd och säga att dom säljer fake.

  2. http://abcd-fashion.com/index.php/stockholm kolla deras hemsida och säg igen att dom säljer fake. Tycker du verkligen att det ser ut som en sån affär?

   1. Hon har inte köpt den där. Isåfall kan hon ju visa kvitto. Väskan är fejk. Men visst jag ska mejla bilden till abcd och fråga om dom sålt den.

 12. Förstår inte varför folk ska läga sig i någons ekonomi, speciellt inte en person som dom inte känner ens. Man läser väl en blogg för att se hur någons liv är, inte för att ”rätta till den” som dom verkar tro att dom kan. Dom är egentligen bara avis, tror nog dom också skulle köpa en massa dyra saker om dom hade pengarna. 😉 Då skulle dom inte vilja ha en massa kommentarer om vad dom egentligen borde lägga pengar på. Gosh, jag förstår verkligen inte.

  On the other hand; Väskan e skitsnygg och hoppas du är nöjd! 🙂

  1. Haha de förstår inte jag heller, för mig är det en fråga bag undrat länge över ;P

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *