Välkommen till familjen

nnn_kkk

fam

Vår nya familjemedlem. Renrasig pittbull / rednose. ♥

Våran nya familjemedlem ♥ Idag när jag & Theodore kom hem från dagis överraskade Simon oss med den här lilla skatten. Simon har lääänge pratat om att köpa hund, (en egen hund) så nu gjorde han det. Simon har ju haft hund hela sitt liv, sen dag 1. Då hade han schäfrar. Vi har pratat länge om att försöka ha Coco mer och sedan eventuellt köpa en till hund så nu blev det såhär! Många vet ju varför vi knappt har Coco, det var först och främst för att Simon är lite allergisk mot Coco, (han blir extremt trött & får eksem) så det var jättesvårt att ha Coco, sen så köpte jag Coco med mitt X också, vilket ledde till att Simon inte ville hjälpa till/ta hand om Coco så jag gick ju alla promenader och tog allt ansvar själv. Sen kom Theodore och då blev det svårt med både bebis + hund. Men nu är Theodore större, han går på dagis och därför känns det lättare nu, sen kommer ju Simon hjälpa till med Bubba (som han heter!) eftersom att det är hans hund också. Sen till det som är viktigast… Så är Simon inte allergisk mot Bubba heller.

Så det vi kommer göra nu är att försöka få Bubba trygg i miljön och sedan ska vi försöka ha Coco så ofta som det går, jag vill ju helst ha Coco jämt hos oss med pga Simons allergi går det inte tyvärr. Hur som helst.. Fick en rejäl chock iallafall. Men hur fin som helst. Coco kommer bli stolt storebror 🙂 Och Theodore älskar honom redan.

Och snälla gott folk, ni som älskar att kommentera negativt. Bespara er energi från att kommentera hur en ”svår” en sån här hund är att uppfostra. Vi har 100% koll och även om jag kan ALLT om hundar så gör Simon det, han vet hur man sköter såna här hundar 😉

89 kommentarer

 1. Men… Var inte det jobbiga att gå kvällsrunda med hunden när simon jobbade och Theo hade somnat? Och det kommer väll fortfarande ske? Är ju också 100 gånger jobbigare med en valp än med en vuxen hund! Jag är glad att vi skaffade hund innan barn, just så man slipper springa ut med en icke rumsren hund i tid och otid! Min dotter är snart två år, och även om vår hund är den lättaste som finns så jag jag otroligt glad att vi inte bor i lägenhet, för då hade det varit rätt jobbigt att dra med dottern ut såfort hunden behöver gå ut. Att ha trädgård och bara kunna släppa ut hunden är hur skönt som helst. Och sen, ursäkta, men fan va löjligt at simon att inte hjälpa till med Coco. Känns ju inte som att han är redo för att ha en ”egen” hund då när han int kan hjälpa till med den ni redan hade.

 2. Men… Var inte det jobbiga att gå kvällsrunda med hunden när simon jobbade och Theo hade somnat? Och det kommer väll fortfarande ske? Är ju också 100 gånger jobbigare med en valp än med en vuxen hund! Jag är glad att vi skaffade hund innan barn, just så man slipper springa ut med en icke rumsren hund i tid och otid! Min dotter är snart två år, och även om vår hund är den lättaste som finns så jag jag otroligt glad att vi inte bor i lägenhet, för då hade det varit rätt jobbigt att dra med dottern ut såfort hunden behöver gå ut. Att ha trädgård och bara kunna släppa ut hunden är hur skönt som helst. Och sen, ursäkta, men fan va löjligt at simon att inte hjälpa till med Coco. Känns ju inte som att han är redo för att ha en ”egen” hund då när han int kan hjälpa till med den ni redan hade.

 3. Vad kul, jättesöt verkligen! 😀

 4. Vad kul, jättesöt verkligen! 😀

 5. Rednose är ingen ras, endast färgen på nosen.

 6. Rednose är ingen ras, endast färgen på nosen.

 7. Förlåt vet du ej vill ha negativa kommentarer, men en renrasig rednose finns det inget som heter. Antingen är hunden en amstaff (troligtvis inte då dom ej förekommer i särskilt stor utsträckning med röd nos) eller en renrasig pitbull. Rednose är bara färgen på näsan. Grattis och lycka till med gobiten!

   1. Va roligt! Vilka linjer?

   2. LitetU

    Det lär vi aldrig få veta eftersom hunden lär sakna stamtavla. Är säkert inte ens en pitbull utan någon köksavlad amstaffkorsning.

    Intressant hur Dessie själv skrivit att Simon är allergisk men nu är han inte alls allergisk längre.

 8. Förlåt vet du ej vill ha negativa kommentarer, men en renrasig rednose finns det inget som heter. Antingen är hunden en amstaff (troligtvis inte då dom ej förekommer i särskilt stor utsträckning med röd nos) eller en renrasig pitbull. Rednose är bara färgen på näsan. Grattis och lycka till med gobiten!

 9. Linnéa Forsberg

  Fan vad fin 😀

 10. Men snälla lilla Desiree.. Har du vett i lilla skallet? Är man allergisk mot en hund så är man. Hur blir det sen när Bubba växer och Simon känner av allergin? Blir det samma som med Coco, som din mamma och syster tar hand om? Om Simon påriktigt har inte velat ta hand om Coco för att han är din och din gemensam hund så åh herregud. Coco är endå din och ditt ansvar, då borde din kille som är i en vuxen ålder kunna hjälpa till. Men det är inte första gången ni gör något impulsivt utan att tänka efter. Snälla låt Coco få leva sitt liv utan dig, han har redan blivit van i det. En hund ska inte behöva ha flera hem, nåt du kanske skulle kunna lära dig som en hundägare.

  Ibland undrar jag bara hur du tänker, eller ja, det gör du ju inte. Jag slår vad om att detta inte kommer lyckas, det skulle inte förvåna mig när det handlar om dig. Hundar är inte såna som man bara tar för man vill ha en, det är en familjemedlem som behöver uppmärksamhet hela tiden och aktiviteter.

  Du är otrolig. Så ska du skriva till någon att hålla sin jävla käft på instagram. Kanske du för en gångs skull kunde hålla din babiankäft fast. Tack och HEJ.

  1. Håller med dig! Skrev en liknande kommentar, men gissa vad, den blev raderad…

   1. Ja, suprise. Men vad kan man förvänta sig.

   2. Det är ju som med det mesta, kappan vänds efter vinden och åsikter ändras hej vilt. Först är det för jobbigt med hund, sedan skaffas det en ny valp. Först ska det inte drickas alkohol alls förutom vid ”speciella tillfälle”… Varit många speciella tillfälle på sistone! Först ska det gås all in med träning, sen går det två veckor och är knäpptyst… Ena dagen sparas det pengar istället för onödig shopping, dagen efter läggs det upp flera shoppinginlägg… Alkohol, shopping och tränings vara eller inte vara gör ju ingen annan illa, men att skaffa djur som man kanske inte kommer behålla känns inte shysst! Har själv både en tvååring och en hund, och jag kan säga att ju äldre barnet blir, ju mindre tid finns det för hunden. Dessie tror ju att det är tvärtom…

   3. Så sant, varenda ord. Men halloooa, Dessie lider ju av ADHD! Det är inte hennes fel, någonsin!! Om hon gör nåt fel är det pga ADHD, inte av att hon skulle vara oansvarig och göra misstag.

  2. Och PS. när du skriver att du tog all ansvar för Coco. Buhuu? Vad förväntade du dig? Ja, en hund kräver ansvar!

  3. Konstigt att han haft hund hela sitt liv och inte varit allergisk…

   1. Japp. Konsigt att när lilla Coco med kort päls kommer som råkar vara din och din ex-killes hund så blev han sååå allergisk. En liten Chihuahua.

   2. Man blir inte allergisk bara sådär till en hund om man har aldrig varit allergisk, sen skaffar man en ny hund och allergin är borta. Jag seriöst hoppas att du inte är så dum att du tror på Simon.

   3. christina berggren

    Han är ju allergisk mot Coco!

 11. Det bli väll lika svårt som med Coco att gå ut med nya hunden på kvällen när Theo lagt sig och simon jobbar, precis som en av anledningarna var till att Coco skulle bo hos din mamma istället. Plus att en valp är 100 gånger mer jobb med än en redan vuxen hund, speciellt när de ska bli rumsrena. Och speciellt när man bor i lägenhet… Taskigt av simon att inte hjälpa till med Coco, känns ju inte som om han då är redo för en ”egen” hund.

  1. Ja, men det är ju frågan om familjen Nilsson. Där är inte alla så kloka.

 12. Tiffe Björklund

  Jättefin hund. Dock är apbt, om det är en renrasig med stamtavla, ej lämpad ihop med andra hundar. De är inte framavlade att fungera i grupp med andra djur.

  Att ni ens själva uttalar er om att apbt skulle vara en svår fostrad ras tyder på okunskap då apbt är en mycket förarvek ras för det mesta.

 13. Vilka linjer är den ifrån? Alltid roligt att veta då de är extremt ovanliga här

 14. OMG !!! Jag älskar hundar!! Vad avis jag blir. Hade aldrig orkat ta hand om en men ååå så härligt med hund. // http://lamadre.se

 15. Alltså ursäkta, hur gammal är Simon egentligen, tolv eller? Vad är det för fjant-fasoner att inte han vill ta hand om Coco för att du köpte honom med ditt ex? Tror inte alls på att han är allergisk, bara småsinthet från hans sida. Och att ”överraska” sin familj med en hund helt från ingenstans, wtf??? Har seriöst aldrig kommenterat din blogg förut men alltså var fan tvungen denna gång för att din pojkvän verkar vara tappad bakom ett gäng hästar och jag tycker du & Theo förtjänar bättre än så. Usch.

  1. Inte första gången Simon gör nåt han inte tänker efter. Vi kommer aldrig glömma droger skandalen.

 16. Tänker inte klanka men så få antal som är ren och utan papper. Dock finns även dom som säljer med ”fula” papper som egentligen inte är giltigt. jättefin hund men tvekar lite på just det. Men då man inget styrkas med det här så kan man inget säga. Hoppas bara att ansvaret tas då det är en hund som kräver mer.

  1. Michelle :):)

   Pitbulls är ganska ovanliga i Sverige. Det finns bara ett fåtal kennels som har dem. Och dem är väldigt försiktiga till vilka de säljer till osv. Hos dem kan det ta upp mot 2 år innan man får sin valp. Men vill man ha en renrasig pit med stamtavla så väntar man och betalar 20 000 för dem. Tvekar på att denna valp är det då det skedde så fort. Kan ju även vara import. Sen jag som haft både amstaff och Pitt kan se skillnad på dem när de blir äldre 🙂 så vi får la se 😀

   1. Å hur vet du att det gått fort?

 17. Frida Palmqvist

  Hej !
  Jag har själv en renrasig Amstaffhane. Dock vuxen nu på snart 2 år. Men jag kan säga, det är tufft när mannen är på jobbet och man har en bebis. Men man löser det. Älskar min hund och skulle inte må bra utan den och tvärtom. Det kommer ni fixa galant. Lite extra jobb bara, men det är roligt ! Jättefin Pitbull. Älskar dessa raser, dom är så busiga och kärleksfulla och perfekta familjehunden. Han kommer vakta Theo 🙂

  http://blogg.alltforforaldrar.se/fridaaochmelody/author/fridaaochmelody89/

 18. KeepltSimple

  Bara massa ursäkter, som vanligt. Om man redan äger en hund som man inte är kapabel till att ta hand om bör man absolut inte skaffa en till.

 19. Du raderar ”negativa” kommentarer för du själv vet att du har fel. Säger en sak och gör en annan, precis som vanligt! Som det är någon som behöver fundera över sitt liv tror jag det är du!

  1. Hon kan radera hur mycket hon vill. Folk vet sanningen!

  2. Jennifer Öst Johansson

   Varför sitter du här och skriver? Fundera på det. Vad får du ut av det?

   1. Ja, varför sitter du här och skriver?! Ska tillägga att det är två ”Malin” som skriver här…

 20. Radera allt du vill 🙂 Majoriteten vet precis hur efterbliven du kan vara. Ja, jag lägger mig gärna i soffan jag betalat med riktigt jobb. Gå du och sitta i din droger soffa och sniffa Simons kokain. Ha det bra!

 21. Hur tänker ni med pitbull och Theo? Är du inte rädd att valpen, som precis som barn kommer trotsa er, gör något mot Theo? 🙂 Just wondering.

  1. ljepotica

   Varför skulle hunden göra något? Den kommer växa ihop tillsammans..

   1. Jag vet inte? Jag har aldrig haft en pitbull 🙂 Det var mer generellt, om inte hon är rädd för att det ska ske någon ”konflikt” mellan hund och Theo. Inte på grund av just rasen.

  2. Ni som tvekar dessa hundar har i media framställts som mördar hundar som inte går att lita på. I själva verket så är det tvärtom. I USA kallas dessa raser för nanny dogs då de är väldigt bra ihop med barn. Dessa hundar fungerar jättebra med andra hundar bara de blir bra socialiserade med stabila hundar. De kräver ofta mer av sin ägare, men med rätt ägare så blir hunden bra (som gäller alla raser). Sluta klanka ner på rasen klanka ner på den som håller i kopplet.

   1. Det gör ju mesta delen av människorna som kommenterar dethär, att man är mera orolig för att just Dessie har igen köpt en hund som hon knappast kan ta hand om.

   2. Fast det är staffordshire bullterrier som är kända som nanny dogs, inte pitbulls..
    Ta reda på fakta innan du sprider skitsnack.

   3. Det är nog du som ska kolla upp fakta!

  3. Pitbulls är veka mot människan generellt. Det är andra hundar de oftast har svårt att gå ihop med.
   Skulle vara betydligt oroligare med mitt barn kring än chihuahua än en pitbull.

   (F ö vill jag gärna veta vilka linjer det är i bubba, apbt är inte vanliga i Sverige)

 22. Hej!

  Såg att du skrivit att du fått en pitbull rednose av din kille. Och att han i sin tur ber dig blocka alla som kommer med någon som helst fakta som motsäger det han sagt till dig angående rasen och hunden.
  Om du är intresserad av att få lära dig om pitbull, fakta, inte påhittade saker från folk utan kunskap så gå in här: https://www.facebook.com/groups/1470285613251729/

  Finns redan trådar startade om dig. Jag ber dig att nonchalera dem ett tag. Läs istället och ta åt dig vad som skrivs. Va inte en av de där tjejerna som tror helt o hållet på sin kille, ta reda på fakta. Då kan du sedan vara en del av att sprida sanningen. Du kan hjälpa till att se till att rasen inte förbjuds i Sverige istället för att tillhöra gruppen som kommer orsaka ett förbud.

  Det enda jag ber dig om är att ta lite av din tid, läsa och lära av folk som vet vad de talar om.

  1. Det är inte precis första gången hon tror allt Simon säger.. Om man kan ljuga om kokain så är dethär en liten grej att ljuga om rasen.

 23. Jättegullig verkligen! Hoppas det går bra mellan hunden och Theo, för en jag känner har 2 döttrar på 3 och 2 år och dom har hund (vet dock inte vad det är för ras) och det har funkat jättebra mellan dom 🙂

  Själv är man ingen hundmänniska då jag var jätterädd för hundar när jag var mindre så den lilla rädslan sitter fortfarande i men är inte lika rädd längre, men var aldrig rädd för min mormors och morfars gamla hund som var en golden retriever (som jag vill ha om jag får välja ras haha, men ja det kan man ju bara glömma eftersom det inte kommer gå då jag definitivt inte kommer ha tid att gå ut med den innan skolan och sånt, och ingen annan heller för den delen!), sen är jag mer en kattmänniska faktiskt då jag har haft två katter men har bara 1 kvar numera, men är uppvuxen med katt och även hund om man räknar med mormors och morfars gamla hund ^^ men mest katt haha.

  1. Och en annan sak Dessie, skit i vad alla andra säger! Deras åsikter ändrar ingenting, de tror att du inte kan ta hand om Bubba men du och Simon är dom som vet bäst själva 🙂 Sen kommer ju Theo och Bubba växa upp tillsammans också! 🙂

 24. Herregud vad taskigt av Simon att inte hjälpa till med Coco!! Allergisk?! Jo, säkert…väldigt oansvarigt av er!!

 25. InstaKristibrud

  Även om min tidigare kommentar om kriminaliteten runt om kring den här oregistrerade hundrasen, problem med kriminell smuggling av valpar runt över världen och når även Sverige alla valpar lider något enormt av snarare bli behandlade som objekt och inte valpar. Detta lider hundarna enormt utav. Jag vill att diskutionen på allvarligt ska Handla om att vi kämpar gör få resen registrerad. I och med der sker en helt oberoende grupp

 26. Jennifer Öst Johansson

  Se bara till att ni har en stamtavla som är att lita på och att ni fått träffa mamman till valpen. Det är också viktigt att ni fått med ett godkänt vaccinationsintyg. De flesta valpar idag är även chipmärkta och detta ska följa med stamtavlan.

 27. Det jag tror folk har ”problem” med, är varken själva rasen eller om den har stamtavla eller ej. Det folk har problem med är: 1. Att dessie säger att den är renrasig när den eventuellt inte alls är det. Varför inte bara vara ärlig isåfall? Inget fel med blandras.
  2. Att dessie för bara några månader sa att Coco bodde hos hennes mamma pga att simon var allergisk OCH att det var jobbigt att rasta hunden på kvällarna när Theo sov och hon var själv. Hur kan detta ha ändrats på bara några månader?! Är man allergisk så ÄR man, dock kan man ju vara mer/mindre allergisk mot olika hundar, men det finns inga allergisäkra hundar!
  Beslutet känns inte alls genomtänkt, utan väldigt impulsivt. Eftersom det är en hund, ett liv, det rör sig om blir folk upprörda. Har man inte tid för en hund ska man inte ha någon.

 28. Michelle :):)

  Åh jag dör vad söt!!!! Jag är så sjukt avis! Bor i Norge och vill så gärna skaffa mig en pit! Men dem är ju olagliga här. Så sjukt egentligen!!

  Lova massa bilder på han. Verkligen super söt ! Och skit i alla andra om dem snackar skit. Dem har säkert aldrig haft en pit i sitt liv. Det må vara den loyalaste och smartaste hunden någonsin. Sålänge man ger den det han behöver så funkar dem alldeles utmärkt!! Åååhh nu blev jag sugen på en!!! ❤️❤️❤️

 29. bara jag

  hahahahahahahhahahahahahahaha tack för asgravet, du e medveten om att rednose å bluenose e färgbenämning, morsan e uppfödare just saying 😉 åh du om du inte pallar en chiuaua så kommer du definitivt inte palla denna rasen, dom kräver tusen ggr mer en en liten råtta 🙂

 30. Jag tror du behöver klippa klorna på valpen, de är väldigt ovårdade.

 31. Vill bara säga att du kan ljuga för hur många du vill, men att ljuga för sig själv är inget en normal funtad person kan göra. Din hund är otroligt fin och det är ingen renrasig någonting. Framförallt inte pitbull. Rednose är en färg, ingen rasfråga. Har din hund ingen stamtavla så är det en blandras, som du kanske förstått sedan tidigare så finns det inte en chans i världen att din sötnos är en Amerikan pitbull terrier. Möjligtvis en blandning med amstaff eller dylikt. Som sagt man ska vara påläst innan man skaffar sig ett djur.

  1. Precis!

  2. Sarah Torre

   Amen.

 32. Jezzica Karlsson

  du gav mig just världens skratt. Ska du skryta kan det vara bra att inte skryta om okunskap.
  American Pitbull Terrier är en prestationsavlad hundras, den är en inbiten kamphund, det spelar ingen roll hur mycket du tränar en Pitbull, när den får chansen kommer den att slåss.
  Precis som jakthundar kommer att jaga och vallhundar kommer att valla.

  Att påstå att Pitbull används inom kamp pga att den har hög smärttröskel visar bara på ren okunskap.
  En pitbull används i kamp för att den är avlad till det.

  Amstaff är en utställningsvariant av American Pitbull terrier.
  Och något som alla bör veta är att med tanke på att Pitbullen är prestationsavlad så finns ingen rasstandard att följa, alltså kan en pitbull se ut hur som helst.

  Rednose och Bluenose är bara färgen på nosen, alltså definierar inte det någon ras.

  Dessutom tvivlar jag på att sambon vet ALLT om hundar. För då hade han vetat att denna valpen inte är en American Pitbull terrier, eller renrasig över huvudtaget.

  1. Vilken dum jävla kommentar!! Så som många andra här. Jag tror dem flesta förstod vad hon menade men vill bara rätta henne för att klanka ner. Pitbulls är väärldens goaste, sociala, roligaste kärleksfulla hundar. Äger själv en bluenose och har läst på mycket. Skulle inte byta ut henne för alla pengar i världen. Våran tjej har krävt mycket tålamod, långa promenader (med tanke på deras energi) och att vara bestämd. Samt mycket kärlek och de har gjort henne till väärldens goaste. SKRIV NANNYDOGS PÅ GOOGLE OCH TITTA PÅ BILDERNA.
   Blir så jävla förbannad på folk som dömer denna ras bara för att det finns idioter som skaffar dem i fel syfte. T.om min albanska svärmor som alltid hatat hundar, älskar våran tjej hur mycket som helst och vill träffa henne hela tiden.
   Med rätt uppfostran och mycket kärlek kommer ni få en underbar hund!! Dessie Lyssna inte på dem här okunniga idioterna. Tycker du/ni gjort ett jävligt bra val och ni kommer märka hur underbara dom är. Bara man lägger ner tid på den. Skrattar åt min flicka hela tiden för hennes personlighet är såå rolig och har aldrig träffat någon liknande.
   Åh önskar hon va bebis igen! Ta vara på tiden och lycka till 🙂

   1. Jezzica Karlsson

    Den enda som är okunnig är du Amanda.
    Bluenose och Rednose definierar ingen ras. Det hade du vetat om du haft en pitbull.

   2. amanda

    När har jag sagt att det definerar en ras? Kom så kan vi ta en diskussion om detta irl. Så kan du få träffa min hund också. Är så trött på folk som tror dom vet något och att alla pitbulls är likadana. ALLT HANDLAR OM UPPFOSTRAN SOm jag skrev. Blir bara förbannad så nu lägger jag inte mer energi på detta. Det ger ingenting att argumentera emot pantskallar

   3. Jezzica Karlsson

    SNÄLLA MÄNNISKA LÄS NU!!
    DU KAN INTE INTE INTEEEE FÅ BORT KAMPLUSTEN UR EN AMERICAN PITBULL TERRIER!!!! Det spelar INGEN roll hur mycket uppfostran du har. Hunden kommer att slåss.

    Du skriver ”äger själv en Bluenose” en människa som har en ÄKTA American Pitbull terrier benämner inte hunden med det namnet. Och det hade du vetat om du haft en Pitbull.

    Jag blir minst lika förbannad när inkompetenta nonchalanta snorungar tror sig veta allt när de inte sprider annat än ren och skär okunskap. Jag blir riktigt illamående av att se hur mycket okunskap människor som ni sprider. Ni äventyrar hela rasens framtid. Men antar att det är er jag ska tacka när rasförbudet träder i kraft.

    As.

   4. Jezzica Karlsson

    Och för den delen kan du inte på en bild avgöra vad en pitbull är eftersom de kan se ut hur som helst..

   5. Hanne Norrman Mikaelsdotter

    Men alltså först skriver du att det inte är en renrasig pitbull och sen skriver du att det är svårt att avgöra genom att endast se den på bild. Har du träffat den i verkligheten så du kunnat gjort en bedömning eller?
    Sen tycker jag inte att du ska skriva till alla andra att de är okunniga när du själv inte låter vidare kunnig om allt du skriver. Vi har en fågelhund som vi promenerar lös med i skogen. Hon vet att så länge husse inte har geväret med sig så får hon inte driva fågel, och det gör hon INTE heller.. alltså hon tar inte vilken chans hon får att jaga bara för att hon är en jakthund, utan vi har LÄRT henne skillnaden mellan promenad och jakt!
    Tror nog en vettig hundägare kan lyckas med detsamma även med vallhundar och så kallade ”kamphundar”

 33. Absolut är denna ras framavlad för kamp. MEN, det stora MENET, som många va er glömmer bort är att det handlar om hur den fostras och vad du triggar i en sådan den. Jag har träffat många såna här hundar och de är perfekta familjehundar. En av mina grannar som hade småbarn hade en sådan, det va det snällaste jag mött någonsin. Varför? Jo, för att den fostrats. Det är du som människa som formar din hund. ALLA hundar och vad ni också glömmer bort är att ALLA hundar är potentiellt farliga. Det är vilda djur, med vilda instinkter och det är alldeles för många människor som skaffar en hund som inte har varken kunskapen eller tiden för den. DÅ kan ALLA hundar bli farliga. Fråga vilken hundtränare som helst och du får samma svar som jag skriver här. Den här hunden är farlig i sitt bett, för käkarna låser sig när den biter sig fast. DET är eg den stora skillnaden skillnaden. Men tanken är inte att den ska bita över huvud taget. Precis som vilken annan familjehund som helst. Många skaffade dalmatiner när den filmen kom. Vad många inte fattade var att det är en jakthud och behöver den stimulansen för att må bra. Det är ingen hund som ska ligga i soffan och mysa dagarna i ända. Den behöver alltså stimulans och träning för att må bra. En sådan hund BLIR farlig när den inte får det den behöver.
  Jag önskar det va körkort på att få äga hund. Finns så många dönickar som sliter och drar i sina djur, för att DE inte haft orken eller tiden att träna den. En hund är inget kuttersmycke utan en kraftfull individ som behöver sitt för att fungera och mår bra.
  // Karma

  1. Men, utefter det du läser i dessies blogg dagligen, tycker du de verkar som att hon har TIDEN ,som behövs, att lägga ner på denna hund?! Hon är ju alltid så himla stressad över allting, ränner runt och shoppar och grejar, OCH har en 1,5 åring! Det var ju redan svårt att gå ut med Coco på kvällen när simon jobbar, blir det lättare med en valp då?! Och de planerar för ett barn till! Jag har inget emot rasen, men tycker att om man köper en hund är det ett väl genomtänkt beslut! Hade jag varit dem hade jag absolut väntar tills barnet/barnen blivit större. Har själv en 2 åring, gravid med nr2 och har en hund på 4 år, redan nu tycker jag att det är väldigt svårt att få allt att klaffa med hundens behov! Och då bor vi ändå i hus oh behöver inte ta oss ut från en lägenhet såfort hunden behöver kissa. Tycker du själv inte att det rimmar lite dåligt, att inte ha tid för Coco, och sen skaffa en valp istället?

   1. Jag har ingen aning om hur ders liv ser ut, och inte du heller. Alla människor är olika och de är två personer. Jo, det rimmar lite dåligt, det håller jag med om, men man kan ju ändra sig och man kan tänka om, eller hur. Dessie har ju inget ”vanligt jobb” och inte Simon heller. Jag tror de löser det där galant faktiskt. Sen vill jag poängtera att jag i första hand försvarar rasen som har en helt totalt felaktig stämpel i Svergie och i många andra länder.
    // Karma

  2. Kära Karma, ska du kommentera så se till att du har rätt fakta.
   1. En hund blir INTE bara vad man gör den till, det finns en anledning till att det finns avel och olika raser. Du kan inte ta bort att en APBT tycker om att slåss då det är vad den fortfarande avlas för.
   2. INGEN hund kan låsa käkarna, det är fysiskt omöjligt. Det handlar endast om vilja.

   Tack för mig!

   1. Jaa jag ser det, det är en myt..fel av mig..
    JO, en hund blir vad du gör den till..sorry..där har du fel.
    Jag tycker du ska läsa på fröken Sofia.
    //Karma

   2. Men snälla, vet du vad genetik är? Avelsändamål? Har du träffat en jakthund resp. vallhund nån gång? Tänk lite..

   3. Sarah Torre

    Karma snälla du vet faktiskt inte vad du pratar om. Man kan ju tro att du är nån anhängare till Ceasar Millan. Vi kan ha inverkan på hundar men aldrif ta bort deras naturliga egenskaper och instinkter. Annars varför har vi mellam 5-700 olika raser i världen? För vilket syfte du som gärna vill hävda att du är så kunnig… / Sarah

   4. Har jag sagt någonstans att man kan TA BORT ngt som finns i rasen, någonstans? Nä, just det.
    Ceasar Millan ja..bra exempel, var inte hans Daddy en APBT?? Såg aldrig kamplusta i den, eller i vänners hundar heller för den delen? Då tror jag det hade vart omöjligt att ha med den som stödhund.

    Viss finns det där, men självklart påverkar det hunden hur du som ledare behandlar och tränar den.
    Skrämmer jag min hund får jag en otrygg hund, som är rädd. Hetsar jag min hund mot andra hundar, ja, då får jag självklart en hund som hetsar mot andra hundar = min hund blir vad jag gör den till.
    För övrigt gillar jag hans mentalitet runt djur. Det finns en anledning att han är stor över hela världen.
    Jag tror du väljer att missförstå mig.
    /Karma

   5. Sarah Torre

    Karma om du hade mer kunskap om apbt så skulle du även vetat att Ceasar Millans Daddy har aldrig nånsim varit en apbt. Det är skulle jag vilja kalla blandras eller Am. Bully. Dina vänners hundar oj, du måste då ha många som har renrasiga apbt. Hade ju varit intressant att veta vilka linjer som inte har gamet mer.

    Skillnaden är en apbt behöver du aldrig hetsa den har det i generna. Stop. Hetsar du din hund (vad de nu må vara för ras) ja då stressar du den om den inte är rent genetiskt mentalt stark att den kommer gå i attack. För attack är ju bästa försvaret. De har inget med avel att göra. Du kan inte träna bort en hunds genetik helt och hållet. Man måste ha väldigt tur om man lyckas ha en apbt ihop med andra hundar utan att något händer under hela dess livslängd. Det du tar upp är oönskade beteenden som vi människor kan påverka hunden. Inget av ditt alternativ talar ju om genetiken så nej en hund blir inte vad du gör den till. Jag kan aldrig, hur mycket jag än skulle försöka och träna mina American staffordshire terrier till att vakta då skulle dem aldrig göra det eftersom de ligger inte naturligt i deras genuppsättning. Så åter igen, nej en hund blir inte vad du gör den till. /Sarah

   6. En hund blir INTE endast vad du gör den till, det går inte att fostra bort ras-egenskaper! Jag har en blandras mellan jack Russel och dk/sv gårdshund. Alltså utsprungligen jakt/råtthund. Han kan inte ens spår upp en godisbit man gömt, men får han upp ett spår på en hare drar han fort som fasen. Hur kan han då göra detta om jag aldrig ”lärt” honom att spåra djur?! Jo för det är en medfödd instinkt han har. Tar sorkar & möss som ingenting! Jag kommer aldrig kunna träna bort den medfödda instinkten hos honom. Så nej, en hund är inte bara ”vad du gör den till”.

   7. Ett exempel till, min vän har en staffordshire bullterrier, som också en gång i tiden avlats för att utkämpa hundslagsmål, och inte backar när det kommer till kritan. Det går INTE att träna bort den instinkten!!! Min och hennes hund går jättebra ihop, staffen är världens snällaste, men för några veckor sedan blev våra hundar ovänner över en pinne, gissa vad som hände? Hennes hund högg min rakt över ryggen. Som tur är backade min hund direkt och vi var ju där och avbröt, hade min hund inte backat hade där nog tyvärrinte varit mycket kvar av honom. Som sagt är staffen jättesnäll, jättebra med barn, men kommer den avlade instinkten fram går den lixom inte att stoppa…

 34. Jag skulle vela ha en rednose reindeer, helst renras, eller en kokain-nose simon. Vet du var från jag kan få tag på en? Mohammed?

 35. Jo men är inte lika rädd för hundar nu längre, det var bara när jag var mindre 🙂 dock var jag bara rädd för vissa hundar som kunde se farliga ut haha, men den enda hunden jag inte var rädd för det var min mormors och morfars gamla hund som var en golden retriever och sen min f.d bästa väns småhundar, men den ena kunde nafsa lite på fötterna haha.

 36. Emma.Gävle

  Jag har haft en blandras Pitbull/Staffe/Amstaff och hon var världens snällaste hund vi har ägt. Hon fick vi har äran att ha i vårat liv i 13 år. Alla hundraser behöver ett bra hem, träning, kärlek, mentalträning m.m. Nu har vi skaffat en chiuauablandras och jag måste erkänna att jag trodde att denna ras var en enklare variant att fostra och lättare att ha och göra med. Jag ERKÄNNER min ”så kallade kamphund” var betydligt lättare, lydigare och underbart snälla mot ALLA. Ni kommer att få en helt underbar familjehund som kommer att vara er till lags och ge er kärlek i många år!

 37. Josefine

  Gud så alla ska klaga haha. Lovar att hon inte ens kan köpa ett par skor utan att det blir en diskussion … hunden är super duper söt och har världens busigaste lilla blick. Sen får man väll bara anta att dom har läst på om rasen och allt sånt där och vet vilket ansvar det krävs och såna saker. Så nog med gnäll och klag nu. Super söt hund verkligen kommer säkert gå super bra med honom 🙂

 38. Oj oj nu kommer alla experter på en gång!
  Jag tycker ni gjort ett bra val, Dessie! Oavsett om den är renrasig eller inte så kommer den bli Theos bästa vän och det är OVÄRDELIGT.

  / en annan med en kallblodig mördarhund

 39. Gå inte långa promenader med valpen. Gå VALPKURS Väldigt viktigt med psyk och fys träning. Man köper inte en hund för den är söt utan ska passa ens livsstil /djurvårdare

 40. Hur kan Simon vara allergisk bara mot Coco?! Du kan ju inte acceptera att han inte går med på att ta hand om Coco bara för att du köpte honom i hop med ditt ex. Ni kan ju inte bara byta ut Coco!! Det är ett liv vi pratar om Dessie. Ta ditt ansvar!!

  1. man kan va allergisk mot en viss hundras, el mot vissa pälslag.. de beror helt på pälskvalitén och ras! Jag är själv allergisk mot vissa raser, men känner ingen allergi av min dobermann så 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *