Thailand!

.. Efter många OM & MEN så blir det tillslut Thailand. Bokat & betald. Jag är SÅ GLAD, och längtar verkligen. Men samtidigt har jag grov ångest inför flygresan. Men har fått många bra tips som jag kommer att följa.♥ Igår kväll skulle vi boka & betala, men i sista minuten när vi skulle signera fick jag ångest. ”Nej jag kan inte flyga!” Skrek jag. Sen gick jag och la mig.. Hade ångest heeeela natten och mådde dåligt över att jag förstör allt. Så det första jag gjorde på morgonen var att boka & betalade resan. Så nu finns det ingen återvändo!

Men har varit hos läkaren och fått utskrivet lugnande. Ska testa dom i helgen och se hur bra dom verkar. Men dom är ganska starka, det är lugnade som man tar innan operation.

Kata Beach here we come!

IMG_5557.JPG

35 kommentarer

 1. Klart du kan flyga!! 🙂 Det kommer inte att hända något och det kommer att gå jättebra!. Men boka en tid idag hos en fobibotare, du kan vara över den där på nolltid, inget att grunna på alls. Just do it!
  Stor kram från mig!

 2. Bara tänk på hur tusentals människor flyger om dagen, och hur många flygplan som lyfter om dagen. Och jag kan också lägga till att varje gång jag åker utomlands så förbereder jag mig på en skrikande bebis nära mig haha, men de är en bebis for god sake inget jag stör mig på.

 3. Hej dessie, jag jobbar som flygvärdinna och det hade jag inte gjort om det hade varit farligt att flyga. Du har säkert hört att det är farligare att åka bil och buss osv jämfört med flygplan som är det säkraste transportmedlet i världen men det är faktiskt sant. Jag kan förstå att det kan verka läskigt att åka upp i luften i ett plåtrör liksom, men även om det för passagerare kanske känns som att man inte har kontrolll så är det så många människor inblandade i varje flyg som har full kontroll och ser till att det fungerar som det ska och att det kommer fram säkert. Det finns backupplaner för var grej som skulle kunna gå snett. Vi flygvärdinnor har en checklista för varje emergency och är tränade till att hantera alla möjliga situationer. Situationer som det faktiskt är extremt liten risk för att det ens kan hända, då man innan varje flight dubbelkollar med checklistor att allt fungerar och att allt är på sin plats. För att inte tala om tekniker och flygplatspersonal som dubbelkollar allting tusen gånger också. Och om det är turbulens du är rädd för så är det ingen fara. Ett flygplan KAN INTE störta eller gå sönder av turbulens. Det är 100% fakta. Turbulens är som små vågor i luften, flygplanet rubbas knappt, det är mest vi som är inuti som känner av det. Jag brukar jämföra det med en halvfylld vattenflaska. Vippa lite lite fram och tillbaka på flaskan så skvalpar vattnet inuti mycket mer än själva flaskan. Lite samma sak där 🙂 Säg till om du har frågor om flygplan och flygresor så kan jag försöka berätta så gått jag kan, om inte annat har jag en massa duktiga piloter på jobbet som jag kan fråga åt dig 🙂

  1. Va himla fint skrivet!
   Kram Karma

   1. nämen tack 🙂

  2. sara bäckman

   Bra skrivet!!

  3. Taack så jättemycket för din kommentar. Den hjälpte mig verkligen. Ska printscreena den så jag kan ta upp & läsa den kommentaren på flyget så jag blir lugn om jag får panik. Taaack ännu en gång, vad underbar du är som tar dig tiden att skriva till mig. TACK <3

   1. Åh vad gullig du är, kul om det hjälpte lite. Hade faktiskt en flygrädd kvinna på planet till Dublin igår som reste med en 6månadersbebis och hennes man. jag förklarade samma saker för henne som jag skrev till dig, samt förklarade lite av dom olika ljuden och plingljuden som låter på ett flygplan som ofta får folk att tro att det är något farligt som händer vilket fick henne någorlunda lugn. Efter start var hon superduktig, och när vi hade landat i Dublin var rädslan nästan som bortblåst. Jag tror det kommer gå hur bra som helst för dig också! Så fråga så mycket du vill så ska jag förklara, ju mer man vet ju mer kontroll känner man. Och ju mer kontroll man känner ju mindre skrämmande är det 🙂 ❤️

 4. Försök tänk positivt inför flygandet! Istället för ”Jag kommer få panik, hyperventilera och förstöra resan” så tänk ”Okej jag tycker att det är läskigt MEN jag kommer fixa det här, jag har min familj med och allt kommer gå bra”.

  Ställer man in sig i förväg på att det kommer bli jättejobbigt så blir det så, du har ”bestämt” dig för att du kommer få panik och bygger upp det i förväg = slutar inte bra.

  Hoppas verkligen att du kommer över flygrädslan! 🙂

 5. Kan tänka mig att du fått stesolid, sobril eller liknande.

  Och precis som du skriver så ska man försöka vara väldigt försiktig med dom. Prova en i helgen strax innan läggdags så får du se vilken verkan den har på dig.

  Och fokusera på målet att du får sol bad kärlek och VÄRME. ! Jag tror på dig detta kommer gå galant.

  http://www.adactajonna.bloggplatsen.se

  1. InstaKristibrud

   Tveksamt om hon verkligen fått benzo? Läkare vill sällan ge det till unga personer. Dock är ju detta vid ett (två) enstaka tillfälle så kan kanske vara nån form av benzo hon fått. Troligen har hon fått Atarax eller liknande och läkaren förlitar sig framför allt på att hon ska ”drabbas” av placeboeffekt.

   1. Om hon skriver som följande ” Starkare lugnande som man får innan operation” Det är inte atarax.
    Just atarax kan du ge till ditt barn som har klåda. Och bensodiazapiner är ja, beroendeframkallande, men i extrema situationer som just med Dessies flygrädsla så tror jag att det är någon form av benso. Men det är upp till Dessie och hennes läkare. Det var bara en vänlig kommentar att prova hemma innan hon åker för att inte få panik över lugnet som också är vanligt förekommande.

   2. InstaKristibrud

    Du har rätt, glömde att hon skrev ”innan operation”. Då är det väldigt ovanligt med atarax. Dock så används atarax flitigt som lugnande till barn och vuxna. Ibland är det placebo och ibland är det en ”äkta” lugnande effekt av dessa. Personligen tycker jag atarax är skit men det funkar väldigt bra för andra.

    Högst troligt att hon fått nån form av benzo, inte nog med att risken för att bli beroende av benzo är kraftigt överdriven så behövs ett långvarigt bruk för att utveckla beroende. Så det är hennes minsta problem.

 6. InstaKristibrud

  Vilken sorts lugnande har du fått?

 7. Jag har själv varit grymt flygrädd hela mitt liv. Har dock flygit hela tiden (minst 5-6 ggr/år) eftersom jag bott mycket utomlands. Jag har gjort samma som du, gått av planet precis innan de stängt dörrarna. 2 ggr. Det finns ingen snabb lösning på flygrädsla utan man måste bara lära sig leva med det. Kom ihåg även att det är inte flygrädsla du känner från grund och botten utan det är någon annan ångest man förknippar flygandet med. Du verkar som en pedant person som behöver ha kontroll över saker, som jag. Och det är just det man får även ångest av, att inte ha kontroll. Terapi hjälper för man lär sig att hantera rädslan och ångesten man får när man skall flyga.
  Koncentrera dig inte på själva flygningen och låte inte tankar om katastrofer eller krascher ta över. Det är INGET du kan kontrollera. Jag brukar tänka att om något händer så händer det. Det kan lika väl hända hemska saker på mark också. Man bhöver inte älska att flyga men man får inte låta det ta över. Hur än du panikerar i början (början av flygningen är alltid värst för mig) så måste du ta bara dig igenom det. Be om hjälp, ta lite lugnande och bara kör. Töm hjärnan och tänk inte på ”om” ”om ”om för det hjälper inte. Tänk ist på hur underbart det är komma fram och uppleva nya saker. Det kommer gå bra. Tvinga dig genom paniken och ångesten. Det kommer släppa.

  1. nej jag vet… men jag är så himla trygg och säker med mig själv och är så kontrollerande och när jag inte kan är ju de som ger ångest… Ska verkligen tänka på dina tips. Tack <3

 8. Ska inte Theodore vaccineras då?

  1. Jaa, eller hur..
   Jag själv skulle aldrig åka till Thailand med en 1 åring, fast jag vill inte åka dit överhuvudtaget.

  2. Ida Cecilia

   Det räcker med 1års sprutan. Åkte själv till Thailand i sommras då min son var 8 månader,då hade han fått spruta 2 av 3,och var skyddad mot hepatit.

  3. Alla ska vaccineras.

   1. Han har ju det nu 😛

 9. lotta_85

  När åker ni? Kram

 10. Åh vad roligt, Har själv varit i kata beach! Nu är jag såå avundsjuk på dig! Hihi
  Ni har något så jäkla fantastiskt som väntar er!! 🙂

 11. Åh vad härligt med en resa till Thailand! Flygresan kommer gå jättebra 🙂

 12. Hej! Är också väldigt flygrädd men man får inte låta det begränsa en! Jag flyger varje år ändå bla till USA en gång om året. Mina bästa tips till dig är:
  *Försök verkligen vara lugn innan, tänk positiva tankar och hur underbart det kommer bli när du är framme!
  *Glöm inte att andas! Om det tex är när planet lyfter eller turbulensen som du tycker är värst, tänk på att ANDAS! De hjälper jättemycket!
  *Se till att vara utvilad och ha ätit och druckit ordentligt innan så din kropp är redo och mår bra.
  *Strunta i vad alla andra säger om hur säkert det är statistiskt sett och blablabla, man FÅR vara rädd och tycka att något är obehagligt, vi är alla olika! Det är inte hela världen att gråta en skvätt om man är rädd eller känner obehag Håll din kille i handen och låt honom ta er son till en början under flygningen.
  Det kommer gå jättebra, om jag kan så kan du! 🙂

  1. Tack så mycket för tipsen! Underbar du är <3 Vi klarar detta visst?!!!

 13. Lavendel

  Jag åker också till Thailand snart och nästan till samma ställe, när ska ni åka? 😀

 14. lliisann .

  ÅH så kul 😀 Det kommer gå asbra! kram

 15. Du kanske skulle gå en kurs om flygrädsla? Hittade bla den här http://www.fritidsresor.se/att-resa-med-oss/infor-resan/flyg-trygg/ eller gå till en kbt-terapaut?
  Tänk på att det är bara i ditt huvud rädslan finns och du kommer klara resan dit utan problem 🙂
  Lycka till:)

 16. gå in på knivlisas blogg:
  http://blogg.mama.nu/knivlisa/
  hon har varit till thailand med bebis/småbarn ett par gånger och har precis lagt upp ett inlägg med en hel massa praktiska tips på t.ex. vad man kan behöva ta med/tänka på osv.

 17. Åhh kata beach är precis där jag var för några år sedan sååååå fint och bra

 18. Hoppas du inte fått typ sobril/oxascand eller stesolid. Eller kan ju fungera på andra, beror väl på hur mkt ångest de handlar om. hoppas iaf isåfall på stesolid. Är också gryymt flygrädd. Fick först sobril… Läkerol? Sen fick jag stesolid men panikångesten satt fortfarande kvar av den med.. Så fick ut xanor och som funkar skitbra!!

  1. InstaKristibrud

   Oxascand är ju en fantastisk liten tablett och lagom halveringstid, kring 6 timmar. Har hon tur märker hon inte ens av att effekten avtar under flygresan och hon flyger sista biten utan lugnande och lär sig att flyga inte är farligt. Skulle hon känna ångest när tabletten går ur kan hon bara ta en till tablett och känner effekt redan innan 30 min. Bästa med oxascand är att den inte känns lika starkt i huvudet som annan benzo utan går mer på kroppsliga funktioner.

   1. Ja alltså jag tar aldrig annars några andra tabletter så min tolerans borde va noll. Kände inte av oxascand alls trots att jag i slutändan hade tagit flera stycken för effekt. Oxascand/sobril är den svagaste i ”familjen”.. Säger bara vad jag vart med om. Kan ju självklart fungera bra på dessie! Hoppas ni får en underbar resa!

 19. Jag är också j*vligt flygrädd trots att jag har flugit ett antal gånger. Men det har gått bra varje gång. lyssna på musik och försök tänka hur härligt det kommer bli när ni är framme i Thailand! 😀 Är väldigt avundsjuk på er som åker dit! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *