Förlossningsberättelse del 1.

Det är så himla svårt att komma ihåg allt, även om det inte var så länge sen så är det svårt. Jag tror att det är adrenalinet, och smärtan på samma gång som gör att man glömmer bort detaljerna.. Grejen är att det gör svinont, (inte för alla) men för mig kändes det som om jag skulle dö. Jag hade ingen lätt förlossning! Vissa har lättare och vissa har svårare. Men, det är en otrolig upplevelse. Och jag skulle vilja dra tillbaka tiden till när jag fick honom på mitt bröst, sekunderna efter sista krystvärken. Allting stod stilla. Nu börjar vi..

.. Onsdag den 12 februari. mitt vatten gick. Min mamma och Simon hade sagt åt mig att inte springa runt och göra så mycket saker, då jag redan gått över tiden 6 dagar. Gått över tiden menas att man går förbi sitt beräknade förlossningsdatum. Jag stod i tvättstugan helt själv och skulle precis ta upp den sista tvätten. Mitt i allt så känner jag hur det blir varmt, och väldigt väldigt blött i trosan.

Vad nu? Tänkte jag.. Jag trodde jag hade kissat på mig, då det har varit lite halvsvårt att hålla inne kisset när man är höggravid. Jag drar ner byxorna och kollar i trosan. Det var blött, överallt. Inte bara i trosan, utan på hela byxorna också. Där låg slemmproppen också, det var då jag förstod att mitt vatten hade gått.

.. Dagen innan så hade jag varit på toaletten, och jag hade stått med trosorna nerdragna en sekund innan jag satte mig på toaletten för att lampan var seg med att tändas, och jag ville inte missa toasitsen (hehe), när jag hade suttit mig på toa efter lampan tänts så såg jag att det var en stor pöl där jag hade stått med nerdragna byxor & trosor. Jag trodde att det var coco som kanske hade kissat inne, så jag ber min syster komma in.. Vi tar upp pölen med papper och det var inget gult på pappret. Vattnet var lite tjockare än vanligt vatten dessutom. Så min syster sa att det förmodligen var vattnet som hade gått, och jag höll med henne. Vi ringde till förlossningen och förklarade hur det såg ut, och att det var en ganska stor pöl m.m Men dom sa att det var flytningar.. Yeah right.. jag visste ju att det inte var det men.. Och iochmed att mitt vatten gick dagen efter så förstod vi att det var mitt vatten som gick dagen innan med.

Men tillbaka till tvättstugan… Jag fick panik. SÅKLART! Mitt vatten hade ju gått, HALLÅ!? Jag kommer ju föda när som helst!! Tänkte jag.. Yeah right åt det med..

Vi åkte iallafall in till BB, i hopp om att vi skulle föda. Vi hade packat ner varenda sak, babynest, bb väskan, dator, ja allt. Vi trodde ju att så fort vattnet gått, då är det inte lång tid kvar tills man föder.. Men dom tog CTG och kollade mina värkar och jag hade ju inte känt något alls, (inga värkar ingenting) så dom berättade att vi förmodligen skulle få åka hem igen.. Så besviken jag blev! 🙁 Men samtidigt så kände jag mig inte helt redo att föda än, så tyckte ändå det var skönt att få åka hem. Dessutom så var jag inte klar med tvätten haha..

På ctg visade det sig att jag hade lite sammandragningar men dom var ganska milda eller vad man säger, så jag kände inte dom. Dessutom så var dom inte så täta. Utan det var ganska lång tid i mellan dom. För att man ska bli inlagd på BB så ska dom vara täta (alltså smärtan ska komma utan några långa pauser, den ska hålla i sig) sen så ska man ha öppnat sig. Dvs öppnat livmodertappen, där barnet ska komma ut.

CTG.. Det här var dock inte samma dag. Men såhär såg det ut!

Här gick mitt vatten haha! Ber om ursäkt för en äcklig bild..

Vi åkte hem iallafall, och jag fixade klart tvätten och städade hemma så allting var fint för jag insåg att ja om max två dygn är han ju här, och då måste allting vara klart! Om mina värkar inte skulle sättas igång så skulle dom sätta igång min förlossning på fredag eventuellt lördag. Så nu skulle han ju snart komma. Jag kunde inte sova den natten.. Jag satt uppe och tänkte och tänkte. Jag tänkte på honom. När kommer du? Hur mår du? Vem är du?

.. Det var spännande. Och jag var nyfiken. Nyfiken på han. Min son. Jag låg och kände efter i magen efter värkar också, men jag kände inget. Åh varför känner jag inget!? Skrek jag till Simon varannan minut.. Jag ville ju att värkarna skulle komma nu. För nu hade jag fixat klart tvätten och städat, och hunnit bli lite mentalt redo.. Men inte.. Så jag somnade.

Dagen efter (torsdag) så började jag få lite ont. Men det var inte alls så ont som jag trodde att det skulle göra, så jag trodde aldrig att det var mina värkar. Jag hade ju ont, men inte så ont att jag inte kunde leva mitt liv som vanligt. Så jag fortsatte att fixa och trixa hemma, dock med lite lugnare tempo än vanligt.

.. På fredagen så började det göra ganska ont. Eller väldigt ont. Jag låg med värmekuddar på magen och alla smsade och frågade hur jag mådde. Tillslut så fick jag så ont att jag ville åka hem till mamma, för hon hade badkar och jag ville bada bort smärtan. Dessutom så ville jag vara där ifall att dom skulle bli tätare, och vi skulle behöva åka in, och mamma skulle ju vara med på förlossningen. Jag ringde till BB och kollade om jag fick bada trots vattnet hade gått och eftersom att mitt vatten var så klart (inget bajs eller liknande i) så gick det utmärkt.

Jag åkte hem till mamma, med ganska täta värkar. Men jag bet ihop…

FORTSÄTTNING FÖLJER…

Ville inte visa mitt ansikte på bilden, såg hemsk ut..

38 kommentarer

 1. Vad roligt med förlossnings berättelse 🙂 Som tur var har mitt vatten aldrig gått hemma för mina krystvärkar sätter igång direkt när mitt vatten går. Nu väntar vi spänt på del 2 🙂

 2. Vad roligt med förlossnings berättelse 🙂 Som tur var har mitt vatten aldrig gått hemma för mina krystvärkar sätter igång direkt när mitt vatten går. Nu väntar vi spänt på del 2 🙂

 3. Om man vill så kan man ju beställa hem journalen från BB, så kan man läsa det som barnmorskorna har dokumenterat. För att fylla ut sina egna minnesluckor lite 😉

 4. Om man vill så kan man ju beställa hem journalen från BB, så kan man läsa det som barnmorskorna har dokumenterat. För att fylla ut sina egna minnesluckor lite 😉

 5. Erica Alexandersson

  något som inte acceptabelt och det är trakassering. Det just precis det jag har varit med om (läs på min blogg, huuur)

  http://fames.se/livetsomerica/

 6. Erica Alexandersson

  något som inte acceptabelt och det är trakassering. Det just precis det jag har varit med om (läs på min blogg, huuur)

  http://fames.se/livetsomerica/

 7. Trodde du hade mognat ! Vadåå flyktingar ? Herre Gud !

  1. Vart står det flyktingar?

   1. Tror hon menar flytningar;)

   2. Mamma80

    Jo jag vet men tyckte hennes kommentar var väldigt onödig. För kag förstår inte vad ett stavfel har med mognad att göra. 🙂

  2. Det står flytningar. Herre Gud kan man verkligen säga…

  3. Isabella Leonidas

   Jag skulle rekommendera att du kontaktar sjukvården. Du verkar ha en allvarlig hjärnskada.

 8. Trodde du hade mognat ! Vadåå flyktingar ? Herre Gud !

  1. Vart står det flyktingar?

   1. Tror hon menar flytningar;)

   2. Jo jag vet men tyckte hennes kommentar var väldigt onödig. För kag förstår inte vad ett stavfel har med mognad att göra. 🙂

  2. Det står flytningar. Herre Gud kan man verkligen säga…

  3. Isabella Leonidas

   Jag skulle rekommendera att du kontaktar sjukvården. Du verkar ha en allvarlig hjärnskada.

 9. Isabella Leonidas

  Spännande! :). Och du, ditt lilla fejs var jättegulligt på den där bilden ju!

 10. Du ser aldrig hemsk ut!

 11. Åh, så kul, äntligen 🙂 Nu väntar vi på nästa del, vill läsa mer nu, nu, nu 🙂

 12. Isabella Leonidas

  Spännande! :). Och du, ditt lilla fejs var jättegulligt på den där bilden ju!

 13. Du ser aldrig hemsk ut!

 14. Åh, så kul, äntligen 🙂 Nu väntar vi på nästa del, vill läsa mer nu, nu, nu 🙂

 15. Nathalie Mariou

  Det finns ingenting hemskt med en gravid kvinnas ansikte. Bara så du vet, supervacker! Tack för att du delar med dig, väldigt intressant läsning. 🙂 kram på dig!

 16. Nathalie Mariou

  Det finns ingenting hemskt med en gravid kvinnas ansikte. Bara så du vet, supervacker! Tack för att du delar med dig, väldigt intressant läsning. 🙂 kram på dig!

 17. Njae! Det utsöndras ett ämne i kroppen på oss kvinnor/honor (även djur) som gör att vi glömmer förlossningen! Hade vi inte glömt hade vi nog inte velat göra om det igen! Inte jag iaf

 18. Njae! Det utsöndras ett ämne i kroppen på oss kvinnor/honor (även djur) som gör att vi glömmer förlossningen! Hade vi inte glömt hade vi nog inte velat göra om det igen! Inte jag iaf

 19. Du beskriver bra!

 20. Du beskriver bra!

 21. Manella C

  Fick veta att man även kan få minnesluckor om man använder lustgasen, det sa min förlösande barnmorska. Väldigt bra skrivet, ser framemot att få läsa fortsättningen 🙂

 22. Manella C

  Fick veta att man även kan få minnesluckor om man använder lustgasen, det sa min förlösande barnmorska. Väldigt bra skrivet, ser framemot att få läsa fortsättningen 🙂

 23. Vad hände med fortsättningen? :-/

 24. Vad hände med fortsättningen? :-/

 25. När kommer fortsättningen, snygging? 🙂

 26. När kommer fortsättningen, snygging? 🙂

 27. när kommer fortsätttning???

 28. när kommer fortsätttning???

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *