Middagstips?

När vi kom hem från landet idag så kändes det ändå himla skönt att vara hemma. Ni vet när man totalt älskar miljöombytet och att få komma bort från Stockholms stadsliv en stund är verkligen guld – men känslan ändå att få komma hem till ett nystädat hem och bara få ta tag i sina små vardagssysslor/rutiner känns också så himla skönt. Så tråkig jag låter nu haha, men ni vet ju det.. Jag är en sån människa som gillar att vara hemma och pyssla. Även om jag inte alls har tid för det på samma sätt längre som förut (minns ni när jag var gravid? Jag höll ju på hela tiden!) men nu så tar jag mina små stunder – även något så enkelt som att tvätta – och ser det som egentid/kvalitetstid. Jag uppskattar det enormt haha. Men det är så skönt när allt är tvättat, fräscht och fint hemma. Då mår man bra.

Tänk om jag däremot kunde hitta samma gnista till matlagning igen? Det är något jag känner har ”försvunnit” lite nu när man jobbar så mycket. Som idag – en skön söndagskväll. Hur gott vore det inte med något riktigt bra hemma-lagad middag som man stått och gjort i två timmar? Men liksom ne.. ändå blev det så att jag gick och köpte färska hamburgare och stekte på med lite pommes. Det var ju inte speciellt gott, men det var enkelt. Det gick snabbt. Jag måste bli bättre på det där känner jag, nu är det inga värsting maträtter som lagas utan det är mer simpla saker som lax i ugn, kyckling i ugn, köttfärsås, nån pasta eller något sånt. Men jag känner att jag börjar hitta balansen till allt mer och mer nu. I början när jag började jobba så var det som resterande vardagsliv ”pausades” jag var så trött när jag kom hem och jag la ju inte densamma tid här hemma som förut. Men nu har jag äntligen börjat hitta rätt balans, det kommer mer och mer. Så skönt! Så snart kommer väl energin till godare (inte lika snabba?) maträtter igång också – hoppas jag.. Ni får ju gärna ge lite recept om ni vill – det behövs rätt bra nu kan jag säga!

Men åter till det jag sa – så skönt att komma hem ändå. Jag och Theo kollade Bolibompa – som han så älskar – kolla bara bilden hur hårt han kramar tvn haha.. Sen så låg vi kvar i soffan och gosade, ”flög flygplan” & kittlades. Gos. Theo säger att jag är hans liv, att han inte klarar sig utan mig. Det kläckte han ur i soffan ”bara sådär” – jag smälte ju på plats som ni kanske förstår.. Frågar mig rätt ofta- hur kan jag och exet lyckats baka en sån här underbar kille? Så ödmjuk och godhjärtad. Rätt sjukt ändå. Men det är väl i såna tillfällen man får känna sig lite stolt, eller?

Ne, nu nog om städning, rutiner och matlagning. Klockan är ju fan 23:26, vem bryr sig liksom om vad jag har ätit ikväll haha.. Godnatt! Ännu en fantastisk jobb-vecka väntar imorgon, så det är vi tacksamma för!

19 kommentarer

 1. Vet precis vad du menar! Har själv städat hela lägenheten och grejat idag. Hela dagen typ. Det känns så skönt när det är undanplockat, rent och fräscht. 🙂

  Hatar däremot att laga mat haha, det är nog det tråkigaste jag vet. Har fått in som rutin nu att laga massor av mat på söndagar så jag har både lunch och middag för hela veckan. Så slipper jag tänka på matlagning när jag kommer hem trött efter jobbet och jag sparar sjukt mycket tid och pengar. 🙂 Kanske inget för dig eftersom det liksom blir uppvärmd mat. Det är ju inte lika gott som nylagat, tyvärr.

  Men ett tips om du vill ha bra recept – kolla på typ Icas eller Coops webbplatser. De har jättebra recept och man kan hitta mycket gott som ändå går fort att tillaga. En favorit hos mig är korv stroganoff med chorizo istället för falukorv. Myyycket godare och mer smakrikt liksom. 🙂

 2. Vi som följer din blogg bryr oss om vad du skriver och vad du gör. Det är absolut mycket trevligare att läsa sådana här inlägg än rena reklaminlägg.

 3. Jag brukar laga några större rätter som jag fryser in. Annars blir det typ enkelt kött och sallad till mig på vardagarna. Men till Johannes lagar jag annan mat och sparar i matlådor, smidigast 🙂

 4. Fast det där har han nog hört av någon annan. Låter lite hemskt att ett barn ska säga så annars.

 5. Så stor han har blivit och så go ❤️ Det gjorde ni bra! Kraam

 6. Älskar att kolla recept på mat från andra länder. Har du köttfärs så skriv Köttfärs på Google så får du massa häftiga recept.

 7. Du vänder ju kappan efter vinden. Ena dagen är du en hemma människa och andra dagen är du en person som aldrig kan sitta still och hela tiden vill göra saker

  1. Jag är precis likadan! Det kallas kontraster och är enligt min åsikt det fina i livet!

   1. This is a really initeleglnt way to answer the question.

  2. Att vända kappan efter vinden är att man gör saker för att andra gör det. Dessie har alltid varit sådan som hon beskriver här.

 8. Jag säger bara LINAS MATKASSE! Sååå skönt att bara komma hem, veta att allt finns hemma, följa recept. Sen veckan man inte har kasse (vi har varannan vecka) kan man gått och väl köra mackaroner och köttbullar osv eftersom man under ”lina-veckan” äter ekologiskt, varierat. Ta inte barnkassen utan kör vanliga kassen, mina kids har gillat den! Brukar vara typ en dag med fisk, en Veg, en kött och sen kanske nån korvrätt eller nått annat.

  Tips tips! 👌🏼 Helt perfekt när man jobbar och vill prioritera annat är att tänka ut massa mat hela tiden.

 9. Hej, jag skulle verkligen rekommendera att googla runt på vegetariska rätter, när jag slutade äta kött så öppnades en ny värld inom matlagning, goda grytor, vegetariska biffar (kan verkligen rekommendera zuccini och fetaost biffar, hur lätt som helst. River zuccini, mosar i fetaost och blandar med ägg och mjöl.) Finns hur mycket gott som helst inom den vegetariska världen. Magen mår bättre (i mitt fall) och framför allt bidrar man till en bättre värld för djuren, då köttindustrin är allt annat än Okej. Det är mitt största tips, lycka till fina du. Kramar

  1. Lät gott! Jag brukar varva lite kött med mycket grönsaker eftersom kött är dyrt. Gör mkt vegetariska soppor mm. Ska googla det där receptet lät gott 🙂

 10. Det är det här jag älskar med din blogg, mammaliv, städning, jobb, outfits, att du gör det som passar dig. Skönt att det går bra för dig, jag hejar på dig!

 11. När jag har brist på inspiration till matlagning brukar jag göra rotsaker/grönsaker i ugnen med hummus till. Jag skär upp det som finns hemma, typ potatis, sötpotatis, morötter, aubergine… Lägger det på en plåt med bakplåtspapper, ringlar över rapsolja, salt och peppar. Sen kan man bara låta det vara i ugnen tills man tycker att det fått fin färg. Brukar ta runt 30 minuter. Hummus går verkligen att göra på nolltid. Jag brukar mixa kikärtor, vitlök, salt, peppar, spiskummin, olja och vitvinsvinäger. Sen ställer jag in den i kylen så får den stå där och gotta till sig medan grönsakerna är i ugnen. Det blir verkligen så gott!

  1. Vad gott det lät! Tusen tack för tips uppskattas ❤️🙏🏽

 12. Tycker du sagt förut att du är en människa som inte klarar av att bara vara hemma och ta de lugnt pga din otroligt jobbiga ”adhd” som du självdiagnotiserat dig med ..

 13. typ första gången jag ser ”sallad” på ditt bord! :O

 14. Oj,vad stor han blivit!
  Vilket hår!!
  Skulle vara kul att få se hur han idag ser ut men jag förstår att det inte är något du säkert vill visa.

  Ha en bra vecka!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *