Det mesta vi gör idag är för vår framtid…

… Här ligger jag just nu i min stökiga säng, med datorn i famnen. Ett  varmt bad ligger och väntar på mig.. Det är lugnt här hemma. Nästan för lugnt. Men Theodore är ju hos sin pappa idag, så det är ju inte konstigt..

Även om det känns nästan lite för tyst så känns det också skönt. Skönt att få vara ensam lite, ta ett bad – och bara vara lite sådär egoistsik i sitt tänk. Det kunde man ju vara förut när man var två hemma, men nu när man är ensam så är det jobb + egentid med Theodore och sen är man ju så trött på kvällen att man somnar samtidigt som grabben. Så ett långt bad, eller egentid för tankesnurr överhuvudtaget förekommer inte..

Det är viktigt det där med egentid, liksom att bara vara själv och låta tankarna flöda. (Ja, även om man är mamma och älskar sitt barn mest av allt och vill umgås med sitt barn jämt så är det viktigt…) Men om ni är totalt helt ensamma – vad brukar ni ägna mest tankar åt? Själv så tänker jag ofta på framtiden. Jag är så nyfiken på vem jag kommer vara om några år, vart jag kommer stå. Kommer jag vara färdig mäklare då? Skapat mig ett namn inom branschen? Vara kär? Kommer Theo ha syskon? Ungefär något sånt brukar det nästan jämt sluta med att jag tänker på. Det är svårt ibland att bara leva i ”nuet” man oroar sig så mycket jämt. Även om det är saker jag inte ens ska behöva oroa mig för idag – för det är ju bortom om min makt. Men jag kan ändå inte låta bli.. Och samtidigt är man ju så otorligt nyfiken. Och rädd. och spänd. och… ja, ni hör ju – det är otroligt blandat men jag känner mycket inför framtiden och det tar upp mycket av mina tankar.

Men så är det ju, framtiden är ju det viktigaste. Eller hur? Har ni inte tänkt på det, de mesta vi gör idag – är för vår framtid. Alltid framåt tänk. Långsiktigt. När vi lär oss saker – är det för framtiden. När vi utvecklas – är det för framtiden. När vi jobbar – är det för framtiden. När vi går in i en relation – är det också delvis för framtiden. Så det är väl inte konstigt ändå att man känner som man gör.

Man får ju sig liksom en liten tankeställare i det hela när man tänker tillbaka på några år och inser hur lite man visste om framtiden då – och hur mycket man utvecklats sen dess. Jag skulle nog aldrig gissat på att jag skulle bli så ung mamma som jag blev (19 år) eller att jag skulle jobba på mitt drömjobb – som faktiskt inte alls hör till sociala medier eller sånt strunt. Knäppt det där.. Men egentligen så har det ju varit mina drömmar sedan länge, det är ju inte så att mamma-rollen kom som ett poff, eller att mäklarbranschen blev intressant nu. Det har ju alltid funnits där.. Men bara det att man liksom hittade tron på sig själv och vågade ta steget för att.. ja, följa sina drömmar.

Jag är faktiskt väldigt stolt över de val jag har gjort – om jag får säga det själv. Jag tror inte ni förstår hur mycket jag har gett upp för mina drömmar. Bara för att få jobba inom fastigheter så har jag gett upp mycket, jag sa ”hejdå” med vissa ord till er.. bloggen.. mitt varumärke.. Som jag byggt upp i över 10 års tid. Inte för att jag inte tjänade något på det, för ohja.. det gjorde jag. Men jag upptäckte bara att jag kan inte göra två saker samtidigt halvdant, utan ska jag satsa på något så ska jag göra det helhjärtat. Och då valde jag framtiden – att bli mäklare. Sen om det tar mig 16 månader eller 3 år, det är skitsamma. Jag ska bli mäklare, thats it.

Aja.. Nog om allt det där, nu babblar jag på allt för mycket.. Jag upptäckte precis att klockan är på tok för mycket – och att jag måste ta mitt lilla bad nu och sen gå lägga mig här i min härliga säng och somna framför Suits (favoritserien) För imorgon är det jobb som väntar och jag vill vara utvilad inför det. Så godnatt på er! ♥

4 kommentarer

  1. Lycka till Desiree 🙂

    1. Tack🙏🏽💫

  2. Är det konstigt att jag gillar din blogg mer nu :,) jag blir inspirerad och glad när jag går in (vilket är mer sällan än förr men hellre kvalité än kvantitet) tummen upp!!

    1. Vad roligt, det glädjer mig!🙏🏽

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *